Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Prokrastinējam. 

crescendo (crescendo)
Ja jau prokrastinējam, tad vismaz atskaitīte par bērniem jāieraksta.

Ir ļoti dīvaini klausīties, kā beibei sāk parādīties sava balss. Nevis gugināšana un burbulēšana bēbjvalodā (ko joprojām dara, ja nezin atbildi uz jautājumu, vai vienkārši vajag skaļi un sulīgi palamāties izteikt savu nepatiku ar pastāvošo iekārtu/apstākļiem - bet tieši vārdvilkšana kopā, teikumi.
(šķirtam bilžu grāmatiņu, lappuse ar smaidīgu klaunu un bēdīgu klaunu. Jautājumi par smaidīgo klaunu tiek ignorēti, bet par bēdīgo - )

Kāds ir klauns? - Bēdīgs.
Kāpēc klauns ir bēdīgs? Klaunam nav mammas. Mamma pazuda. Klauns skumst.

Norādīt raudošus/bēdīgus radījumus multifilmās un bildītēs ļoti patīk. Tāpat arī atzīmēt, ka kāds no klātesošajiem ir 'mamma, pēc viņai vien zināmiem parametriem. Vai ļoti just līdz multfilmu varoņiem, kuriem pazudusi mamma. No otras puses - grāmatiņā, kur pēc kaķa ielekšanas ūdenī nākamajā lappusē virs ūdens ir tikai kaķa aste - par pazudušu tiek uzskatīta tieši redzamā daļa.'Kaķim aste pazuda'

Dārziņā esot apguvusi uzvilkt ielas drēbes ātrāk par pārējiem. Vecāku klātbūtnē joprojām 'Mamma/Tētis/Oma Māk. [beibei] nesanāk'. (Par sevi runā trešajā personā, saucot sevi vārdā (izņemot 'mans'). Par pārējiem arī trešajā personā, zin vecāku vārdus, toties dārziņā citi bērni ir 'puisītis' un 'meitenīte'. Pie tam vārdus viņa pat dažiem it kā zin, bet izvēlas runāt šādi. Izskatās, ka konceptuāli saprot skaitīšanu vismaz līdz pieci, no skaitļvārdveidīgajiem daudzmaz pareizi lieto Arī, Abi, Trīs. Nu neko, skaitļu sensitīvais periods vēl nav pienācis, gan jau būs kā ar krāsām, spītīgi nesauca, un tad vienā brīdī sāka saukt bez prasīšanas.

Labprāt sēž un muzicē.

Smuki liek mantas atpakaļ plauktā .

Pasākusi pirms nākšanas mājās no dārziņa aizskriet uz gaiteņa otru galu, apsēsties un paskumt. Pie tam ar 'Mamma nenāc, mamma traucē', ja gribu iet klāt un mierināt.
Neko pasēž, tad nāk ģērbties - izskatās, ka tas viņai vienkārši ir veids, kā pašai sevi savākt. Arī mājās viņa mēdz aizskriet uz savu istabu un tur skaļi pabļaut, tā nav tikai dārziņā apgūta uzvedība.
Reizēm nenāk ģērbties, bet nāk un spēlē paslēpes zem mēteļiem, kas ir šausmīgi mīļi, bet man no tā metas zosāda, jo baidos, ka nokritīs.

Nē, pa dienu tādu izgājienu neesot, arī raudāšanas retas - par tām pastāsta. Sajūsmā par dejošanu. Sajūsmā par dziedāšanām.

Mīļākie izsaukuma vārdi šai periodā:
'Labāk!' (kad patēlota kājas sāpe, lai dabūtu plāksteruzlīmīti, kad pirksts kaut kur atsists, kad kāds skumis un pamierināts, kad kaut-kas-ir-bijis-ne-tā').

'Zālītes!'... vai tas būtu faringosprejs rīklē, vai humers degunā, nē, pat saviebsies, bet tik un tā pēc pāris dienām prasīs vēl.

Tārpiņš! (Tārpiņu var velt no veidojamām lietām. Tārpiņus var atrast bildēs. utml. Tārpiņi ir labas lietas. No šīs pašas operas - ir arī neredzamais draugs/bubulis (kā kurā kontekstā) Muša.).
Končas! (no Lotes 'kā panākt, lai bērns neaplejas ar zupu? bērnam jādod končas. Lai gan 'kas vislabāk garšoja pusdienās' parasti ir 'zupa'. Reizēm gaļa/pupas/zivs/maize.
'Pupas!'No neredzamajām spēlēm - dažādu iedomu ogu/pupu lasīšana no zemes un to pašu neredzamo ogu/pupu bēršana, vai pa vienai likšana citiem plaukstās. Patīk zīmēt un stāstīt, kas uzzīmēts (pat ja tas ir tikai ķeksītis).
Kontekstā ar bildi 'mākonis, mēnestiņš, zvaigznīte' šķībā zvaigznīte tiek viennozīmīgi traktēta kā saplīsis balons. Baloni ir love. Ar follija balonu pat iet gulēt.
Traucē, Malā, Nesanāk, Pati. Un, šausmuvārds katrā gulētlikšanas reizē '[beibe] modās!' (kad bērns jau it kā bijis nolikts gulēt, bet nolemj rāpties no gultas ārā un atkal spēlēties).
Uzsvērti met nost priedēkļus. Priekšauts ir 'auts. priekšā', bet arī darbības vārdiem - 'pamodās' bez 'pa-' nav vienīgais piemērs, bet es citus tagad uzreiz neatceros. Darbības vārdi ļoti daudz nenoteiksmē - bet ne visi, brīžiem parādās arī pareizās nākotnes/pagātnes.. protams, trešajā personā, bet tomēr.

Zosāda man metas arī katrreiz prospektam 'iziet ārā četratā' (četros ieskaitot Beibi un Mazo). Abas jāsaģērbj, nevienai nepārkarstot un nesabļaujoties. Nedrīkst iet pārāk ātri. Nedrīkst iet pārāk lēni (jo tad būtiski pieaug risks, ka ratos sāks raudāt Mazā, viņa ta ir pieradusi pie ātrākiem braucieniem). Nedrīkst ar ratiem būt kādam pa kājām. Ratus jāļauj stumt Beibei, bet ne tā, lai rati nobrauktu no taciņas, ne tā lai viņa iezveltos dubļos un pilnīgi noteikti ne tā, lai viņa pamanītu, ka viņai tiek palīdzēts ratu stumšanā. Un vispār, neļaut izskriet uz ielas, neraut atpakaļ pārāk asi un nekādā gadījumā neko nepateikt nepareizā balss izteiksmē - jābūt mierīgai kā budai un laimīgai kā maija saulītei, kaut iekšā esmu nonervozējusies stīva. Nē, šī daļa man nesanāk.

Un prieka 're cik forši pastaigājos' no fiziskās nodarbes arī nav - jo darbdienu pastaigās cenšos kāpināt distanci un tempu, lai justu kādu jēgu. Un 6.5km/h+ un 15km+ nav savietojams ar todleri.

Jā, par pastaigām runājot - 7km radiusā ap Čiekur-Bras-Vef-Teiku darba dienās ar mani var saskrieties. Labāk, protams, ja iešanas ceļš nav gluži pa putekļaina lielceļa malu, un vēl labi, ja potenciāli ir kādas pitstopu vietas. Un ja jūs Rīgā ieraugat melnus ratiņus un stūmēju sarkanā jakā/mētelī... grieziet ceļu, viņa droši vien iet ātrāk par jums. Sagadījies, ka šajā sezonā mēs tādas esam vairākas un dažas ir krietni sportiskākas par mani.

četri mēneši. zobu nav :D. 'mamma' pa laikam tiek izdvests. Gugina, runājas, uz vēdera patīk, bet vēl tiktāl neveļas. Uz sāna patīk pati tiek jau sen. No vēdera atpakaļ uz muguras brīžiem visādos nepareizos veidos tiek. Ja pirmais bērns knupi nelietoja, šis.. lieto. diezgan daudz.
Pāris reizes pamēģināju dot dzert no krūzītes. Daļēji sanāk (un daļēji ir labāk par pudelītes 'nekā, bet dod paturēt vēl, silts priekšmets rokās ir forši'. Vai sagadīšanās, ka siekaldziedzeri aizgāja, vai tomēr 'vī, baigi forši var tecināt šķidrumu pāri lūpai', no tās dienas novērojams siekalzaļa efekts. Pagaršots: (t.i. pazelēti) bazilika lapa, zaļais lociņš, avokado. Viebjas. Viebjas arī par D vitamīnu. Naktīs vairs neguļ, tas beidzās janvāra vidū, un kamēr nav iemācījusies ēst kaut ko citu bez visdabiskākā, negribu arī eksperimentēt un riskēt barošanas nojaukšanu. Izmēros nav tāds vikings kā māsa. Mati birst ārā. acis joprojām tumši pelēkas. Vaigos parādījušās smaida bedrītes. Ļoti patīk spogulis.

Comments 

1.-Mar-2016 03:17 pm
riktigi maza starpiba tev berniem, ja?
1.-Mar-2016 03:23 pm
Riktīgi maza būtu zem 1g. mums ir biš zem 2g. Viss ir relatīvs.
This page was loaded Apr 23. 2024, 6:41 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09