Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Pirmais sniegs, pirmais sniegs 

crescendo (crescendo)
Bērniem lielu lielais prieks, ja? Vismaz zināmā vecuma intervālā.
Beibei pirmais sniegs (pirmais viņas dzīvē, ne tajā gadā) bija jau piedzimšanas dienā, bet līdz izraksta dienai bija nokusis, nedabūja viņa to apostīt. Mazpuksei, re, daudz pieklājīgāk, uz pirmo mēnešjubileju. Viss pareizi, ne no vienas, ne no otras pirmajā sniega dienā nekāda reakcija netika sagaidīta.

Pavisam otrādi iznāca ar Staro Rīga. Uz brīdi pat paspēju saskumt, ka kaut kas neštimmē: Beibe tak savā pirmajā Staro Rīga nu labi, ne gluži piedalījās, bet vismaz mēs viņai visu ko rādījām un viņa visādus patīk-nepatīk izrādīja, bet Mazpukse tik guļ tā kā tāds apmierināts susļiks un viņai pilnīgi un galīgi nekas nav parādāms. Decembra sākums&oktobra beigas takš ir līdzīgā gada sektorā, tātad ikgadējos notikumus viņas sagaida apmēram līdzīgā vecumā?

Nu jā, ne tad, ja notikums ietrāpās aptuveni pa vidu starp dzimšanas dienām. Gandrīz gads un gandrīz mēnesis tomēr galīgi nav 'apmēram līdzīgs vecums'. Un vispār, nav īstās mērvienības, jāsaka '4 nedēļas' un '11 mēneši', kas izklausās vēl atšķirīgāk. (Labs īkšķa likums sociāli pieņemamo vecuma mērvienību izpratnei esot 'skaiti līdz divi' - līdz 2 diennaktīm vecums ir stundās, līdz 2 nedēļām-dienās, līdz 2 mēnešiem-nedēļās, līdz 2 gadiem-mēnešos, līdz 2 dekādēm-gados, līdz 2 gadsimtiem-dekādēs).

Bet tātad pirmais sniegs uz mēnešjubileju šodien. Iesēju mazo slingā un devāmies ārā sniegpārslas ostīt (un līdz pastam pēc paciņas aiziet). Forši tā, sniegs jau ir, bet apledojums zem kājām visās malās vēl nav, paturēt, pasildīt bērnu. Viņa gulēja Es ostīju. Priecājos, cik ne-invalīds šobrīd jūtos pēc daudzmēnešu vārguma. Centos arī iekadrēt kādu ne pārāk urbāna paskata spirmā sniega selfiju, bet ja vienā pusē ir būvlaukums un otrā betona siena, tad paskats tik un tā sanāk diezgan drūmi pelēks - nebija tā sniega TIK daudz. Nu - neko, ķeksīšbilde ir, smukbildes sniegā būs vēlāk.

Un ja jau mēnešjubileja un ķeksīšbildes... Bērnu gaidot bija doma šoreiz GAN saņemties smukajām ikmēneša bildēm. Ar obligātajām klišejiskajām ikmēneša uzlīmītēm kaut kur uz drēbēm. Paskatījos etsijā ne tikai uzlīmīšu smukumu, bet beidzot arī cenu un... ē, nē, tik ļoti man tādas nevajag. Ja nu vienīgi cena kā motivators atcerēties arī bildītes uztaisīt (not.). Nē, es pat pamēģināju pati uztaisīt Īpaši Smuko Rimbuli, bet tās pāris stundas, ko nebija žēl šim eksperimentam atvēlēt, paskrēja nemanot - un turpināt ieguldīt vairāk laika būtu tikai dzīšanās pēc jau noslīcinātajām izmaksām.

Toties kadrā tika māsas pēdējo dienu zīmēšanas loksne laika piefiksēšanai un balts zaķis augšanas mērogam. Ja vēl būtu kaut viens no fotoaparāta akumulatoriem laicīgi uzlādēts, tad varētu ilgāk ņemties, bet kā būs, būs.

Jaunās prasmes.. Pārsteidzoši, bet savai ikea arkai viņa šodien vispirms nopētīja iegriežamo kvadrātiņu uz malas, bet arī sāka roku vicināt vajadzīgajā virzienā lai to iekustinātu. Un veiksmīgi. Virs galvas piekārtās mantas cītīgi vēro, bet ar roku aiztikt pagaidām nemēģina, tāpat kā apkārt apliktas bildītes. Tā nu tas reiz ir - jaunajiem vecākiem arī šādi nenozīmīgi sīkumi 'vī, pastiepa roku kaut ko iekustināt Ar Mērķi! šķiet Ļoti svarīgi jūdžakmeņi, par ko jāpalielās visiem :)

Un šodienas noslēgumam - 'jūs nezinājāt, ka šādi gadžeti eksistē, pirms jums ieradās bērni un veikali sāka šādas reklāmas piesūtīt' - revolucionāra uzparikte, kas jebkuru gultiņu pārvērtīs šūpulī! Zaļa, ekoloģiska, bez kaitīgiem wifi izgarojumiem! Par pavisam nelielu un godīgu digitālās pirmdienas cenu! http://www.amazon.de/gp/product/B00B1G33EC/ref=s9_qpp_gw_p75_d10_i4?pf_rd_m=A3JWKAKR8XB7XF&pf_rd_s=desktop-1&pf_rd_r=17YW6WRN6Z7QZJNBFKXP&pf_rd_t=36701&pf_rd_p=585296347&pf_rd_i=desktop#productDetails

Comments 

25.-Nov-2015 01:33 am
:))
25.-Nov-2015 05:54 pm
wiii :)
This page was loaded Apr 18. 2024, 3:33 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09