Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Seriāli 

crescendo (crescendo)
Uhh... Kaut kā pēdējā laikā seriāli daudz vilkti, it kā daudz arī skatīti. Cipariņi iekavās - noskatītās sērijas/kopā orģināltelevīzijā demonstrētās sērijas/mazākais apstiprināto sēriju skaits.

Dr.House *****

(22/52/70) Latviski - TV3, otrdienu vakari, pirmā sezona. Angliski - Fox, otrdienas, trešā sezona.
Īpaši rekomendētās sērijas no redzētajām: 13. (Cursed); 21 (Three stories).
Ja nu kāds vēl nebija pamanījis - Populārpseidozinātniskais seriāls - nu kā CSI, tikai šoreiz nevis kriminoloģija, bet diagnostika, un seriāls centrēts ap vienu varoni - cinisku un mizantropisku dakteri, ar visai kartoniski izdefinētiem blakus tēliem - riebīgā kuce priekšniece, laipnā jaukā dakterīte visu glābēja, egoistiskais zelta jaunatnes pārstāvis (Austrālieties, mirstoša daktera dēls, eksperimentējis gan ar narkotikām, gan sadomazihismu), un obligātais melnādainais (eks mazgadīgais noziedznieks, pēc tam - pārcentīgs students).

Torrentos atrodams angļu valodā ar elegantiem subtitriem - arī angļu valodā. Un nav ko smieties - tā skatīties ir daudz ērtāk. Nekādu 'oi, nepaspēju saklausīt' - pirmajai sezonas pusei titros bija uzskaitīas visas fona skaņas līdz pat 'printer beeping', un 'elevator stops'.

Kāpēc skatīties? Dēļ ciniskās attieksmes pret cilvēcību. Sasodīti aizraujošs. Sasodīti citējams. Un par medicīniskajiem bugiem... eh, nu neesmu jau es mediķis, lai man tas pārāk durtos acīs.' Ja tā būtu, pašnāvības vai nu nebūtu, vai arī būtu daudz daudz biežākas.

Heroes ****+

(6/7/10?) NBC, pirmdienas, pirmā sezona.
Jāskatās viss pēc kārtas.

Kādēļ? Tāpēc, ka interesanti. Ar pretenzijām par uz zināmu filosofiskumu - gan visai nerealizētām. Toties foreshadowing - izcils. Šķiet, ka skatītājam ir pilnīgi skaidrs KAS notiks, jautājums ir tikai - kā - un tas aizvien vairāk kļūst par 'kas tieši'.
Lieliskas šķiet sākuma sērijas - kad stāstu ir daudz, tie mainās, katram atsevišķi nepievēršot gana lielu uzmanību, lai tas paspētu kļūt apnicīgs vai neinteresants. Vēlākās sērijās, kad ievads beidzot ir beidzies un stāsti sākas plašāk, šis bonuss zūd.

Īsumā: ar dažiem cilvēkiem notiek šis tas interesants. kāds izvēlas to ignorēt, jo gan jau pazudīs. kāds meklē sadzīviskus izskaidrojumus. kāds dzīvo sapņu pasaulē un cenšas apliecināt savu unikalitāti un speciālumu, kāds grib būt supervaronis kā no komiksa. Kāds uzzin, ka pēc kāda laika Ņujorka ies bojā atomsprādzienā. Vēl kāds uzzina, 'save the cheerleader, save the world'. It kā ja starp viņiem nav nekāda sakara - to, ka tāds pastāvēs var secināt tikai no 'bet visu taču rāda vienā seriālā un ik pa laikam samaina'. Ak jā, un viens otrs uzzin, ka pēc kāda laika Ņujorka ies bojā atomsprādzienā.
Par laimi nekādas Charmed/Xmen stila supervaroņu apvienotās komandas te nav. Katrs pats pa sevi, reizēm uz brīdi saskrienoties. Un, atskaitot sapņotāju, narkomānu un komiksu fanātu, pārējie diži ieiinteresēti kaut kādā pasaules glābšanā nav un nodarbojas mierīgi ar savām lietām. Galu galā, ir svarīgākas lietas, kā uz slimu cilvēku murgiem klausīties.
Katrā ziņā - seriāls krietni labāks, kā viens otrs fans vai viens otrs seriālu-vēl-neredzējis kritiķis mēģina iztaisīt.


Babylon 5

(1/daudz/daudz). Rādīja 5 gadus, kaut jkad deviņdesmitajos.

Kārtējā reize, kad, ja jau gribas tieši šo stāstu- labāk lasīt sižeta pārstāstus. Tie ir tīri labi, labu domu tur netrūkst... Bet tik daudz domas iespiežot pusstundas sērijās, rezultāts ir Chobitu beigu 'Bam bam, es esmu lielā datubāze'.
Diplomāti, kas pie katras izdevības ķeras viens otram pie rīkles un nēsā visas savas domas uz piedurknītes, atskaitot vāji vērptus lielos melus... Nepārliecinoši. Teatrāli. Un tā vēl ir tikai pirmā sērija.
Varbūt varētu skatīties kā parodiju - bet tad runātais teksts ir krietni par nopietnu.
Varbūt kādā ļoti frīkiš noskaņojumā un atbilstošā kompānijā var paskatīties... Lai gan pagaidām neredzu, ar ko būtu labāks par visiem tiem bērnības seriāliem - visām tā meitenēm no nākotnes, konaniem, tarzāniem un dzīvnieku pavēlniekiem.

Prison Break.

(1/daudz/daudz) Latviski - kaut kad tūlīt sāks rādīt LTV1. Angliski arī kaut kas rāda.

Pirmā sērija absolūti nepiesaistīja. Ne nu tāpēc, ka kaut kas konkrēts nepatiktu... Bet nepiesaistīja. Vai kāds var dot iemeslu skatīties tālāk?
This page was loaded Jun 30. 2024, 4:28 am GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09