Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

brÄ«vdienas 

crescendo (crescendo)
cauri.
Atkal tieku klāt cibai...
Tā arī pa visu nedēļu tikai trīs filmas noskatījos... tā bija domāts beidzot pasēdēt un paskatīties to visu, kas atlikts kaudzītē "kaut kad".  Protams, nenoskatījos neko no tā...


Toties redzēju Grave of Fireflies.
Cilvēki mīļie... kāpēc neviens man nepateica, lai pilnīgi noteikti nekādā gadījumā pat nemēģinu skatīties?   Nē - tieši otrādi....  

This film is utterly emotionally draining whilst being rewarding at the same time.

Komentārs no IMDB - bet apmēram saliek kopā, ko par šo filmu man stāstīja pirms tam. Piemetot, ka tā esot viena no visu laiku vis vis vis labākajām.. ē vairs neatceros kāds apzīmējums tika piemērots...

Utterly emotionally draining? Jā, neapšaubāmi.  Līdz fiziski sliktai pašsajūtai.  Vai tas mani sajūsmina? Nē. 

Rewarding?  Pilnīgi un absolūti nē.

Ok. Tātad es filmas uztveru nepareizi, un saredzu tajās ne to, kas ir paredzēts. Manis pēc...  Bet nē, es negatavojos apbrīnot filmu, kurā viss, līdz pat epizožu izvietojumam izveidots tā, lai liktu tev visu laiku žēlot ekrānā redzamos...  Jo tu jau zini, ka viņi nomirs. Un nomirs visai draņķīgi.  To tev pasaka uzreiz - atlikušo pusotru stundu tu skaties kā tas ļoti lēnām un ļoti sāpīgi notiek.

Bez kāda skaistuma. Bez kādas morāles (nu ja atskaitam - cilvēki var izdzīvot tikai kopā, fizisko vajadzību minimāla apmierināšana izdzīvošanai ir svarīgāka par emocionālo diskomfortu. Ja to var saukt par morāli...)
Nē, var jau būt, ka kādam pietiek ar vienkārši emocinālo stimulu - tas te netrūkst... bet paldies, nē, no papildporcijas atteikšos... Ja būtu skatījusies viena - pat līdz beigām nebūtu skatījusies.

Un ne vārda negribu dzirdēt par to, ka šī filma ir par karu. Tā it nevismazākajā mērā nav par karu  - tas tur ir tikai tā, starp citu, lai visi varētu skumt vēl vairāk par "ak ko gan karš dara ar maziem bērniem". 

Nevainojiet karu.

Ne šoreiz.


P.S.  Pasaktiet kāds tūlīt. "Dejotāja tumsā"  man patiks  tik pat ļoti, ja?  

Comments 

30.-Mar-2005 07:43 pm
nevaru spriest, jo nepazīstu Tevi. bet filma ir laba, par spīti tam, ka ne reizi neesmu noskatījies.
31.-Mar-2005 08:00 am
Grave of the Fireflies arī ir laba, pat ļoti laba filma. Tā uzskata vairums publikas - un ne jau tas vairums, kas par labu uzskata jebkuru filmu ar gana lieliem kases ienākumiem vai ko tamlīdzīgu.
Bet es to vienkārši nevaru ciest.... reti kura filma, kuru es būtu noskatījusies unpar kuru es teiktu ko tādu. (vienīgā otra, kuru varu iedomāties, ir tā pilnīgi idiotiskā šausmene "vīruss")

Tā kā jautājums principā ir... vai Dancer in the Dark ir "laba filma", jo šajā pasaules daļā skaitās kulturāli būt to redzējušam, un tā prasmīgi izvilina asaras..

Vai tā ir laba filma, jo tajā tomēr ir arī kaut kāds skaistums?.... Muļķīgs jautājums - uz to nevar atbildēt....
31.-Mar-2005 05:01 pm
šķiet, ka man tikko radās iemesls viņu noskatīties. skaistums? tur ir forša mūzika. protams, atkarīgs no tā, ko uztver par 'foršu' mūziku, tāpat, kā atkarīgs no tā, ko uztver par 'labu' filmu. es teicu, nepazīstu Tevi.

skāde labai filmai vai foršai mūzikai iepatikties meinstrīmam.
31.-Mar-2005 05:09 pm
Meinstrīmam tā iepatīkas citu iemeslu dēļ.. pašu filmu/mūziku tas sliktāku nepadara...
31.-Mar-2005 05:12 pm
protams. ja vien pēc tā nevērtē.
This page was loaded Jul 2. 2024, 4:37 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09