jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2021-05-24 20:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mana darba kolēģe saka, ka viņas paziņu lokā no vakcīnas esot nomirušas 2 sievietes, viena esot bijusi labākās draudzenes kolēģe, otru vairs neatceros, bet nu arī it kā legit paziņu loks, viena pavisam jauna, otra 55. Uz maniem iebildumiem, ka tad tam taču būtu bijis jābūt ziņu virsrakstos, un kāpēc par to neziņo, viņa tikai nopūšas un saka, ka ko tad mums vispār ziņo. Un tad es domāju, bet kā, nu kā tas notiek, ka cilvēki sāk stāstīt tādas pasakas, turklāt ne jau apzināti melojot, bet tiešām no sirds tām ticot. Par kolēģi, taisnību sakot, jāsaka, ka jauks cilvēks, bet mazliet dīvaina tomēr ir - tic visādiem dziedniekiem, savu diezgan smago veģetatīvo distoniju (izpaužas kā galvas reiboņi, nespēks un panikas lēkmes) ārstē tikai pie tiem un nesekmīgi, ilgstoši nerādās birojā, arī bez visa kovida strādā no mājām, jo nespēks. Neraugoties uz to, darbus padara un laikam jau sakarīgi, un saskarsmē tiešām ir ļoti jauka, pat ja ik pa laikam iznāk pieķert, ka tic visādām spirulīnām un ūdens atmiņām, un seleriju sulas brīnumiem.

Kopumā šis stāsts un vēl jūzera mapats magnētu publikācijas mani aizvien vairāk nosliecina par labu vakcinēties, jo nu neesmu jau arī tik kukū, lai ticētu tādiem murgiem. Tomēr tā kā esmu pietiekami aizņemta ar dzīvi, un nevakcinēties ir joprojām reāli vienkāršāk nekā vakcinēties, tad baigi neiespringstu izķert tuvākos pieejamos laikus tuvākajā vakcinācijas centrā.

Kopumā domāju, ka šis laiks laikam baigi saasina visādas mentālās kaites robežstāvokļu cilvēkiem. Ļoti priecājos, ka pati paspēju iziet kādu pusgadu psihoterapijas tieši pirms pandēmijas klātienē, droši vien tagad būtu grūtāk papildus tam, ka pasaule sajukusi prātā, vēl dzīvot ar visādiem neatšķetinātiem ģimenes attiecību mezgliem. Ar visu to brīžiem pie it kā normāla ikdienas stresa līmeņa (nav ļoti zems, atbildība ir, bet nu nav arī nemitīga publiska uzstāšanās) ciešu no bezmiega, pat vairākas reizes nedēļā, kas manā gadījumā nozīmē nervu pārslodzi.

Bet es vienalga līdz galam nesaprotu mehānismu, kā pārkairināti nervi spēj uzģenerēt 2 mirušas sievietes. Nu, tas ir, varbūt labākās draudzenes stāstā tā kolēģe bija citas draudzenes kolēģe un tad noīsinājās par vienkārši draudzenes kolēģi, kā jau daždien baumu birojā gadās, bet tomēr.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-05-24 21:39 (saite)
Protams, šis stāsts var būt izpušķots. Bet problēma jau ir tajā, ka tu nespēj iedomāties, ko tu darītu, ja kāds radinieks tev pēkšņi nomirtu, tāpēc šis stāsts uz tevi satrauc un atstāj tik lielu iespaidu.

Reāli dzīvē cilvēki mirst visu laiku – kāds no pēkšņas un negaidītas sirdstriekas, cits autovārijā, cits no trombiem, kuru cēlonsaistību ar vakcīnu sākotnēji nemaz nebija tik viegli apjaust pat pašiem ārstiem.

Es ceru, ka tevi nomierinās tas, ka risks nomirst autoavārijā ir krietni lielāks nekā no vakcīnas :) Ja tu nebaidies braukt kaut kur, tad nebūtu loģiski baidīties arī no vakcīnas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 21:46 (saite)
Es, starp citu, baidos nomirt autoavārijā. Vienmēr iztēlojos, kā, kādu tālāku gabalu braucot, nenonāksim galā. Vai ka mani, braucot ar riteni pakaļ sīkam uz dārziņu, nonesīs fūre.
Bet tas ir vienkārši tāds manas trauksmainās personības fons, uzmācīgās idejas, kam esmu iemācījusies tā baigi nepievērst uzmanību.
Kopumā mana trauksmainā personība arī man traucē pieņemt lēmumu vakcinēties. Jo mans prāts mierīgi spēj pieņemt vairākas patiesības vienlaicīgi - ka bara imunitāti var sasniegt, bet tā vienlaicīgi ir arī Big Pharma sazvērestība. Mans vīrs vienvakar šo nosauca par augsta intelekta pazīmi (paldies viņam par to, ka neizsakās par manu svārstīgumu rupjāk ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 21:55 (saite)
Pūļa imunitāti Latvijā visdrīzāk nesasniegs. Bet tas vispār nav svarīgi. Individuāli tie, kas ir vakcinējušies, ir pasargāti, ar to domājot, ka viņu risks tiek ievērojami samazināts.

Bet tā citādi, kamēr domas tev netraucē rīkoties, lai jau viņas ir.

Vispār Latvijā satraukumu par kovidu ir aizstājis satraukums par vakcinēšanos. Citās valstīs jaunāki cilvēki vēl nemaz netiek pie vakcīnas un par to arī nesatraucas. Kamēr Latvijā tagad vakcinēties skrien visi, kas nobijušies, lai gan reāli ļoti liela veco cilvēku un riska grupas daļa vēl nav saņēmusi vakcīnu. Tā vietā, lai egoistiski rautos pēc vakcīnas, būtu daudz labāk, ja viņi vairāk atbalstītu vakcīnas saņemšanu tiem, kam tā ir būtiskāka.

Bet nu negribu jau arī atrunāt no vakcīnas. To saņemt ir labi un riski ir tiešām niecīgi. Vienkārši nevajag sev vēl uzkraut šo pašpārmetumu slogu, ka vēl neesi vakcinējusies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-05-24 22:06 (saite)
Nesen tieši šo lasīju, ka Latvijā ir nenormāli austs vakcinēto jauniešu īpatsvars, salīdzinot ar Eiropu, un nošausminājos, cik maz ir savakcinēti vecie. Piemēram, vīratēvu pieteica mans vīrs, jo viņš laikam nelieto internetu, vai arī kaut kas tur ar podziņtelefonu īsti nesanāca. Kaut kas ar to sistēmu smagi nav kārtībā, ja vakcīnas nesasniedz tos, kam ir vajadzīgas, tajā pašā laikā šķeļ sabiedrību un vismaz man arī rada trauksmi visi tie paziņojumi par "zaļajiem sertifikātiem" utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-24 22:13 (saite)
Tā ir, mani vecāki joprojām nav vakcinēti.

Manai mātei ir vairākas veselības problēmas, kovida dēļ ir lieli sarežģījumi saņem veselības aprūpi. Vēl grūtāk tas ir tāpēc, ka viņa dzīvo dziļi laukos un pie ārsta tie tikai tad, ja kāds viņu aizved.

Viņu beidzot aizved pie ģimenes ārsta citas problēmas dēļ. Varētu taču pie reizes vakcinēt, bet nē – šis ģimenes ārsts nemaz nevakcinē.

Nu nav viņai iespēju tikt uz tām rindām Rīgā vai Cēsīs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2021-05-24 22:41 (saite)
ir taču arī varbūtība, ka nomira nevis "no vakcīnas", bet "ar vakcīnu", no kaut kādas hroniskas kaites, sagadīšanās pēc hronoloģiski pēc vakcinēšanās, ne tā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2021-05-24 22:50 (saite)
Domāju, ka, ja mani rīt nobrauks tramvajs, es arī dažu paziņu tenku lokā kļūšu par "sievieti, kura nomira pēc vakcīnas, nabadzīte, nebija nemaz tik veca".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?