Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Disturbing? 

crescendo (crescendo)
Mēs pieķeramies lietām.

Tā ir. Nu, neesam mēs budisti - svinam taču ziemassvētkus. Un īdīgais ziemassvētku anti-meinstrīms (šis ir anti laiks, jau sen) - atpazīstams, pēc īpaši šogad virsotnē uzmestā saukļa "Pirktsvētki".

Mākslas uzdevums ir likt aizdomāties.


Tikai bildīte.
Tikai skulptūriņa.

Bet uzzinot, ka tā ir gatavota rūpīgi ieģipsējot spēļu lācīti un pēc tam ieliekot visu apdedzināties - sadedzinot lācīti, atstājot tikai trauslu, cietu čaumalu...
Pirmā reakcija - kaut kas briesmīgs, kaut kādas apokaliptiskas noskaņas. Par Pompejām, kur cilvēki sadega, bet nospiedums pelnos palika. Nez kāpēc par Hirosimu - lai gan tur jau sadrupa arī čaulas.
Otrā - pirmā ir pārspīlēta. Tā ir tikai rotaļlieta. Tā nav dzīva. Nekas briesmīgs nav noticis.

Bet rotaļlieta ir spēcīgs simbols. Pat nezinu, vai vairāk aiz kaut kādām kopapziņas rūpēm par sugas turpināšanos, vai drīzāk aiz tieksmes identificēties un pievienot objektam personīgo skopumu. Visi taču kādreiz bijām bērni. Es negribētu, lai manu lācīti (labi, mana mīļā rotaļlieta bija sunītis, bet ne jau tam šeit ir nozīme) sadedzina un pārvērš trauslā uz kamīna novietojamā čaumaliņā. Tas tomēr ir briesmīgi. Pieņemu, ne tikai aiz personīgajām bērnības bailēm no kremēšanas.

Bailes no kremēšanas ir pagātne. Bet lietām pieķeros joprojām.

Un nē. Es tomēr neticēšu, ka tas ir kas slikts. Es neskatīšos uz trauslu baltu čaumaliņu, kas man to visu laiku centīsies atgādināt 'tu dzīvo slikti' ne mazāk uzstājīgi un traucējoši kā muļķīgie PETAs video par rituālu lopiņu kaušanu.

Comments 

21.-Dec-2006 11:33 am
Zini, kas ar tevi ir grūti? Ka bieži vien, lasot tavus ieraxtus, neko vairs negribas piebilst, jo tu jau visu esi pateikusi ;)

21.-Dec-2006 12:14 pm
Ja nenopietnais padomdevēja noskaņojums - es tādās reizēs nobļaujos "+1"

Bet ja nopietni.... Iespējams, es šobrīd esmu pazudusi pāranalīzē, bet jā, patiesībā tā ir gan problēma. Varbūt pat ne problēma, bet problēmas simptoms - tā vienkārši izpaužas dažas no manām ne tām pozitīvākajām rakstura īpašībām.
This page was loaded Apr 27. 2024, 1:27 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09