Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Commenting To 

Semelveiss.

crescendo (crescendo)
Jā jā, tas pats, kas 'izglāba dzemdētājas, liekot studentiem mazgāt rokas' 19. gadsimta otrajā pusē. Šausmīgi populārs stāsts, kuram diezgan populāri dzirdēts arī atspēkojums (nu kā ar 'vai tu zināji, ka coca cola bija zaļa?'.) - bet tā kā atspēkojums ir biš nepopulārāks, tad atkārtošos.

Nav jau tā, ka tie studenti pirms tam nemazgāja rokas. To, ka nedēļnieču drudzis, iespējams, ir lipīga lieta bija novērojuši jau 18. gadsimta beigās (t.i. pusgadsimtu pirms viņa).

Jaunā lieta, ko ieviesa Semelveiss, bija 'nepietiek vienkārši nomazgāt rokas tā, lai izskatās tīras, vajag kārtīgāk, lai neko nevar saost'.

Un izmantojot vēl nebūt ne viennozīmīgus statistiskos rādītājus (gadu gaitā jau izrādijās taisnība, bet ne gluži tik ātri, kā viņš par savu veiksmi pasludināja), viņš aktīvi ķērās pie tā, ko mūsdienās nepareizi, bet tomēr, dēvētu par citu mediķu troļļošanu.
Vai, vienkāršāk - cītīgi rakstīja niknas un publiskas vēstules visiem pārējiem, kurš skaļāk, emocionālāk visus pārējos apsaukā par miesniekiem, bendēm un tumsonīgiem slepkavām, kas nejēdz pat rokas pareizi nomazgāt, tam taisnība. Or not.


Un - pārsteigums, kādu brīdi viņu neuztvēra īpaši nopietni. Jo tonim ir nozīme.

Comment Form 

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
This page was loaded Apr 20. 2024, 7:09 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09