Zviedrija, glutēns, bērni -
http://pediatrics.aappublications.org/content/early/2013/02/13/peds.2012-1015.full.pdf+htmlUn jā jā, jo vairāk lasi, jo vairāk lietas, par ko uztraukties uzzini. Bet ja jau zinātne šobrīd piedāvā opciju 'glutēnu nemaz, ja nu patrāpās tajos 3 nelaimīgajos procentos' vai 'labāk mazliet un laicīgi, tad tomēr risks samazinās', mūsdienu pasaulē vienkāršāk laikam būs otrais. Ja vēl kāds cilvēcīgu porciju izpratnē pārtulkotu, tieši cik daudz nozīmē tas 'nedaudz'... būtu pavisam forši.
Bet gan jau, gan jau.
Vienkārši cik es saprotu LV rekomendācija ir atlilkt līdz gada vecumam (hz, visu vai dažu, bet izskatās, ka pietiekami bieži sastopama). Un ē...pat-ja-pašiem-problēmu-nav a davai ka labāk neriskēt.
bet nu līdz tam vēl laiks, vienkārši viens no ķeksīšiem pagaidām.
(ekh, man vispār prasās viena liela bieza grāmata par 'ko iesākt ar jaundzimušo', sākt lēnām burties cauri.. jo infa pagaidām ir tiiik fragmentāra un es kaut kā neticu, ka pāris stundu lekcija tur baigi kaut ko risinās.