Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Yersinia Pestis

crescendo (crescendo)
Tx [info]krii citādi šis būtu paslīdējis garām.

Ir iestājies .
Ok, ne gluži tas. Bet pandemic II 'vī, sākums Madagadskārā, šī būs viegla uzvara + o, re, jau dabūju gaisa inficēšanās vektoru'

Neiznātājiem - Pandemic II ir ļoti populāra spēle, kur spēlē kā pandēmija (vīrus, baktērija vai parazīts) ar mērķi inficēt un tad nobeigt visu cilvēci, pakāpeniski attīstot redzamākas un nāvējošākas īpašības un jaunus inficēšanas veidus. (piem 'izplatīšanās pa gaisu', ir efektīvāka, ja komplektā ir 'iepreinās plaušās un izraisa klepu', bet ja daudzi sāk klepot (=redzams simptoms), tad veselības organizācijas mēdz pieņemt mērus, kas mazina izplatību.
Madagadskara tajā spēlē ir valstiņa ar, pēc visa spriežot, visparanojiskākajām veselības politikas nostādnēm, līdz ar to mēdz slēgt visas ostas tikko vispasaules pandēmijas simptomi sāk kļūt kaut cik pamanāmi - ja pandēmija līdz šim brīdim vēl Madagadskarā nav ieperinājusies, tālāk var nespēlēt, spēle zaudēta, saujiņa cilvēces tomēr izdzīvos.

Savukārt, ja spēles ranodmaizeris sākumu ieliek Madagadskarā, tad galvenais paspēt jau Madagadskarā esot dabūt gana jaudīgu izplatīšanās ceļu UN letalitātes potenciālu -bet var mazliet mazāk uztraukties par priekšlaicīgu pamanāmību - uzvara ir daudz vienkāršāka.

Protams, reālā Madagadskara ar advancētu vispasaules veselības monitoringu neizcēlas.

Tā ir viena no vietām, kur joprojām ik pa brīdim aktīvi uzpeld viena no iepriekšējām lielajām cilvēces pandēmijām. The pandēmija. Yersinia pestis. Protams, kamēr tie ir tikai atsevišķi gadījumi, tie vai nu nomirst gana tālu no blusām, kas sakož un sainficē citus, vai slimnieki saantibiotikoti pirms tos sakož blusas, kas sinficē citus. Jo tas pārsvarā izplatās ar blusām. (Ja pavisam godīgi - nav jau tā, ka mēra gadījumi regulāri nebūtu arī āzijā, Sibīrijā, vai milzīgajās mazapdzīvotajās ASV prērijās).

Tas, kas ir jauns kopš Augusta beigām - papildus 'reizēm kāda blusa', aktivizējies slimības gaisa vektors. Mēra pneimonijas forma. Kas... tieši tā, izplatās pa gaisu. Ļoti efektīvi izplatās, un bez antibiotikām ir 99.99% nāvējoša. Laicīgas 'šī nav gripa, šis ir mēris, antibiotikas!' ir efektīvas, un nav īpaši dārbas. Pagaidām ir efektīvas. Nav iemesla uzskatīt, ka kaut kas ir mainījies. WHO šobrīd nosūta pietiekami daudz antibiotiku, lai nosegtu procentu-divus visu Madagadscaras iedzīvotāju. Kas nozīmē apmēram 10^3 aktīvāku infekcijas sezonu, kā parasti, bet neko vairāk.

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 19. 2024, 1:48 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09