jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2021-05-24 20:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mana darba kolēģe saka, ka viņas paziņu lokā no vakcīnas esot nomirušas 2 sievietes, viena esot bijusi labākās draudzenes kolēģe, otru vairs neatceros, bet nu arī it kā legit paziņu loks, viena pavisam jauna, otra 55. Uz maniem iebildumiem, ka tad tam taču būtu bijis jābūt ziņu virsrakstos, un kāpēc par to neziņo, viņa tikai nopūšas un saka, ka ko tad mums vispār ziņo. Un tad es domāju, bet kā, nu kā tas notiek, ka cilvēki sāk stāstīt tādas pasakas, turklāt ne jau apzināti melojot, bet tiešām no sirds tām ticot. Par kolēģi, taisnību sakot, jāsaka, ka jauks cilvēks, bet mazliet dīvaina tomēr ir - tic visādiem dziedniekiem, savu diezgan smago veģetatīvo distoniju (izpaužas kā galvas reiboņi, nespēks un panikas lēkmes) ārstē tikai pie tiem un nesekmīgi, ilgstoši nerādās birojā, arī bez visa kovida strādā no mājām, jo nespēks. Neraugoties uz to, darbus padara un laikam jau sakarīgi, un saskarsmē tiešām ir ļoti jauka, pat ja ik pa laikam iznāk pieķert, ka tic visādām spirulīnām un ūdens atmiņām, un seleriju sulas brīnumiem.

Kopumā šis stāsts un vēl jūzera mapats magnētu publikācijas mani aizvien vairāk nosliecina par labu vakcinēties, jo nu neesmu jau arī tik kukū, lai ticētu tādiem murgiem. Tomēr tā kā esmu pietiekami aizņemta ar dzīvi, un nevakcinēties ir joprojām reāli vienkāršāk nekā vakcinēties, tad baigi neiespringstu izķert tuvākos pieejamos laikus tuvākajā vakcinācijas centrā.

Kopumā domāju, ka šis laiks laikam baigi saasina visādas mentālās kaites robežstāvokļu cilvēkiem. Ļoti priecājos, ka pati paspēju iziet kādu pusgadu psihoterapijas tieši pirms pandēmijas klātienē, droši vien tagad būtu grūtāk papildus tam, ka pasaule sajukusi prātā, vēl dzīvot ar visādiem neatšķetinātiem ģimenes attiecību mezgliem. Ar visu to brīžiem pie it kā normāla ikdienas stresa līmeņa (nav ļoti zems, atbildība ir, bet nu nav arī nemitīga publiska uzstāšanās) ciešu no bezmiega, pat vairākas reizes nedēļā, kas manā gadījumā nozīmē nervu pārslodzi.

Bet es vienalga līdz galam nesaprotu mehānismu, kā pārkairināti nervi spēj uzģenerēt 2 mirušas sievietes. Nu, tas ir, varbūt labākās draudzenes stāstā tā kolēģe bija citas draudzenes kolēģe un tad noīsinājās par vienkārši draudzenes kolēģi, kā jau daždien baumu birojā gadās, bet tomēr.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2021-05-24 20:57 (saite)
nu bet ja radinieki neko neprasa izmeklēt, kurš tad ziņos?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 21:05 (saite)
Man kaut kā liekas, ka esam tik maza valsts, ka vismaz kaut kāda aizdomu ēna līdz ziņām būtu nokļuvusi. Kāds radinieks būtu kaut ko tomēr ierakstījis kaut vai feisbukā, un portāli pārpublicētu. Es vismaz esmu redzējusi tādus virsrakstus. Vai arī tieši šajos 2 gadījumos radinieki abos ir izlēmuši, ka cīnīties pret Sistēmu ir bezcerīgi, tāpat nekas netiks nopietni izmeklēts, un neziņojuši pat nekur?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 21:18 (saite)
Varbūt radinieki vienkārši necenšas nāvē vainot pasauli un sistēmu, bet saprot, ka dažreiz kādam nepaveicas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2021-05-24 21:05 (saite)
Un tie radinieki, kuri no sirds tic, ka kāds viņu ģimenē miris no vakcīnas, tiešām samierinās ar to, ka pastāsta draudzenes draudzenei, nevis skrien uz visiem "Bez Tabu", "Ievas Veselībām", piketēt pie Ministru Kabineta utt.?

Un ārsti tā mierīgi ieraksta nāves cēloni "reakcija uz vakcīnu" un viņiem arī ne šausmu, ne zvana žurnālistiem, nekā?

Šitāds sensācijas materiāls, bet vienīgie, kuri par to uzzina ir kaut kādi psihie no mapatu palātas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 21:07 (saite)
Jā, vai ne, pat nepaziņo Sabiedriskajiem Satversmes Sargiem šādu sensāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-05-24 21:15 (saite)
Vairums cilvēku izvairās no preses kā no uguns. Un to ko ieraksta ārsti, ir privāta lieta, neviens nevar redzēt.

UK no AstraZeneca vakcīnas varētu būt mirušas ap ap 30 sievietes. Neesmu lasījis par nevienu no viņām – tikai kopējo ziņojumu.

Lai gan nebūs tiesa – tikko pamanīju rakstu par vienu modeli, kura mirusi no šīs vakcīnas. Bet ja nebūtu modele, tad neviens neko nerakstītu.

Risks ir ļoti niecīgs, bet tāds ir, un kādam šis stāsts par draudzenes kolēģi var būt pilnīgi reāls. Nevajag par to smieties vai ņirgāties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 21:31 (saite)
Mēģinu iedomāties, kā rīkotos, ja, piemēram, mans vakcinētais vīrs, mamma vai māsa, tagad ņemtu un nomirtu, bet nevaru.
No otras puses - mēs esam tik maza valsts, ka katram kāds "labākās draudzenes draugs"strādā kādā medijā, tā prese nav tik ļoti atrauta no sabiedrības, lai visi no tās nenormāli baidītos.
Es nezinu, vai normālos apstākļos ticētu šim stāstam, jo it kā cilvēkam nav pamata melot, bet tomēr ir zināma tencence interpretēt realitāti nedaudz īpatnēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 21:39 (saite)
Protams, šis stāsts var būt izpušķots. Bet problēma jau ir tajā, ka tu nespēj iedomāties, ko tu darītu, ja kāds radinieks tev pēkšņi nomirtu, tāpēc šis stāsts uz tevi satrauc un atstāj tik lielu iespaidu.

Reāli dzīvē cilvēki mirst visu laiku – kāds no pēkšņas un negaidītas sirdstriekas, cits autovārijā, cits no trombiem, kuru cēlonsaistību ar vakcīnu sākotnēji nemaz nebija tik viegli apjaust pat pašiem ārstiem.

Es ceru, ka tevi nomierinās tas, ka risks nomirst autoavārijā ir krietni lielāks nekā no vakcīnas :) Ja tu nebaidies braukt kaut kur, tad nebūtu loģiski baidīties arī no vakcīnas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 21:46 (saite)
Es, starp citu, baidos nomirt autoavārijā. Vienmēr iztēlojos, kā, kādu tālāku gabalu braucot, nenonāksim galā. Vai ka mani, braucot ar riteni pakaļ sīkam uz dārziņu, nonesīs fūre.
Bet tas ir vienkārši tāds manas trauksmainās personības fons, uzmācīgās idejas, kam esmu iemācījusies tā baigi nepievērst uzmanību.
Kopumā mana trauksmainā personība arī man traucē pieņemt lēmumu vakcinēties. Jo mans prāts mierīgi spēj pieņemt vairākas patiesības vienlaicīgi - ka bara imunitāti var sasniegt, bet tā vienlaicīgi ir arī Big Pharma sazvērestība. Mans vīrs vienvakar šo nosauca par augsta intelekta pazīmi (paldies viņam par to, ka neizsakās par manu svārstīgumu rupjāk ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 21:55 (saite)
Pūļa imunitāti Latvijā visdrīzāk nesasniegs. Bet tas vispār nav svarīgi. Individuāli tie, kas ir vakcinējušies, ir pasargāti, ar to domājot, ka viņu risks tiek ievērojami samazināts.

Bet tā citādi, kamēr domas tev netraucē rīkoties, lai jau viņas ir.

Vispār Latvijā satraukumu par kovidu ir aizstājis satraukums par vakcinēšanos. Citās valstīs jaunāki cilvēki vēl nemaz netiek pie vakcīnas un par to arī nesatraucas. Kamēr Latvijā tagad vakcinēties skrien visi, kas nobijušies, lai gan reāli ļoti liela veco cilvēku un riska grupas daļa vēl nav saņēmusi vakcīnu. Tā vietā, lai egoistiski rautos pēc vakcīnas, būtu daudz labāk, ja viņi vairāk atbalstītu vakcīnas saņemšanu tiem, kam tā ir būtiskāka.

Bet nu negribu jau arī atrunāt no vakcīnas. To saņemt ir labi un riski ir tiešām niecīgi. Vienkārši nevajag sev vēl uzkraut šo pašpārmetumu slogu, ka vēl neesi vakcinējusies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 22:06 (saite)
Nesen tieši šo lasīju, ka Latvijā ir nenormāli austs vakcinēto jauniešu īpatsvars, salīdzinot ar Eiropu, un nošausminājos, cik maz ir savakcinēti vecie. Piemēram, vīratēvu pieteica mans vīrs, jo viņš laikam nelieto internetu, vai arī kaut kas tur ar podziņtelefonu īsti nesanāca. Kaut kas ar to sistēmu smagi nav kārtībā, ja vakcīnas nesasniedz tos, kam ir vajadzīgas, tajā pašā laikā šķeļ sabiedrību un vismaz man arī rada trauksmi visi tie paziņojumi par "zaļajiem sertifikātiem" utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 22:13 (saite)
Tā ir, mani vecāki joprojām nav vakcinēti.

Manai mātei ir vairākas veselības problēmas, kovida dēļ ir lieli sarežģījumi saņem veselības aprūpi. Vēl grūtāk tas ir tāpēc, ka viņa dzīvo dziļi laukos un pie ārsta tie tikai tad, ja kāds viņu aizved.

Viņu beidzot aizved pie ģimenes ārsta citas problēmas dēļ. Varētu taču pie reizes vakcinēt, bet nē – šis ģimenes ārsts nemaz nevakcinē.

Nu nav viņai iespēju tikt uz tām rindām Rīgā vai Cēsīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-05-24 22:41 (saite)
ir taču arī varbūtība, ka nomira nevis "no vakcīnas", bet "ar vakcīnu", no kaut kādas hroniskas kaites, sagadīšanās pēc hronoloģiski pēc vakcinēšanās, ne tā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2021-05-24 22:50 (saite)
Domāju, ka, ja mani rīt nobrauks tramvajs, es arī dažu paziņu tenku lokā kļūšu par "sievieti, kura nomira pēc vakcīnas, nabadzīte, nebija nemaz tik veca".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2021-05-24 21:15 (saite)
Nu, es bērniem atgādināju,kur jāizber mani pelni, bet māsu instruēju taurēt pasaulei.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2021-05-24 21:17 (saite)
jā, es arī līdzīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2021-05-24 21:22 (saite)
Šo es vēl vairāk nesaprotu. Baidīties nomirt no vakcīnas un tomēr vakcinēties?

Es droši vien arī patiesībā baidos, tieši tāpēc arī jau vairākas reizes esmu atvērusi to manavakcina un nepieteikusies. Avērusi klausot dažādu saprātīgu civlēku, tostarp vakcinētu un nenomirušu, ieteikumam. Un ja nu visiem konspirāciju teorētiķiem izrādās taisnība? Dažreiz liekas, ka vienkāršāk būtu novakcinēties, vismaz nebūtu vairs Jāpieņem Lēmums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2021-05-24 21:25 (saite)
nu tas ka iespēja no vakcīnas nomirts- to taču nenoliedz.
no covida gan tā iespēja nepatīkamāka tak .

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 21:37 (saite)
Es visu laiku aizmirstu, ka kādā brīdī esmu pārstājusi ticēt savai iespējai nomirt no kovida, kamēr daudzi citi savai svēti tic. Tad jā - vakcīnas riski varētu šķist samērīgi.
Savas mammas vecumā vai ja man būtu, piemēram, diabēts, es noteikti būtu jau savakcinējusies 2x. Kā kopumā vesels cilvēks tikai sēžu un bēdājos par zemo vakcinācijas aptveri tieši veciem cilvēkiem Latvijā. Gan jau šādi kolēģes draudzeņu stāsti nepalīdzēs savakcinēt tos, kam tas tiešām būtu nepieciešams, un ieguvumi atsvērtu riskus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2021-05-24 21:50 (saite)
Sāksim ar to, ka no covida tā ir statistiski daudzdaudzdaudzdaudz lielāka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 21:56 (saite)
Atkarīgs no vecuma grupas.

Jaunām sievietēm tie aprēķini vairs nav tik pārliecinoši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2021-05-24 21:38 (saite)
Tur jau tā lieta,ka es nebaidos nomirt principā. Man vakcīnu vajag tīri papīram,ja ku braukt. Ar testiem lielāka ķēpa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-05-24 21:46 (saite)
šitā vakcīna baigi labi novērš ierobežojumus!

par paša kovida novēršanu gan dati vēl tikai tiek krāti...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2021-05-24 21:50 (saite)
Tak skaidrs,ka nenovērš, par to pat nav,ko runāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2021-05-24 21:48 (saite)
Un tāpat diezgan skaidrs,ka ar visu vakcīnu tāpat var inficēties. Lai paskatāmies kaut vai uz Seišelu salām,kur 1/3 jaunu inficēto ir ar 2 vakcīnām. Tā ka laimes rats!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2021-05-24 21:52 (saite)
Bet taču no paša sākuma jau tiek stāstīts un klāstīts, ka vakcīna neizslēdz inficēšanos, bet gan a) samazina inficēšanās risku; b) inficēšanās gadījumā nodrošina daudz vieglāku slimības gaitu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2021-05-24 22:06 (saite)
Vispār no biologa viedokļa tā gluži nav vis, un ilgtermiņā raugoties, visai sabiedrībai daudz veselīgāk būtu izslimot, tiesa, šim cena ir nejauka,it īpaši valstīs ar apdalītu medicīnisko aprūpi. Visādā ziņā neesmu nevienā nometnē un netaisos apspļaudīt ne vakserus,ne antivakserus. Tieši šis drausmīgais kašķis ir tas,kas mūs grauj,ne tā sūda sērga. HAU.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2021-05-24 22:59 (saite)
Jā, dabiskā atlase visai sabiedrībai ilgtermiņā noteikti būtu daudz veselīgāka! Re, cik smuki Eiropā slimojās ar bakām, ar difteriju un skarlatīnu, pirms visādi tur mudaki sāka vakcīnas taisīt.
Un nē, no kašķiem internetā mirst stipri mazāk un ne tik mokoši kā no caurumiem plaušās, tāpēc man ir skaidrs, kurā nometnē esmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-25 19:23 (saite)
Nevajadzīgas trauksmes un panikas cēlēju nometnē tu esi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-05-24 22:07 (saite)
Seišeļu salas ir labs piemērs tam, ka pūļa imunitāte varbūt būt nesasniedzams mērķis.

Un tas arī ir piemērs, ka vakcinācija ir tikai cilvēka paša interesēs. Jo lielāks risks (vecuma vai blakusslimību dēļ), jo lielāks labums no vakcinācijas.

Seišeļu salās gandrīz neviens vakcinētais nav nonācis intensīvās aprūpes nodaļā vai nomiris.

Un tas arī apliecina, ka mazāka nozīme ir pozitīviem testiem.

Vēl tas apliecina, ka bērniem nav lielas jēgas vakcinēties (izņemot, ja ir kādas blakusslimības). Viņiem risks ciest no kovida ir mazāks nekā vakcinētiem pensionāriem. Pat PVO ir paziņojis, ka tas nav morāli vakcinēt bērnus, kamēr trūcīgākās valstīs nav vakcinēti visi vecie cilvēki un riska grupas.

Tas patiesībā attiecas arī uz Latviju. Riska grupas un pensionāri joprojām ir lielā mērā nevakcinēti, un valdība pat vairs par to nerunā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 22:15 (saite)
Konspirāciju teorētiķis manā galvā uz šo priecīgi sit plaukstiņas, cik valdībai ir izdevīgi, ka riska grupas joprojām ir nevakcinētas, jo var turēt joprojām visu ciet arī pie lejupejošiem saslimstības cipariem, bet joprojām augstas mirstības, un gan jau pretendēt uz dažādām covid Eiropas naudiņām, ko izdalīt vakcinācijas birojiem reklāmu iepirkumos (gan jau ar iebūvētu iespēju pārlikt pareizās partijas kasē vai kabatā) un tā tālāk(mans conspiracy šoreiz tiešām nesniedzas līdz pasaules valdībai, bet tikai vietējās varas alkatībai).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 22:22 (saite)
Līdz pasaules valdībai nesniegsies, jo šiem kabatā licējiem pietrūkst kompetences pat nelielu projektu veiksmīgā īstenošanā :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puika_vecis
2021-05-24 21:34 (saite)
Ziņa, ka cilvēks miris no vakcīnas, izplatās n-reizes ātrāk nekā ziņa, ka drauga drauga paziņa vnk random nomirusi (ja tāda ziņa vispār izplatās).
Nebrīnītos, ja ārsti noskaidrotu, ka abi šie cilvēki, ja tādi vispār ir bijuši, būtu nomiruši no kādām citām kaitēm, bet pirmavots noteikti neies tik pat aktīvi visur apkārt ziņot - “‘my bad, viss bija drusku savādāk”.
Vismaz vienu gadījumu tādu zinu :)

Un beigās sarunās visi zin vismaz 1 no vakcīnas mirušo. Un guess what - tas ir viens un tas pats cilvēks nevis 15.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 21:45 (saite)
6 degrees of separation
Latvija ir mazāka un te visi viens otru pazīst, varbūt pat pietiktu ar 5.

es (1) - dzeltens (2) - draudzene (3) - draudzene (4) - kolēģe (kas nomirusi) (5).

Faktiski, ja kāds pilnīgi randomi Latvijā nomirst, tad ir normāli to uzzināt tikai caur 3 starpniekiem. Tā ka viss atkarīgs tikai motivācija to pavēstīt tālāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 21:54 (saite)
Baigi simptomatiski ir tas, ka tie no vakcīnām mirušie kaut kā vairāk ir tieši nevakcinēto "burbuļos". Vismaz no tā arī sākās mana un kolēģes saruna - ka es pasūdzējos, kā nevaru saņemties pieteikties vakcīnai, kaut arī visi radi jau vakcinēti. Nu, un tad viņa sāka stāstīt, kā viņai gan teju neviens, bet tomēr 2 sievietes nomirušas.
Statistiski būtu jābūt tā, ka tie no vakcīnām mirušie, ir manā burbulīs, jo nupat jau šķiet, ka nepazīstu vairs nevienu nevakcinētu cilvēku, bet neviens kaut kā nav nomiris nesen, vismaz no vakcīnas noteikti nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puika_vecis
2021-05-24 22:44 (saite)
Jā, tas ko es gribēju teikt, tikai labāk
Uzrakstīts :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2021-05-24 22:50 (saite)
Manai vecmāmiņai bija miniinsults 7 nedēļas pēc vakcinācijas. Ir bijuši divi jau iepriekš, ir daaaudz gadu, ļoti sāpēja kāja un mugura, tāpēc bija izrakstītas gan stipras pretsāpju zāles gan citu stipru zāļu kurss.. kuru pārtrauca procesā jo citi radi pateica nuinafigtāindēties, kas visdrīzāk arī notrigerēja to lēkmi un četras diennaktis slimnīcā, bet visi radi un slimnīcas sanitāres svēti pārliecināti, ka šitas viss no vakcīnas. Slimnīcā nezināmu laiku bija vienā palātā arī ar kā vēlāk izrādījās kovid pozitīvu cilvēku, vēdināšana ne pārāk, visi gultas režīmā, bet nesaslima un mājās arī neatveda dāvaniņu. tagad ne pa kam negrib revakcināciju (AZ) un tie, radi, kas nav paspējuši, arī nepotēšoties

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krii
2021-05-24 22:52 (saite)
Nu, bet protams!
Arī pirdiens, kas pasprūk trīs nedēļas pēc vakcīnas, pilnīgi saprotams, ir no vakcīnas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-05-25 00:55 (saite)
kas par salīdzinājumu..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kjiimikjis
2021-05-25 09:11 (saite)
Tak jāsāk šito kabināt visam pozitīvajam klāt. Lūk, dzīvoju kā parasti, bet tad novakcinējos, un pēc kāda laiciņa pabeidzu augstskolu, vēl bišku vēlāk laimēju loterijā, un tad vēl piepeši piemājas veikalā tieši mīļākajam dzērienam atlaide. Skaidrs, ka no vakcīnas, paldies!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2021-05-25 10:57 (saite)
Tātad, Tev pasaka, ka no vakcinas mirst pazīstami cilvēki un tieši tāpēc izdomāji vakcinēties? Bet tikai trūkst laiks :). Ja rupīgi lasiji manus ierakstus, tad tur nav teikts, ka magnētu lieta man gadījās, bet ar visiem videopierādījumiem gadījās citiem cilvēkiem mūsu kopējā pasaulē. Kā arī, ka mani interesē, kas ir tas, ko magnēti izvilka no vakcinēto cilvēku rokām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-25 12:46 (saite)
Nepareizi. Ja man pasaka, ka no vakcīnas mirst anonīma draudzenes paziņa, tad man ieslēdzas kritiskā domāšana, un es sāku to stāstu nedaudz apšaubīt, pat ja to stāsta pazīstams cilvēks.

Savukārt tie tavi video, visticamāk, ir vienkārši klikbaits, starp citu, tāpat kā liela daļa mediju ziņu par briesmīgo covidu un tā jaunajiem celmiem. This is simply how the internet nowadays works, baby.

Par pārliecību, ka videopierādījumi kaut ko pierāda varu tikai iesmīkņāt, jo kāpēc tad, piemēram, vakcīnu pretinieki netic video, kuros vakcinējas valstu augstākās amatpersonas, bet mēģina saskatīt, ka tajos nav adatu vai vakcīna nav īsta? Bet šitajos miglainajos magnētu video gan nav kur piesieties :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2021-05-25 16:18 (saite)
Ja nav baigā vajadzība, tad labāk nogaidīt vismaz līdz gada beigām(vismaz), lai redzētu kādas būs sekas izmēģinājuma trusīšiem. Bet nu, brīva valsts, kā gribi, tā dari.

Amatpersonu video ir teātris, miglainie magnētvideo - dzīve. Ne 100% un miglains var būt arī teātris.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2021-05-25 13:17 (saite)
Šito man viens magnēts tikko izvilka no kreisā īkšķa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2021-05-25 16:20 (saite)
Jums špricētajiem kļūst grūti nodot savas domas rakstiski? Hmm, aizdomīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-05-25 19:01 (saite)
Vai tev tāpat ieslēdzas kritiskā domāšana arī tad, kad lasi, ka "x miris no kovida", ja vienlaikus zināms, ka x ir 90 gadus vecs vēža slimnieks, kuram vēl arī ir diabēts, visu mūžu smēķējis, pēdējā laikā smagi ar sirdi un nieres ar aknām arī iet uz beigām. Un tad kaut kā uzzinās, ka lielāka daļa "mirušo no kovida" ir tieši tādi un, ja ziņās visu laiku nebrēktu polundra, tad no vidējām nāvju statistikām nevienam pat prātā nevarētu ienākt, ka notiek kaut kas ārpus kārtas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-26 10:39 (saite)
Iedomājies - ir gan ienācis prātā. Esmu pētījusi arī dažādu valstu statistikas un tiešām - ap 70% covid nāvju ir 65+. Man gan 65 galīgi nešķiet piemērots vecums, kad cilvēkam jau tā kā laiks uz kapiem, visi pazīstamie šajā vecumā uzskata sevi par jauniem. Tas, ka varētu neuzskaitīt visādus 80+ ar blakus saslimšanām kā covid nāves arī man ir ienācis prātā, bet tur ir pietiekami ētisku argumentu, kāpēc tas neietu cauri.
Es ilgu laiku domāju arī, ka tieši tie astoņdesmitgadīgie opji ir tie, kas pārslogo veselības aprūpes sistēmu. Man kādus gadus pirms kovida nomira abi vecvecāki vecumā 80+, un tolaik Latvijas medicīnas sistēmai pat prātā nenāca viņus kaut kā glābt. Vecmāmiņu vienkārši no reģionālās slimnīcas, lai atbrīvotu vietu nodaļa, aizsūtīja uz lauku slimnīcu būtībā nomirt - jo mājās vectētiņš nebūtu varējos viņu guļošu apkopt, un mēs visi tolaik dzīvojām Rīgā. Tāpēc ilgu laiku skaļi lamājos par veselības aprūpes sistēmu, kas ir tagad sajukusi prātā, un tur pie ventilatoriem visādus opjus, kam īstenībā būtu humānāk ļaut vienkārši aiziet. Līdz kamēr vienkārši apjautājos par šo pazīstamai reanimācijas māsai, kas šobrīd brīvprātīgi piespiedu kārtā strādā arī covid nodaļā reģiona slimnīcā. Un izrādās - nekas nav pārāk radikāli mainījies kopš manu vecvecāku nāves, tos vecos nemaz tik neatlaidīgi nereanimē, vietu intensīvajā terapijā joprojām taupa jaunākiem pacientiem. Un to vietu nemaz nav tik daudz, un medicīnas sistēmas pārslodze diemžēl ir gaužām reāla.
Šim stāstam, atšķirībā no mirušo draudzenes draudzeņu stāstiem, kaut kā diezgan ticu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?