Nepabeigtā dienasgrāmata


3. Augusts 2017

(bez virsraksta) @ 10:31

Viena no tām dīvainajām eksistences mistērijām, kas mani kādu laiku nodarbina, un uz kuru man nav drošticamas atbildes, ir par to, kas ir tie dīvainie cilvēki, kas mūsu pilsētas ielās braukā ar sporta velosipēdiem un tajos velosipēdistu tērpos, tādos superpieguļošos un sintētiski oranžos vai tirkīzzilos, ar smalkām veloķiverēm un tādām mazām velosipēdistu vidukļa somiņām, kas pabāztas zem plānā krekliņa un izspīlējas uz muguras vairāk kā dzimumorgānu komplekts priekšpusē? Kas viņi ir un kurp viņi dodas? Vai tie ir velosportisti, kas trenējas savam tour-de-france? Diez vai, jo, pirmkārt, vai tiešām mums ir tik daudz profesionālu velosportistu un vai tiešām viņiem nav kur trenēties, ka jābrauc pa Rīgas grubuļainajām ielām? Un arī neizskatās pēc profesionāliem sportistiem ne ķermeņa uzbūves, ne vecuma grupas ziņā. Varbūt tie ir nevis esošie, bet bijušie profesionālie velosportisti, kas dodas nostaļģiskā reminiscencē, bet tad kāpēc viņiem mugurā ir jauni, tikko pirkti treniņtērpi un kāpēc viņi to dara darbdienas rītā? Tāpat skaidrs, ka tie nav parasti vai ekohipster veloentuziasti, kas naudas un planētas resursu taupības nolūkos izvēlējušies velosipēdu kā pārvietošanās līdzekli - to divriteņu priekšējā dakša vien ir dārgāka par vidēji lietotu automašīnu. Tad varbūt tie ir ekscentriski biznesa vīrieši, kas šādi pārvietojas no viena sava bentlija līdz otram? Nez, jo braukt uz ofisu bez uzvalka un portfeļa, nē, nu ir jau iespējams, mūsdienās jau pietiek ar mobilo teleefonu tajā vidukļa somiņā, bet maiņas drēbes un dušas želeja katram ofisā uz vietas, taču laika un nervu patēriņa ziņā tas nav biznesa vīrieša prāta cienīgi. Vai velosipēds kā mundruma un notievēšanas līdzeklis? Nē, pilnīgi garām, iet ar kājām noteikti sagādā lielāku kaloriju patēriņu, ja braukšana ar velosipēdu palīdzētu notievēt, es jau sen būtu tievs kā Kultūrkapitāla fonda direktora dēls. Tūristi vai kurjeri arī tie noteikti nav jau minētā skopā ekipējuma dēļ. Cilvēki, kam patīk ātrums un asas izjūtas? Tad kāpēc jāvelk ķivere? Un šajās ielās asas izjūtas var izbaudīt, tikai iekrītot kādā ielu remonta bedrē. Atliek vienīgi vēl kāds noslēpumains iemesls, kas saistīts ar apspīlētajām velobiksēm, jo atrast citu ieganstu tādas uzvilkt publiskā telpā būtu grūti.
 

Comments

 
From:[info]vaiksts
Date: 3. Augusts 2017 - 10:51
(Link)
stils prasa upurus
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 3. Augusts 2017 - 10:54
(Link)
Ha, es zinu, kas viņi ir un ko viņi dara, un ne tāpēc, ka būtu viens no viņiem, bet tāpēc, ka strādāju kopā ar viņiem. Īsumā – vistuvāk patiesībai ir minējums par ekscentriskajiem biznesa vīriešiem, turklāt viņi tik tiešām birojā tur dušas želeju un maiņas drēbes. Gudrajiem, Skaistajiem un Veiksmīgajiem tā uz pusmūžu uznāk apziņa, ka viņu fiziskās spējas kaut kad samazināsies, tādēļ viņi grib sākt savu dienu, jūtoties kā Migels Indurains. Varbūt nav tik svarīgi, cik daudz kaloriju viņi sadedzina. Svarīgi ir tas, ka no rīta vējš svilpo gar ausīm, likra skauj miesas un prātā rēgojas reportieŗu pūļi, kas zibina zibspuldzes un sauc "Uuuuun veiksmīgais biznesa vīrietis saglabā savas līderpozīcijas kopvērtējumā!"
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Augusts 2017 - 11:00
(Link)
bet šorīt man tādi trīs pabrauca garām
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Augusts 2017 - 11:01
(Link)
tas ir, divi līdzās un trešais kādus trīs metrus iepakaļ
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 3. Augusts 2017 - 12:21
(Link)
biznesa tikšanās!
[User Picture Icon]
From:[info]martcore
Date: 3. Augusts 2017 - 19:10
(Link)
tas saucas pelotons
[User Picture Icon]
From:[info]scaramouche
Date: 4. Augusts 2017 - 02:39
(Link)
Ja savstarpēji pazīstami, tas tikai liecina par trešā pārāko statusu.
Ne jau nu vidējā līmeņa vadītājam divi pa priekšu brauks un taisīs aizvēju.
[User Picture Icon]
From:[info]kautskis
Date: 3. Augusts 2017 - 11:01
(Link)
Latvijā ir daudz gudru, skaistu un veiksmīgu pusmūža vīriešu.
[User Picture Icon]
From:[info]scaramouche
Date: 4. Augusts 2017 - 02:40
(Link)
Tu, Godmanis.. kas vēl?
From:[info]unpy
Date: 3. Augusts 2017 - 11:25
(Link)
Mhm, man arī tāds kolēģis bija.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 3. Augusts 2017 - 11:28
(Link)
ar ticamību n=1 varu pastāstīt, ka man ir viens rada gabals, kas jau kādu dekādi šāds pārvietojas pa rīgu. viss likrā, pasūta aizvien dārgākas detaļas ritenim, utt. ikdienā strādā ofisa darbu. kāpēc to dara -- nu tāpēc, ka viņam ļoti, ļoti patīk un vēl viņš vasarās mēdz piedalīties hobijistu sacensībās ar to savu uzparikti.
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 3. Augusts 2017 - 11:43
(Link)
Amatieru velosporta ir diezgan populārs, to dara tūkstošiem cilvēku Latvijā. Un tā arī trenējas - izbrauc no sava Rīgas dzīvokļa uz darbu vai treniņa maršrutu ārpus pilsētas, jo krāmēt to visu mašīnā ir sarežģīti. Lai to darītu nav jābūt tievam vai ļoti sportiskam. Līdzīgi kā ar skriešanu.

Ķiveri velk, jo vidēji reizi gadā iznāk smagi krist.
[User Picture Icon]
From:[info]juris_tilts
Date: 3. Augusts 2017 - 11:47
(Link)
Un ja kādu laiku ar to nodarbojas, izveidojas diezgan precīzas zināšanas, kā atšķiras sporta apģērbs un inventārs no ikdienā lietojamajiem un kuru no tiem attiecīgajā brīdī izvēlēties. Tāpat ir vienalga, ko cilvēki no malas par to domā.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 3. Augusts 2017 - 19:22
(Link)
tik ļoti patīk pēdējais teikums
[User Picture Icon]
From:[info]penny_lane
Date: 3. Augusts 2017 - 12:33
(Link)
tikko sapratu, ka ne reizi neesmu redzējusi tāda izskata sievieti.
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 3. Augusts 2017 - 13:04
(Link)
[info]antuanete tā kādreiz braukāja maršrutā darbs-mājas. iegriežoties arī ballītēs pa ceļam.
šobrīd zinu vismaz vienu kurjeri, kurai tas ir ikdienas darba apģērbs.
[User Picture Icon]
From:[info]panacea
Date: 3. Augusts 2017 - 15:16
(Link)
jā, nez kā rīgā, a teiksim ir nacionālās īpatnības. uk dēļ tā, ka veloceliņi ir uz ielas braucamās daļas arī sievietēm ir visās malās neons, ķiveres un riteņbraucēju cimdi, bieži arī likra. holandē, kur ir atsevišķi veloceliņi un daudz drošāka braukšana, es neonu, likru un ķiveri abiem dzimumiem esmu redzējusi tikai ārzemniekiem (speciāli klausījos, kādā valodā runā, jo bija tāds izņēmums).
From:[info]dute
Date: 3. Augusts 2017 - 12:50
(Link)
lol, es tieši vakar par šo domāju
[User Picture Icon]
From:[info]black_data
Date: 3. Augusts 2017 - 12:51
(Link)
Mans pienesums šīs mistērijas atrisinājumam būs stāsts par diviem kolēģiem, kas patiesībā nedzīvo nemaz Rīgā, tāpēc savus 30 - 40 km vienā virzienā viņiem sanāca nobraukt. Tanī korporācijā pat ir sava amatieru komanda, kas, laikam, pat sasniedza diezgan labus rezultātus (salīdzinot ar citiem šīs korporācijas sportistiem).

Vienīgi tā likras mistērija man nav skaidra, nu, tīri no estētiskiem apsvērumeim. Viens no klolēģiem bija nolēmis kļūt sportisks tad, kad viņa plūdlīnija jau bija kļuvusi diezgan ofisdarbinieciska, tāpēc man nav skaidrs, kādas milisekundes viņš cerēja iegūt šādi tērpjoties, jo man šķiet, ka parasts sintētisks sporta apģērbs ir gana ērts, plus vēl arī gana estētisks.
[User Picture Icon]
From:[info]barvins
Date: 3. Augusts 2017 - 16:09
(Link)
Varbūt nevis milisekundes cerēja iegūt, bet to pamperi, kas iebūvēts velošortos, lai pautus neatdauzītu pret sēdekli.
[User Picture Icon]
From:[info]black_data
Date: 3. Augusts 2017 - 16:10
(Link)
Ir jau visādi atsevišķi velošorti, ko var pavilkt apakšā.
[User Picture Icon]
From:[info]dumshputns
Date: 3. Augusts 2017 - 13:15
(Link)
Judge away.
[User Picture Icon]
From:[info]anonymous
Date: 3. Augusts 2017 - 13:17
(Link)
Vai tad tas nav Rolšteins?
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 3. Augusts 2017 - 13:27
(Link)
vainšteins
[User Picture Icon]
From:[info]rasbainieks
Date: 3. Augusts 2017 - 13:27
(Link)
jāpiezīmē, ka arī velosipēdiem kā pārvietošanās līdzeklim mēdz būt priekšējā dakša vien tāda lietota auto cenā
[User Picture Icon]
From:[info]virginia_rabbit
Date: 3. Augusts 2017 - 15:17
(Link)
es domāju, ka viņi, tāpat kā fūres, pilsētā ir tikai caurbraucot.
[User Picture Icon]
From:[info]starro
Date: 3. Augusts 2017 - 20:20
(Link)
Tā ir urbānā cilts ar savu identitāti un to apliecinošo kõdu. Nepraktiski ir fūrēm logos nr. zīmēm līdzīgie VALDIS vai BORIS, nepraktiski pilsētā ir šosejsporta moči ar savu skafandru vai čoperisti ar dubļonkām un karogiem.
Gan jau nojaut ka viņi vairāk nekā par dakšām tērē enerğētiskajām želejām, proteīnu batõniem, magnija un cinka dzērieniem. Un viņi nevis ar velo dodas uz darbu, bet iziet workautā pa ceļam uz darbu. Un treniņtērpam ir jābūt spožam, spožākam par saču autfitu.
Un daži no viņiem uzņem aizliegtas vielas, lai būtu augstāk sarakstā amatiermačos, nav nozīmes vai tā cīņa ir par div vai četrsimtnieku rezultātos. Pašvērtējumā amatiersporta apmierinājums sastāv no divu komponetu summas: rezultāts + izskats. Tā amatiersportists tiek vērtēts no citiem amatiefsportistiem. Tādi ir noteikumi, tas ir kodekss. Tur vēlami ir čītot ar tehniku vai dopingu, taču dreskõda neievērošana ir pārkāpums par ko noņem statusa punktus rangā.
[User Picture Icon]
From:[info]starro
Date: 3. Augusts 2017 - 21:55
(Link)
"ja braukšana ar velosipēdu palīdzētu notievēt, es jau sen būtu tievs"
- draugs no Odesijas atveda: " jesļi sport bil bi poļezen, u každava jevreja doma bila bi štanga"

Un - es braucu ar velosipēdu un es esmu tievs. Sagadīšanās? Bet varbūt arī nē.

Nepabeigtā dienasgrāmata