Fjokla ([info]fjokla) rakstīja,
@ 2011-03-03 12:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
laikam jāmaina ģimensārste, Tās ir taisni mokas izsēdēt tās viņas rindas, kur kaukādi blata slimnieki vai kas es pat nezinu, ko viens cilvēks var vienā kabinetā darīt puzotru stundu, un, lūk, kas tur notiek, šodien par spīti, ne tā, kā citas reizes, ņēmu un izsēdēju līdz savai kārtai.

Tu tur ieej, labdien un tā, viņtāda, paga čučuķ un kauko raksta, lai neaizmirstu, tai iepriekšējā pacjenta kartiņā, ta, ka nu viņa līdz riebumam ir aizraksījusies, ta viņa sāk prasīt, kas es esmu, to es pasaku trīsreiz, ta viņa vienreiz saprot un metas meklēt kartiņu, kartiņas nav, vajnupagapaga, kur man tās kartiņas, sākas šaudīšanās (tas ir nedaudz pārspīlēti, jo kustas viņa ļoti lēni), turpu šurpu pa visām atvilknēm, kartiņas izrādās blakuskabinetā, ta turp tiek sūtīta māsiņa, kas dikti neapmierināta, ilgi laužas, ta aiziet, ta paliekam mēs ar to divatā, ta šī metas kaukādus papīrus rakstīt, akal tam iepriekšējam pacjentam, pulkstens tikšķ, tātad, jūtu, kā caur durvīm man tiek sūtīti no pārējās pacientūras izrietoši ļauni stari, nutabeidzot atpiržas tā māsiņa, bet izrādās ,ka kartiņas man divas, viena ar pareizo uzvārdu, otra- ar burtu "ļ" uzvārdā (viņi visi kā uzburti uz šito lietu), ta seko izskaidrošanās, kapē tā ir, un kur ta lai tagad skatās, kad tas ir noskaidrots un kartiņas salīmētas vienā, beidzot ķersimies klāt manām kaitēm, knapi paspēju ievilkt elpu sirdi plosošam stāstam, zvana viņai mobilka, viņsaka- čučuķ paga, nu seko:- tā, tagad tā, kas man jāspiež, es tak spiežu, nu, zaļā klausule, paskat, kas? telfõns tiek demonstrēts medmāsai, -nušite, tā medmāsa, un tagad runājiet iekšā, nu, seko, tātat, saruna ar kaukādu milu kurai kašeļs un, kurai jādzer kastur kastur un jānāk pēc receptes un tā, ta, ka tas viss beidzies, ta man akal saka, paga čučuķ, un tiek raksīta recepte velna milai, tiek cilāti dažādi zīmogi un tai pašai medmāsai vairākas reizes prasīts- šitas zīmogs ta man šite jāsmpiež vai kas, šite, ja? šitas?

Nulabi, taka beidzot ir tikts galā ar to milas recepti, ta es beidzot tieku uzklausīta, kautarī es saku, ka man nav klepus, tieku izrauta no džemperiem un man tur pusplikai jādreb un jākratās, valsts apkurinātās telpās, kamēr viņa atrod to klausīkli, elpināta es tieku pamatīgi, ku man šitais riebj, kamēŗ galva iet uz riņķi, nukamõn, bet pēc visa šitā, dziļāk, dziļāk un izelpojiet, tiek konstatēts, tātat, ka klepus man nav, nuja, vārdus no mutes taisni izrāvāt. Nuja, ta jāsaka āāā, kur arī viss kārtībā un acīm arī viss kārtībā, viss tādat kārtībā, moš slimībslapu izrakstam, essaku, nudavaj izrtakstam,un a moš apstamies, kas man kaiš vai pofigā, nuapstīsies, pirmdienā, pagaidām paguļ, nuunta tiek meklētas tās slimībslapas blankas, - vajpietevis, medmās, ir tās blankas vai kur, akal seko šaudīšanās pa kabineju, visu bloknotu neatrod, atrod vienu, ar laimīgu izsaucienu :"o!", nuta sāks pildīt, es sakožu zobus tā, ka jūtu, kaukas tur nočirkst, ka tik neizlūzt kaukas, sevišķi priekšā, nuta kauko tur raksta pa tabulām, kaukādi kodi, ta jāmeklē atšifrējums, ta kas, tiek simtreiz pārprasīts mans kods un adrese un maza bēŗna rūpībā, stirpi spiežot pildspalvu viss lēni un mierīgi sarakstīts.

Ta norisinās ņemte ap slimībslapas sākum datumiem, ta šodien- kas mums pa datumu, paskati aiz muguras- tā man. Trešais, saku, tā- a pirmdien kāds datums, paskati, aiz muguras, saku- septīts, ahā,- septīts, es saku,- a es ilgāk pa septīto slimot nemaz nevaru, jakas, šitāda- kota- divas dienas? Ta a kuru jānoslēdz, tagad sanāk?, essaku- nunezinu! - Nupaga, ta ar piektdienu, kāds piektdien datums, paskati?!. Ceturtais- tā es, caur zobiem,,,

Nuta kaukā, ar dievu uz pusēm, kauko viņa tur sarakstīja. Nu, kaukādā brīdī es tā sāku domāt un saku, evnu, a moš kaukādā vēnā iedurt un burkā iečurāt, kaukā, zin, nenopietni tomēr, ko man tā slimībslapa, par ko tresī, saki, nu, ta notiek lielā meklēšana un šī saka, bet tu tak novembrī jau analizējies, essaku, nujā, dikti jauki, ka novembrī es jau analizējos, bet es labprāt arī tagad noanalizētos un uzzinātu par ko man tresī un par ko man zupas un tabakas vairāk negribās, nuta, paldies jums, paldies mums, aizsūtīs mani uz analīzēm, tiek meklētas analīžblankas, pietevis, medmās, viņas, vai pie manis, šaudīšanās, bļirku bļerku, atrod beidzot tās veidlapas, uzspiež zīmogu, man, zin, aš visas rokas trīc, šītāda, nu, diktē ta to kodu, es sāku- divi, viņatāda-  divi? essaku - divi, deviņi, viņprasa- deviņi? essaku- deviņi, nulle., viņtāda- jā, nulle, estāda- trīs, viņtāda- aha, trīs, essaku,-  davaiķe, es pati visu uzrakstīšu, viņtāda,- nuja, davaj. Es uzrakstu, tātad, arī adresi un vārdu. Nezinu, laiks ir apstājies, un tā nav mīlestība. Iedodu viņai latu, visu gaišu, dakter, jā, nāciet, tad pirmdien. Aha.Uzgaidāmā mani mēmi nolād kādi pieci pāri ugunīgu acu, lai sevi attaisnotu, cenšos izskatīties pēc iespējas slimāka.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzhindzhera
2011-03-03 13:23 (saite)
a kas ta beigās kaitēja?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 13:26 (saite)
da kas to zin, uz manu mājienu, ka man mājās termometra nav, ar neviens nereaģēja, bet kartiņā nezkālab ierakstīja, ka man 37, 5

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]perkons
2011-03-03 13:27 (saite)
Djā. Viens no iemesliem tam, kāpēc man nav ģimenes ārsta kā sugas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]unpy
2011-03-03 13:31 (saite)
Tev ir, vari būt mierīgs, katram Latvijas iedzīvotājam ir un kāds no ģimenes ārstu ģildes tīri mierīgs saņem par Tevi naudiņu:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2011-03-03 13:37 (saite)
Pirms kādiem gadiem 13 gribēju legāli ieviest. Aizpildīju blankas, pieteicos, ka gribu, tak ar to viss beidzās. Kad gāju saņemt to kartiņu (visiem tak ir tadas zaļas kartiņas, ja?), tad pateica, ka es neesot nekādos reģistros. Nospļāvos un aizgāju pliks un nabags pa pasauli bez ģimenes ārsta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-03-03 13:42 (saite)
Pa šiem laikiem viss ir mainījies:)) Arī biju cieši pārliecināts, ka man nav ģimenes ārsta, līdz pērn nesanāca iziet vienu apskati - tur ātri no Informācijas Sistēmas nosauca man nekad iepriekš nedzirdētu vārdu/uzvārdu, triumfiāli paziņojot, ka tas ir mans ģimenes ārsts...žēl, nepierakstīju, tagad atkal nezinu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2011-03-03 13:44 (saite)
Uhtī!Feini būtu, ja mans ģimenes ārsts dzīvotu, piemēram, Ipiķos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2011-03-03 13:45 (saite)
Vēl varētu ieviest izklaidi «Meklējot ģimenes ārstu».

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]stradnieks
2011-03-03 14:01 (saite)
Ipiķos dzīvo tikai trīs kaķi, suns ar nocirstu asti un septiņpadsmit bomži un pārdevēja abiem bankrotējušajiem vietējiem veikaliem. ārstu tur nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2011-03-03 14:02 (saite)
Ok, izsvītroju no saraksta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fjokla
2011-03-03 13:56 (saite)
da man viņa arī vroģe tik dēļ tam, ka reiz stājoties darbā, vaidzēja santitārgrāmatu, ko bez ārsta nosūtījuma, žēl bij pa maksu taisīt, ta nu pierakstījos pie vienīgā skaistā vārda, uzvārda> kas bija maldinošs, protams. Bet, Tamāra Andersone, vajta neizklausās labi un cienījami?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2011-03-03 14:02 (saite)
Madam Anderson!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 14:06 (saite)
nuja, tagad ieraudzīju blakusdurvīs rakstītu šiltīti ar Aina Aide virsū rakstītu, nu, vai kā tamlīdzīgi, varbūt jāpamēģinā pie viņas, redzēju vienreiz garāmejot, tāda saprātīga seja bija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2011-03-03 14:20 (saite)
Anita Aide, droši vien.:)
Sveikiņi, tā ir manējā. (Par Pulss-5 runa, ja?)
Man līdz šim pretenziju nav bijis, visnotaļ prātīga kundzīte. Es gan izgāšruden pie viņas iegāzos, kad man no Ieslodzījuma Vietas bija sākusies viegla demence kombinācijā ar roku trīci, bezmiegu, nervu tiku un citām smalkajām kaitēm. Ripas gulēšanai viņa man izrakstīja bez vārda runas, bet, ieskatījusies manā desmit gadus neskartajā kartiņā, priecīgi saberzēja roķeles par to, ka "raboti ņe počatij kraj" un izrakstīja man kādas ašpadsmit analīzes, kardiogrammas un sonogrāfijas. Uz dažām es aizgāju, pēc tam apnika.
Taču vienaldzību un nesakarīgumu viņai pārmest nevar, tāds vispār bija mesidžs.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 14:23 (saite)
vo, jā, token, Anita, viņa tak dala kabineju ar Andersoni, dikti parocīgi, pārmetīšos pie viņas, vot, es jau zināju, ka man acs uz saprātīgām sejām:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2011-03-03 14:30 (saite)
Viņai tikai drusku tāds mātišķais piegājiens - bez visa cita vēl sīki, smalki izprašņā arīdzan visādus tur smalkumus: "Un kad tad pēdējo reizīti pie ginekologa bijāt? Un plaušas kad pārbaudītas? Ēdat regulāri? Fiziskā slodze pietiekama? Nu, skatieties, man!"
Bet mani tas pārāk netraucē.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 14:33 (saite)
oj, ta pīpēšanai piesiesies, nē, man tādu bišku atturīgāku tad tomēr, bet tā, ka ne ļoti, itkā atturīgu, itkā ieinteresētu, tādu kaukādu:)) Betnulabi, pārējām tāpat tur tās sejas tādas dumājas un viena vispār izskatās pēc manas vācu valodas učenes, uzreiz trīsas pārskrien:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2011-03-03 14:36 (saite)
Gan jau ka nepiesiesies, varbūt tikai fluorogrammu drošībai izrakstīs.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daarta
2011-03-03 21:54 (saite)
ak dies, ak dies, pulss 5 ir briesmulīga iestāde, kur es arī esmu piereģistrējusi savu ģimenes ārsti, bet nekad pie viņas neeju, jo tur vienmēr tās briesmīgās rindas un tantes ikurāt kā aprakstīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2011-03-03 13:30 (saite)
Vo ij es par to, ka šitie ģimenes ārsti ir derīgi tikai tam, lai izrakstītu receptes zālēm, kuras pats zini, ka vajag vai tam, lai dabūtu nosūtījumu uz analīzēm, vieni no liekākajiem starpniekiem, kas vien izgudroti šaipus visuma.

Viss cits būtu sīkums, bet tā bezjēdzīgā nīkšana un pilnīgi zemē nomestais laiks toč tracina, deguna urbināšana ir kudiš vērtīgāka nodarbe.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 14:03 (saite)
aha, un tās vecenes, kas maucās virsū un prasa, kakoi vaš nomerok, un citas akal, kas laužas bez rindas un ķērc, ka tikai na sekundačku, betē šoreiz biju apņēmīga un bezrindniekam,kas gandrīz paspruka man priekšā, cieši iestījos acīs un tā arī pateicu, - tagad iešu es! Un neko, - paklausīja!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2011-03-03 14:52 (saite)
Jā, šitā nodarbe ir kaut kādiem klintscilvēkiem ar laukšpata nerviem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2011-03-03 13:30 (saite)
Ak tu mīļo svēto Anton, kas par sievieti, kas par mediķi! :) Un kas par stāstu!
Es domāju, visi še sadosies rokās un brēks kā taj anekdotē par kīno: "Lisij, pej", jebšu būs vienisprātis, ka jāmaina.
Man uz šī šokējošā fona mana ģimenes ārste jau sāk izskatīties pēc īsta Avicennas, lai gan kopumā man ir skaidrs, ka ja es norautu kādu hoļeru, viņ mani no šitās hoļeras neizglābtu vis.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 13:54 (saite)
aha, ar galīgu hoļeru ieteiktu uzreizām vēŗsties slimnīcas uzjemšanā, jo viņi tur stipri gādīgi (nezinu, ko tās antireklamas tur dirš), bet reiz vienā galīgā ahtungā mani gaiļezerā gādīgi apskatīja no pilnīgi visām iespējamām pusēm, 5 dažādi specjālisti, labratorija izpētīja visas iespējamās ainas, smuki rezidenti glaudīja plecu un piedāvāja arī palikt, kstaķe. Un, kas savarīgi,- atrada iemeslu. Un, tas viss pa desmit latiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neoplasm
2011-03-03 13:47 (saite)
drošvien inaplaņoķinas bija tavu dakterīti gadu savos tumšos pagrabos turējušas, jo ja nav galīgi vecs tantuks, tad tāda uzvedība viņai vēl nepiedien.
mani 1reiz manējā pie lora aizsūtīja - onkulim bija savi gadi 90, viss tāds trīcelīgs un nekā nesaprotošs viņš tur ar mani runāja viskādās valodās un arī ilgi ilgi pildīja ankētes, pie kam ne manējās, protams. un nebija jau arī spēka dusmoties - izskatījās, ka nabadziņš knapi turās šajsaulē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 13:59 (saite)
ā, es zinu, par kuru loru runa, tas kuram sava prakse, ar bāŗdu tāds, gandrīz beigts jau, aha, viņš vēl, piedauzīgi smaidīdams, kaukādas elektronikas masāžas veic ar aizdomīgiem gumijas priekšmetiem, redzēju reklāmu, fonā tāds solārijdibens, un šis tik masē:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neoplasm
2011-03-03 14:24 (saite)
zinies, nē-e. dibena jautājumos parasti griežos pie attiecīgajiem dibenolōgiem un pirmā dzirdēšana, ka lora pienākumos ietilptu kaut kāda masēšana.
manējais bija tur torņkalnā, vecais pirduks, lai viņam viegli instrumenti. un gribējās jau man gan, ka viņam viņi būtu viegli un no gumijām un mīkstiem silikōniem, tak nē jau - tie paši no padomju laikiem, visi tādi auksti un metāliski. un kad ar tādu iepirž ausī, tad ir taisni tā itkā tūlīt pa otru ausi iznāks tas štruments ārā. un šis tik atiež pretī savu demento smaidiņu:/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 14:28 (saite)
:Dā, es domāju tas, ir tāds ar privātpraksi, kakur pirmspurvciemā viņam tā kantora, un ta tāda sirma bārda un galīgi tāds izčākstējis, un ta viņš tai praksē viskauko vēl, pastarpināti tiem deguniem izdomājis, nu, piemēram, tās elektriskās masāžas, tagad uz sitiena nevaru atrast, bet kļovijs tāds!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neoplasm
2011-03-03 15:13 (saite)
es pa to kraju nemaisos, tā ka nav man zināmi purvciema izrāvieni medicīnā, bet elektriskās masāžas deguniem mani tagad uzreiz ļoti uzrunā:))) vēl varētu jōgu vai ūdens aerobiku ausīm, tad es pavisam jau pierakstījusies uz procedūrām būšu. ka tikai bez instrumentiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_kinky_
2011-03-04 01:47 (saite)
ja tu par to poliklīniku kas pie māras dīķa, tad es zinu,uru loru tu domā, es viņu ieraugot arī nobrīnījos,ka šo zeme vēl tur. K-gan nesen, vedot savu omi uz turieni pie citiem ārstem ievēroju,ka jkabinetu jau cita ārste aizņēmusi, Būs laikam nolicis karoti nē,bet kā tur tos štrumentus sauc..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]markizs
2011-03-03 13:52 (saite)
njā, un cilvēki vēl brīnās kapēc man nav īstena ģimenes ārsta.
Man jau dikti gribētos iehavot tādu 'gimenes ārstu' visu īstu un tā - tādu, pie kura varētu iet reizi pāris mēnešos, parādit savas svaigākās vainiņas, tur trīceklīšus, sekšu un vēl nez ko. Un lai var pierakstīties internetos, nesēdēt rindās, lai visu analīzingu nodara uz vietas, lai nekur neforvardē un ja forvardē, tad paši saveido visas forwardinga piereģistrēšanas un tā.
eh...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]begemots
2011-03-03 13:56 (saite)
ir tādi.

manējais ir. Dr. Edgars Tirāns.

pierakstīties pa internetu gan vēl nevar, bet varbūt es viņam to uztaisīšu. bet pa telefonu gan parasti pieraksts notiek un analīzes uz vietas arī, un pats reģistrē uz visiem nosūtījumiem un sazvana un sarunā visu.

tikai viņš diemžēl ir jau (diezgan loģiski) arī aizsists līdz malām un jaunus pacientus neņem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fjokla
2011-03-03 14:01 (saite)
aha, jājā, lajgan, es domāju, ja dabū tādu pa maksu, nevis šitos lateniekus, ta tie jau gan uzklausīs, tik, zin, sālīti tas viss

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]courty
2011-03-03 13:55 (saite)
Njā.. Man ir laimējies ar ģimenes ārsti.

Nomaini, klau!

(Atbildēt uz šo)


[info]simamura
2011-03-03 14:14 (saite)
Dr. Tatjana Andersone tev nav nekāda spuldzīte, ko nomainīt, kad izdegusi! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 14:16 (saite)
:DD Tamāra!!! Nē, nu, vispār, prieka brīžu mums bijis daudz, tas tiesa:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zirka
2011-03-03 14:24 (saite)
vot, es katrreiz pie šitādiem eskulāpiem brīnos, ko ta viņi tur savus astoņus, deviņus gadus mācās? jebšu ģimenes dakteri kādos sekreteru technīkumos studē, kā blankas pildīt un darbalaiku garumā vilkt, katru reizi, rindās sēžot, brīnos es.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fjokla
2011-03-03 14:29 (saite)
nukā, šitā ir deviņus gadus mācījusies pagājušā gadsimta vidū, - attiecīgi....:DDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]santech
2011-03-03 14:26 (saite)
ņedaiboh man tādas vajadzības!!

(Atbildēt uz šo)


[info]helvetica
2011-03-03 19:56 (saite)
maini nost. viennozīmīgi!

(Atbildēt uz šo)


[info]kashadura
2011-03-04 00:15 (saite)
Oj. maini gan. Bet raksti vēl... Es vnk ģīiibstu.

(Atbildēt uz šo)


[info]madmazellj
2011-03-04 11:58 (saite)
man katrs ģimenes ārstes apmeklējums ir stāsta vērts :D līdzīgi katrā ziņā, tāda sajūta, ka viņus kaut kur "štancē" :))

(Atbildēt uz šo)


[info]ripp
2011-03-04 13:46 (saite)
šī dēļ man ilgus gadus ģimenes ārsts bija aizkrauklē (ļoti jautri ar specīgām vēdersāpēm vai 39 temperatūru kratīties vilcienā, haha). bija bail nokļūt piekaut kādas šitādas bezsakarīgas un nelāgas.
bet, šeit pat cibā apvaicājoties, tika norekomendēta viena daktere centrā. slimības brīdī, kad A. bija vajadzīga slimības lapa, aizgājām, pierakstījāmies. ārste likās ļoti sakarīga. analīzes, jā. un A. par pīpēšanu nepiesējās :>

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?