Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Viens no iemesliem, kāpēc neesmu piemērota kopdzīvei - es nespētu būt laimīga brīvdienās, kas jādala vēl ar bariņu cilvēku. Bērni, kas jāved uz zoodārzu, kartupeļu talka pie vīramātes, grila pārtija laimīgo ģimeņu klubiņā...brrr...
Nē, nav šīm visām nodarbēm nekādas vainas, taču par atpūtu es nevienu no tām nespētu dēvēt. Un, jā - man ir vajadzīgs Mans Atvaļinājums, nevis Mūsu Atvaļinājums, ja vien nav runa par medusmēnesi. Tāpat kā Mana, nevis Mūsu apakšveļa, zobu birste un kafijas krūze.
  • +1!
  • tad jau tev vienkārši vajag vīrieti, kurš negrābstītos gar tavu zobbirstīti un kafijas krūzi, būtu ar mieru atpūsties viens pats un ļautu to darīt arī tev :) kaut gan varbūt tu aizmirsi, nevis speciāli nepierakstīji arī Savus vakarus, nevis Jūsu vakarus - ja tā, tad gan taisnība, ka dzīve divatā nav tev :)
  • tas nebuut netraucee veseliigai kopdzivei
  • man arī tā likās :)
    Tagad, izvērtējot ieguvumus un zaudējumus, domāju, ka ir ļoti labi, ka ir kāds, kas Tevi sagaida mājās, kāds, kurš elpo Tev blakus, ka Tev nenāk miegs utt...
    P.S. man nav ienācis prātā, ka mana kafijas krūzīte, zobubirste vai apakšveļa varētu tapt apdraudēta ;)
    • Man ir bijusi kopdzīve, es zinu, ka tai ir savi plusi.
      • kaut kur pēdējā laikā dzirdēts "tas ir mīts, ka kopdzīvē dominē sekss, ir stipri pārspīlēts, tur valda sadzīve. " Un tieši vārds sadzīve ir tas atslēgvārds. Var Viņu aizsūtīt brīvdienās pie draugiem ( pašai paspējot riktīgi sailgoties), var nopirkt platu gultu, kurā pat izstiepjot roku otru Tu nevari sataustīt.
        Galvenais atslēg'vārds ir - vai to vispār vēlies. Vai arī baidies, ka nāksies tērēt laiku robežu spraušanai, sevis sargāšanai un cīņai par iespēju garīgi augt.
        Tā pēdējā rindkopa nebija par Tevi, bet par situāciju kopumā. ;)
        • Ai, es tikai teoretizēju. Šobrīd man nav nekādu piedāvājumu kaut ko savā dzīvē mainīt, līdz ar to nav arī nepieciešamības analizēt.
  • egoisma kalngals, pilnīgs sociāls infantīlisms!
  • - Dārgais, šodien es vilkšu rozā mežģīnotos stringus!
    - Nē, es jau uzvilku. Ņem melnos!
  • Man domāt, tas netraucē kopdzīvei, bet bērnuieviešanai gan tas varētu stipri traucēt...
    • Jā, kas attiecas uz kopdzīvi - tur ir iespējami ļoti nekaitīgi modeļi. Bet ar bērniem tā nevar.
  • ar svešu cilvēku dalīt kuram tad gribas.
  • kāpēc tu iedomājies, ka kopdzīve nāk komplektā ar bariņa radinieku obligāto apmeklējumu?
    & grila pārtiji mums ir draugu, ne "laimīgo ģimeņu klubiņā"

    ...

    Bet, ja tev ir vajadzīgs Mans Atvaļinājums, tad, jā, laikam neesi gan piemērota. Jo [mož es dzīvoju ilūzijās?] tieši tādēļ jau dzīvo kopā ar cilvēku, ka vēlies ar viņu būt kopā pēc iespējas vairāk.

    Btw, man tas kaut kā tomēr velk uz skābajām vīnogām. Atvaino, protams ;)
    • Nē, kopdzīve, pati par sevi vēl visu to nenozīmē, tur es Tev piekrītu.
      Par skābajām vīnogām neapvainojos, jo zinu, ka tā nav.:) Es tiešām pēdējā laikā aizvien skaidrāk saprotu, ka man ir nepieciešama daudz lielāka vienatnes porcija nekā "normāliem" cilvēkiem. Pat tad, ja kādu ļoti mīlu un tas ir abpusēji.
      • A mana atkal liekas, ka "skābo vīnogu sindroms " kā tādas nav nekas nievājošs, bet gan normāla un veselīga cilvēka domāšana. ja nav - nevajag ar un būšu laimīgs tāpat!
        • Arī piekrītu.
          Bet manā gadījumā tā tiešām nav tik daudz samierināšanās ar skumīgo likteni, cik atklāta atzīšanās mazliet netipiskā dzīves uztverē. Ar kuru es nelepojos, bet kuras dēļ arī vairs nekautrējos.
    • Nu, tikpat labi arī tavs teksts varētu būt skābās vīnogas :P
  • Jociigs cilveeks tu esi!
    Tu esi uzbuuveejusi kaut kaadu lauliibas ideaalo karikatuuru, taa tevi neapmierina, un ar to tu attaisno ka tas tev nav vajadziigs!

    Bet kur akmenii ir cirsts ka TAVAI lauliibai jaabuut tieshi shaadai, no kuras tu baidies. Tu tachu vari veidot attieciibas ar taadu cilveeku un taadaa formaa kaa tevi apmierina. Tb ja vispaar pats princips "attieciibas" nav taa iisteniiba, no kaa baidies.

    Jo "ko dariit viikendaa" un "kaa pavadiit atvaljinaajumu" tach nav nekaads nezinu lauliibas likuma ministru kabineta apstiprinaati noteikumi, taa ir briiva divu cilveeku attieciibu interpretaacija!

    Attieciibas ir DEJA, un nekur nav teikts, ka tikai valsis :)
  • Tev derētu tādas laulība, kāda šobrīd ir manai mammai ar viņas trešo vīru: Katrs dzīvo savā Rīgas gāla (mamma kopā ar šķirto otro vīru), satiekas, kad sanāk. Brīvdienās brauc uz kopīgo dārziņu ar mājiņu. Citreiz nebrauc. Atvaļinājumā mamma vispār neiet.
  • nu b et ja neesi piemērota kopdzīvei - nepiekop kopdzīvi, vai tad kāds spiež ? principā ieviest ģimeni ir daudz grūtāk nekā neieviest
    • Vot, tad, kad Tu kādreiz uzrakstīsi, ka Tev, piemēram, nepatīk aligatori, Tu negrasies tādus turēt mājās un nesaproti cilvēkus, kas tā dara, es noteikti Tev aizsūtīšu vēstuli, ka nevieni spēkā esošie normatīvie akti Tev neliek aligatoru turēt mājās vai pat apmeklēt zoodārzā.:)))
      Es tiešām izskatos garīgi atpalikusi?
      • zini par ko te cilveki besas ?:)

        tu interpretē dzīvi ar mīliem cilvēkiem kā "Bērni, kas jāved uz zoodārzu, kartupeļu talka pie vīramātes, grila pārtija laimīgo ģimeņu klubiņā...brrr... Mūsu apakšveļa, zobu birste un kafijas krūze"
        tas nav pareizs interpretējums ,, tas ir tas pats, kas par kaķi teikt, ka "rijīgs spalvu kamols, es gan tādu neciestu" - tas tā kā apvaino jūtīgākos no kaķu īpašniekiem

        • Re: zini par ko te cilveki besas ?:)

          :)))
          Es taču neko nerakstīju par "brēcošajiem, puņķainajiem kverpļiem" vai ko citu aizvainojošu. :)) (Diespas, es nedomāju, ka bērni reizēm nav arī jauki, lūdzu, nepārprotiet!) :))
          Jāsecina, ka pārliecināti ģimenes cilvēki mēdz būt vēl jūtīgāki par vecmeitām-kaķu mīļotājām.:)
          • Re: zini par ko te cilveki besas ?:)

            beigu beigās es esmu par respektu un kompromisu !

            cilvēki atļauj tev dzīvot ar kaķi, tu atļauj cilvēkiem dzīvot ar bērniem / vīriem / sievām vai nu katrs izvelējies vai apstākļu spiests ir ņēmis !!!! :) peace !
            • Re: zini par ko te cilveki besas ?:)

              Nē, nu, lai dies pasargā, ka es kādam būtu domājusi kaut ko neļaut!!! Ij sapņos nav rādījies!!!!
  • a tas no šodienas skatu punkta tā rādās, neatkarīgi no tā, cik pašpietiekama esi. tad, kad tas bariņš kļūtu par Tavu ikdienu, Tev atkal viss šķistu otrādi. kartupeļu talka un ZOO kā izprieca, un kreņķis, ja piem., MV uz tiem netiek:) bet citādi - skaidrs, ka katram vajag kādu brīdi atpūtas vienatnē.
    • Domāju, ka man laikam nešķistu vis kā izprieca. Es jau bērnībā biju gana vienpatnīga un skatos, ka ar gadiem tas progresē.
      • nu, es arī bērnībā un vēl jaunībā biju vientuļā dvēsele, un viss mainās, be nu - cilvēki ir dažādi. skaidrs, ka vienam kopumā IR labāk. tik dzīvē šad un tad tomēr gadīsies situācijas, kad šķitīs, ka nav gan. tā ka - koks ar diviem galiem.
      • tu taču pati zini, kāds ir šīs problēmas psich. traktējums: ir cilvēki, kam patiesi nevajag nevienu - ne bērnus, ne mīļoto,, ,(un tad viņi laimīgi dzīvo vieni) , ir cilvēki, kas vienkārši nespēj neko tādu ieviest ,,, (un tad viņi ne tik laimīgi dzīvo vieni)

        un es pat neredzu īpašu atškirību galaiznākumā,,, jo tāpat mēs visi jūtamies te laimīgāki, te nelaimīgāki, atkarībā no mēness fāzes un konta apjoma :)
        • Nu ja, un tie, kuri neēd ķirbju putru, arī var būt vai nu tādi, kam ķirbju putra negaršo vai tādi, kuriem nav iespēju nopirkt ķirbi.;)))
          • nuja. mani interesē tikai 2 aspekti:
            kāpēc cilvēki Tev it kā grib pamācīt u iedzelt, ka tomēr un tomēr nav un nav labi dzīvot vienam (būtu teikuši - - lai tak dziivo!!!)
            kāpēc Tu pati vislaik to aktualizē un pierādi un pierādi ?
            single dzīvesveids jau sen ir akceptēts kā norma, ne izņēmums, pat "zinātniski" pierādīts, ka ir cik tur % cilvēki, kam nu nav ieteicams dibināt ģimeni
            • Jā, par tiem pārējiem es arī nesaprotu.:)
              Kāpēc es to tieši šodien aktualizēju - tā nu sanāca, ka vakar man bija "dziļi dvēseliskās" sarunas, kuru dēļ es ilgi domāju, ko es savā dzīvē būtu gatava mainīt, ko nē. Nu, un tā es modelēju dažnedažādas situācijas.
              Un dažus secinājumus šodien pierakstu.
          • nu bet es: vislaik bļaustījos, ka es un mašīna nekad,, un tagad dzīvot nevaru bez mašīnas,, tā ar daudzām daudzām lietām,,, , ,,, paskaties uz mūsu kūmiņu - tūlīt piebrauks mersī un pamācīs, kā pelnīt pirmo miljonu :)
            • Nē, nu viss jau protams, Augstākās Varas rokās, un tā.:)
              Var jau būt, ka pēc kādiem desmit gadiem es trallinādama ņemšos ar 4 bērniem un nemaz nebūšu nelaimīga.
              Bet šobrīd man no tādas ainiņas zosāda metas. Brrrr...
              • zini, cik gadījumu esmu redzējusi, ka riebuma pilns "neciešu puņķainus kverpļus" nomainās pret absolūtas sajūsmas "mūsu pirmā kaka !! "
                nepārspīējot, 65 :) gan jau tu arī, ne ?

                tāpāt kā sievišķis mainās, kad uzrodas īstais ņēmājs ,,, ajunuvispār, šitie visi ir teorētiski spriedēlējumi, dzīve jau pati visu saliek ar savām spalvainajām ķetnām īstās vietās :)
                • Man nav riebuma pret zīdaiņiem un kakām, bet es kļūstu ļoti nervoza, ja kāds, pat ļoti, ļoti mīļš un tuvs cilvēks uzurpē pārāk daudz man vienai nepieciešamā laika un telpas. Tas ir kaut kas cits.
                • Un kāpēc man rodas sajūta, ka Tu arī man mēģini iedvest, ka "neuztraucies, varbūt tu īstenībā tomēr esi normāla"?:)))

                  Kāpēc dzīvošana ģimenē tomēr mūsu pārapdzīvotajā pasaulē joprojām ir tik ļoti vairāk akceptēts modelis?
                  • kur es lasīju: VAIRS NĒ ! tak visis psichologiskie žurnalisi tagad nemas ar atklajumu, ka gimene izzūd - vai ta neesi manījusi ?
                    solo stils - ar mīlotajiem, ko satiec šad un tad, ne vairs ciešā kopdzīvē, tagad dominē, 40% ir tikai klasiskās ģimenes
                    • Tikai baigais jautājums, ko par to domā bērni, jeb kā viņi jūtas. Varbūt tie ir tie, kas paņem automātus un iet uz skolu?
                      • te jau tiek apskatīt variants: BEZ bērniem ! tagad jau ir kontracepcija un dažiem nostrādā :)
                        • jā, ja bērnu nav, tad piekrītu pilnīgi

                          bet mēdz jau būt, cilvēkiem ar tādiem pašiem uzskatiem, ka "tagad moderni...", "ģimene mirst..." utt. uz lūpām :)

                          vispār "uzskatiem" lielas nozīmes nav, lielāka nozīme, ka lai ko tu domā, bet attiecības brūk un tu neko nevari izdarīt (jeb vari?)...
                    • jā, bet redz, tikko kāds uzraksta, ka tā ir labi, antīkais koris nolasa kaut ko par skābajām vīnogām.:)
                      • man jau liekas, ka tava interpretācija vairāk sakaitināja - tas, ko es teicu par kaķi kā rijīgu spalvu kamolu :) tam tak tu piekrīti, ka vairumam no cilvēces ģimene tomēr ir un būs vajadzīga tā teikt kā laimes un miera avots (un dažiem pat tādu izdodas ieviest) (par formu, veidu un krāsu var strīdēties)
                        • Var jau būt.:) Kaut gan cilvēkam, kurš kaķī saskata rijīgu spalvu kamolu, es laikam necenstos par katru cenu ieteikt iegādāties "maigo, murrājošo, grācijas un dailes iemiesojumu", lai pārliecinātos par savu uzskatu aplamumu.:)
                      • jā, tika pasniegts formā "ģimenes dzīve" ===== "tas un tas" (postā minētais (šablonu? klišeju? štampu? katrā ziņā xxx) blāķis)
                        • vai, tas bija atbildes mēģinājums snorkei (piebalsojums)
                          • nuja, es tak saku: tas, ka ģimeni pielīdzina šablonu kopai - tas traušlākos satricina !! :) nu un dažkārt ģimene arī sanāk vien traka šablonu kopa - bet ir arī laimīgi gadījumi, redzu vi;nus apkārt un dažkārt pie sevis :)
                            • var jau no ārpuses novērtēt dažādi, un svarīgais jau ir -- kāds draivs ir ģimenē, kaut no ārpuses tas varbūt izskatās, kā "šablonu kopa", to ir visvieglāk ieraudzīt. Bet iekšēji tie cilvēki jūt, un saprast, vai jūt vai nejūt un kāda tam visam jēga, jau vairs nav tik viegli

                              nu, spriežu pēc sevis, man arī netīk šāds ģimenes apraksts, ja tā autors domā, tad protams, viņam NEVAJAG todarīt, ar visām 4-ām esmu par. Bet priecāties par sevi ("brīvība!") gan neredzu iemēsla :) It kā džimene būtu varas iestādījums, kuru neviens negrib izvēlēties, bet "iekrīt".
  • paklau, a kad Tu to saprati? vai Tu biji tik gudra un zināji to jau jaunībā? es, teiksmi, jaunībā 100% uzskatīju, ka man vajag ģimeni, bet, kad tā reāli parādījās (turklāt ļoti jauka), tad ilgojos pēc vienatnes. izrādījās, ka man ir ļoti augsta vientulības deva.
    • Nē, jaunībā es biju pārliecināta, ka man vajag ģimeni. Īpaši pat neprātoju par to.
      Nu, un tad man bija kopdzīves periods. Un kaut gan tas pajuka pavisam citu iemeslu dēļ, es pat idilliskajos brīžos jutu, ka mani reizēm nogurdina savas telpas un sava laika trūkums. Bija tā, ka - nu jā, mīlestības vārdā es varu to paciest, jo nenoliedzami daudz gūstu pretim - rūpes, atbalstu, maigumu, uttt., bet baigi gribas arī to iespēju būt vienai.
      • Nu, man šķiet, ka tā ir visiem. Nu, visiem, kas nesirgst ar drusku patoloģisku atkarību vai nepūš paši sev miglu acīs. Vismaz pēc tam, kad rōzā brilles nokritušas un tā.
        Teiksim, kad mēs ar T. domājām, ko vaidzētu kauko foršu noorganizēt uz kāzu jubīli, es kā vienu no vilinošākajiem variantiem izteicu iespēju noīrēt numuriņu kādā skaistā, romantiskā viesnīcā ... un kaut vienu nakti izgulēties katram savā gultā ;D
Powered by Sviesta Ciba