extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-10-13 10:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šoreiz pat Dumpis pilnībā piekrīt šīm idejām:

- ka ieviestie pasākumi nenovērš infekcijas izplatību
- jo infekcija izplatās telpās (pamatā, mājās vai darba vietās)
- ka valdības politika ir galīgi nepareiza (viņš to ļoti diplomātiski mīkstina, jo ir skaidrs, ka ar autistisku pieeju tieši kritizēt tāpat neko nepanāksi)
- ka seniori nav antivakseri, vienkārši bija jāatrod pieeja (piemēram, bija jāvirza vakcinēšana caur ģimenes ārstiem un farmaceitiem)

Ja kādam šķiet, ka valdības darbs ir bijis apmierinošs, pat ne teicams, bet vismaz puslīdz pieņemams šādos apstākļos, tad vēlētos dzirdēt jūsu argumentāciju.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bauda
2021-10-13 12:00 (saite)
Es varu spriest tikai pēc sevis: par valdības rīcību pandēmijas apkarošanā nesūdzos, man personīgi viss tika nokomunicēts nevainojami -- gan nepieciešamība vakcinēties, gan tas, ka vīruss izplatās pa gaisu (Kariņš jau pirms gada teica, nesaprotu, ko viņi vēl aizvien tā iespringst uz roku dezinficēšanu), gan kā un kur to izdarīt. Vakcīna bija pieejama bez maksas, man ērtā laikā un vietā, un pēc tam vēl dabūju haļavno BonAqua pudelīti. Domāju, ka kritika valdības virzienā šajā jautājumā ir pārspīlēta, jo ar tādu situāciju taču cilvēce saskaras pirmoreiz, nevienam nav baigās pieredzes, kā to visu kārtot, un valsts pienākums galu galā nav auklēties ar dolbajobiem jeb kaut kāda veselā saprāta propaganda.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-13 12:14 (saite)
Es saprotu, ka tev galvenais, ka pašam ir labi, un vecie cilvēki, lai mirst kā mušas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bauda
2021-10-13 12:21 (saite)
Vecajiem cilvēkiem bija pietiekami daudz laika izdomāt, kā tikt uz tuvāko vakcinācijas punktu, nav taču mazu bērni un Panorāmu skatās. Nē, visiem vajag uz paplātes, bļin. Un es jau arī saku, ka no manas perspektīvas viss ir/bija uz paplātes. Kā Kariņš teica, ~ "galds ir klāts, cienājieties".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-13 12:24 (saite)
Vecie cilvēki, kuriem nav vieglas iespējas aizbraukt uz Rīgu...

Vecie cilvēku, kuriem nav labas informācijas...

Vecie cilvēki, kuriem ģimenes ārsts nevakcinē...

Es redzu to tā, ka tev pienesa visu klāt uz paplātes (tev ērtā laikā un vietā – galds klāts – cienājies), bet visi, kuru spējas ir mazākas, ir dolbojobi.

Arī tu kādreiz būsi vecs un tev būs vajadzīga palīdzība gan pārvietoties, gan saprast, kā pareizi lietot zāles. Es ļoti ceru, ka tev nebūs jāpiedzīvo tās grūtības, kādas pieredz vecie cilvēki laukos šobrīd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bauda
2021-10-13 12:32 (saite)
TRĪS+ MĒNEŠI, KARL

Tur pat aizrāpot līdz Rīgai var

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-13 12:37 (saite)
Nē, nevar aizrāpot. Pa ceļam nosaltu, no bada un slāpēm paliktu guļam.

Turklāt tavs ieteikums rāpot ir ļoti aizvainojošs pret veciem cilvēkiem.

Tev droši vien paveiksies un vecumā ar tevi auklēsies. Ceru, ka tad tu vismaz atcerēsies savu ņirdzīgo pašreizējo attieksmi un tad nokaunēsies.

UK mēs piegādājam zāles veciem cilvēkiem uz mājām, jau saliktas pa iedaļām katrai dienai – turklāt pilnīgi bez maksas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bauda
2021-10-13 12:47 (saite)
Ieteikums nebija uztverams burtiski, un nestāsti vairāk par savu autismu, bet komentāru lūdzi pats oriģinālajā ierakstā. Man nav nolūka nevienu aizskart. Ja šis vecais, nevarīgais cilvēks ir tāds, kuram nav neviena absolūti neviena radinieka vai palīga, kas pieturētu rociņu kaut vai līdz autobusa pieturai, tad viņam Covid arī nav bīstams, jo nevienu dzīvu / slimu dvēseli tāds tāpat nesatiek.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-13 12:48 (saite)
Es zinu, ka nav uztverams burtiski. Tas nepadara to mazāk ņirdzīgu un aizvainojošo.

Pat autists to spēj saprast, tā ka tev nav nekādas aizbildinājumu. Own your shit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bauda
2021-10-13 12:53 (saite)
Jā, nu tas ir šahs un mats, es paceļu cepuri, atā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2021-10-13 12:59 (saite)
+100
jz bauda laikam nekad nav bijis neviena veca radinieka vai arī nav kontakta ar tiem.
Visa valdības politika un komunikācija no sākta gala ir bijusi vērsta tikai uz mūsu paaudzi, un joprojām ir - skat. jaunākos ierobežojumus, kas pensionārus praktiski neskars.
Jā, mums vecumā ap un zem 40 bija ļoti ērti piereģistrēties internetā, aizbraukt uz lielo vakcinācijas centru kaut vai uz Rīgu. Mums arī nav tādu vēsturisku traumu, lai mēs uzskatītu, ka valdība noteikti melo. Vienīgā nelaime, ka arī kovids mums nav ne tuvu tik bīstams kā vecuma grupai 60+. Tā vienkārši ir realitāte, ka ar viņiem ir daudz vairāk jāauklējas, viņus ir grūtāk pārliecināt, ja kaut ko ieņēmuši galvā - ja krievi slikti, tad slikti, ja vakcīnas=žurku inde, tad iepūtiet! Un pilnīgi nekas nav darīts, lai to vecāko paaudzi pārliecinātu. Dārga reklāmas kampaņa? Ja kaut ko reklamē, tātad sūds!
Man liekas, tā puse, kas tomēr ir vakcinējusies, ir to izdarījuši tikai tāpēc, ka bērni palīdzēja un pierunāja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-13 13:03 (saite)
Tā noteikti ir. Es vakcinēju UK un tur nav problēmu ar veco cilvēku vakcināciju. Aptvērums ir tuvu 100% un viss notika rindas kārtībā pirms vēl vispār jauniešiem deva vakcīnas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2021-10-13 13:58 (saite)
Kam spicaaki elkonji, tas pirmais pie siles...

https://www.spectator.co.uk/article/students-who-catch-covid-may-be-saving-lives

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-20 03:17 (saite)
Vecs bet labs raksts, bet kāds tam sakars ar šo edgy frāzi?
Tu dažkārt dalies ar sakarīgiem avotiem, paldies tev par to, bet bļeģ meibī tu varētu arī paskaidrot ko tu ar katru šārēto linku vēlies pateikt nevis tikai mētāties ar edgy heštagiem un a ļa orvela citātiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2021-10-13 14:59 (saite)
Un ko tieši valdībai vajadzēja darīt?

> Vecie cilvēki, kuriem nav vieglas iespējas aizbraukt uz Rīgu...
Izbraukuma vakcinācijas ir? Ir.

> Vecie cilvēku, kuriem nav labas informācijas...
Tu vari aizvest zirgu līdz upei, bet tu nevari piespiest viņu dzert.

Vakcinācijas tēma skan katru dienu pa Latvijas Radio 1 (klausos pa ceļam uz/no darbu), kas ir top1 ziņu avots vecākā gadagājuma cilvēkiem. Un, cik esmu dzirdējis, tur viskorektāk cenšas atspoguļot informāciju šai sakarā.

Tāpat ir covid vakcinācijas bezmaksas tālrunis.

> Vecie cilvēki, kuriem ģimenes ārsts nevakcinē...
Lūdzu paskaidro, ciktāl tur ir valdības atbildība? Mani vakcinēja ģimenes ārsts, vai viņš bija kā īpaši izredzētais?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-13 15:06 (saite)
Pirmkārt, vajadzēja vakcinēt visiem ģimenes ārstiem.

Ģimenes ārstiem vajadzēja vairāk piemaksāt, jo skaidrs, ka pārliecināšanas darbs prasa daudz laika un par velti to nevar izdarīt.

Tāpat bija jāsniedz labāka informācija – jāsagatavo tā skaidrā un saprotamā formātā. Es nezinu konkrēti, kas tiek runāts pa radio, bet man personīgi nekādas intervijas vispār neaizķer. Kāds tās uztver nopietni?

Tāpat manavakcīna ir ārkārtīgi neērti lietojama. Kurš ir iedomājies, ka veciem cilvēkiem ir viegli lietot e-paraksta autentifikāciju? Es nezinu, kāpēc tas vispār ir vajadzīgs, jo dokumentu pārbaude jau notiek vakcinācijas vietā.

Par kāzusiem ar šo manavakcīna.lv un to, ka pēc tiem neseko nekāda reakcija un atbalsts, es jau rakstīju. Būtu vismaz šo vietni uztaisījuši kā nākas.

Tā ir problēma ar jauniešiem, kas uzskata, ka tas kas viņiem ir ērti, der visiem. Tā nav, un labi sastādīt tekstu jau vien ir ļoti būtisks darbs.

Tāpat vajadzēja atbalstīt vakcināciju farmaceitiem. UK pieņēma īpašu regulējumu, lai farmaceiti varētu vakcinēt ar vakcīnām, kas vēl nav pilnībā reģistrētas (reģistrētas ar nosacījumiem). Ko ir darījusi mūsu valdība šādu normatīvu sakarā? Izskatās itin nekā, ja neskata naudas atmazgāšanu caur vakcinācijas biroju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]saka_taisniibu2
2021-10-13 13:04 (saite)
Ultimate shilling for the establishment. "Pēc manis kaut plūdi!"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2021-10-13 13:03 (saite)
Bet vispār mani uzjautrina, ka valdība ir pamanījusies ar šiem jaunajiem ierobežojumiem, mēģinot izpatikt visiem, izbesīt gan antivakserus, gan ārstus. Tagad valdības demisiju prasa ne tikai rododendristi, bet arī Fūrmanis ar Dumpi.
Būtu smieklīgi, ja nebūtu īstenībā diezgan bēdīgi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dombrava
2021-10-13 14:01 (saite)
Ne tikai antivakserus sadusmoja. Man arī pašreizējie ierobežojumi nešķiet jēdzīgi. Gāju vakar nopirkt pārtiku un tā norobežojošā lenta jau šķita traģikomiska. Tiešām interesanti, kā tas mazina vīrusa izplatību, sadalot telpu. Šķiet kā darbības imitācija. Pieņemtie lēmumi klaji parāda neieklausīšanos ārstu viedoklī. Bēdīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-10-13 16:16 (saite)
Haha, jā, es aizmirsu pieminēt mūs, parastos vakserus - komformistus. Mani piemēram, tracina, ka sīkajam nenotiek nekādi pulciņi, jo mums taču ir pilnas slimnīcas ar pirmsskolniekiem. Tajā pašā laikā nevakcinētās babuļas Ziepniekkalnā varēs turpināt vizināties ar sabtransportu un pildīt slimnīcas, jo etalons ir pārāk nemoderns, lai viņam piekabinātu covid sertifikātu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-14 09:12 (saite)
Pilnas slimnīcas ar pirmsskolniekiem? Kovida dēļ? Tiešām? Man tas nešķiet ticami. Pat NY Times atsauca ziņu par nepamatoti uzpūstiem datiem par bērnu hospitalizāciju.

Tieši šādas lietas vairo manu neticību žurnālistiem. Jo pamatnotikumus jau tāpat var uzzināt – kaut vai no tvitera un tamlīdzīgi. Bet kaut kādās niansēs nav laika pārbaudīt, un kaut kādi atsevišķi fakti ir uz ko es būvēju beiziāna ticamību. Bet ja šie fakti bieži izrādās aplami, tad ticamība ļoti samazinās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-10-14 09:45 (saite)
Pilnas slimnīcas ar pirmsskolniekiem bija ironija. Īstenībā ap 90% ir 50+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-14 10:29 (saite)
Tā ir.

Man šķiet, es tagad saprotu, kāpēc autistiem ironija vai joki diskusijās traucē. Prāts ir visu laiku cenšas veidot ticamību pēc beiziāna principiem, un tam ir vajadzīgi lieli resursi. Joki vai sarkasms šajā procesā tikai traucē, un nav īsti skaidrs, ko ar to iesākt.

Ieguvums ir tāds, ka ir viegli zināt esošo lietu stāvokli. Es jau prātā vizualizēju kādi pasākumi ir vai nav efektīvi, kādas zāles ir iedarbīgas, kāds ir vakcīnu risks un kādi ir ieguvumi. Kamēr pat eksperti tajā visā jaucas un nespēj iegūt kopsaucēju. Piemēram, remdesivīra pasludināšana par “spēles mainītāju”, lai tās ir tikai vājas zāles.

Pārējie cilvēki šim procesam atmet roku jau daudz ātrāk – viņi vai nu intuitīvi visu ātri uztver vai arī tas kļūst par sarežģītu. Un tad lai pārdzīvotu neskaidro, izlīdzas ar jokiem vai citu emocionālu reakciju. Tas ļauj ātrāk reaģēt saskarsmē ar cilvēkiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-10-14 11:51 (saite)
Cilvēka prāts un dažādie veidi, kādos tas strādā, tomēr ir apbrīnojama lieta. Es, piemēram, ļoti daudz ironizēju arī sadzīvē, līdzīgi, kā augstāk - ar kaut kādu apgalvojumu domājot pretējo. Mums ar vīru, piemēram, kādi 70% komunikācijas veido visādi inside joki, ko no malas pat grūti noturēt par jokiem. Bet bērni līdz zināmam vecumam jokus nesaprot, un tad ik pa laikam mans piecgadnieks protestē, ka tā taču nav, kā mēs sakam (kaķis taču nevar mūs visus apēst, piemēram). Droši vien ar laiku viņam attīstīsies spēja nolasīt ironiju no balss intonācijas, piemēram, un droši vien šī būs viņa bērnības trauma, par ko stāstīt psihoterapeitam ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-14 12:15 (saite)
Man nav problēmu ģimenē un daudz kur citur ar jokiem. Bet man šeit tas šķiet nepiemēroti. Traucē diskusijai. Mēdz teikt, ka sievietes spēj darīt vairākus darbus uzreiz, bet vīriešiem prāts spēj pievērsties tikai vienai lietai. Dažreiz par autismu saka, ka tas ir kā supermaskulīnais tips ar visām vīrišķajām īpašībām tīrā veidā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-20 03:06 (saite)
Priecājies, ar 25. oktobri nevakcinētiem norubīs* etalonu atlaides nevakcinētiem, bet ta laikam sanāk ka ne tikai babuļām bet arī skolniekiem

*hvz kā to tehniski ir plānots realizēt, nebrīnīšos ka tur trīsdesmit mašīnrakstītājas rīgassatiksmē lasīs izdrukātus vakcinēto sarakstus ko spkc būs atsūtījuši un pa vienam ar peli ķeksēs savā datubāzē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2021-10-13 17:47 (saite)
Ja katram vakcinētajam iedotu 250 eiro, tad valdības problēma būtu atrisināta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-10-13 19:57 (saite)
Tas tomēr neatrisinātu līdz galam.

Šeit runā par pielikšanu 20 eiro katram pensionāram, bet patiesībā pat tas daudziem ir nebūtiski.

Problēma, kā es to redzu, ir tieši labas informācijas trūkums un iespējas tikt pie ārsta, kas vakcinē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-10-13 20:32 (saite)
cilvēks pats visu atradīs un izdarīs, ja viņam būs motivācija.
burkāna un pātagas politikā ir aizmirsts par burkānu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-10-13 19:57 (saite)
dis
Viņi tur tērē miljonus bezgalīgiem vakcinācijas centriem katrā ūķī un mežonīgai propagandai. Ja jau nevakcinējas tik tiešām tikai stulbi working/under class pīpļi ar stulbu pāķisku aizspriedumu dēļ, tad jau tik pat viegli paķersies uz Zīgerista banāniem. Tas izmaksātu lētāk, nekā visas šīs debilās kampaņas un lokdauni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-10-13 20:33 (saite)
vanabī feodālim ir pret ticību kaut ko iedot plebejam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2021-10-15 09:39 (saite)
Ja prevencijai izteeres tikai centus par dozu, propagandai nekas paari nepaliks un arii vakciineksperimenta 3.kaartu naaksies kanceleet

https://iowaclimate.org/2021/05/19/covid-cases-falling-in-the-parts-of-india-that-approved-ivermectin-use/

"Twenty thousand doses of Remdesivir cost 60 million dollars, while 20,000 doses of Ivermectin go for a few hundred."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-10-19 05:51 (saite)
es pieļauju ka ivermektīns var būt laba prevencija un maksā kapeikas, bet nax šeit jāsalīdzina pimpi ar pirkstu, proti, remdesivīru

tā nav laba argumentācija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-10-19 05:46 (saite)
>jo infekcija izplatās telpās (pamatā, mājās vai darba vietās)

un ko viņš domā par sēdēšanu mājās no vismaz no 21 līdz 6 (vismaz, jo kurš gan ceļas un iziet no mājas 6os) četras nedēļas pēc kārtas?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?