Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Par jautājumiem un intuīciju. 

crescendo (crescendo)
Vai intuitīvā atbilde ir pareizākā?

Tikai ideālajā variantā - tad, ja pareizi saprasts jautājums, ja pirmo iespaidu neietekmē kādas iepriekšnosacītas asociācijas.

Kaut vai - iedomājies personu, kas tev asociējas ar balto krāsu?

Mūsu kulturālais fons vairākumam kā vienu no pirmajām asociācijām atstāj māti.  Vairumam citu rietumu kultūru šī asociācija ir daudz vājāka...

Ja iepriekšnosacītās asociācijas patrāpās retāk, tad nepareizi saprasts jautājums gan ir krietni biežāka un nopietnāka problēma. Vismaz man - pietiekami bieža, lai es to ņemtu vērā.

Psihologi drīkst iebilst - bet tam nav īpašas nozīmes... pēdējos 10 gados iekalto vienmēr kārtīgi izlasi jautājumu ir grūti atcelt....  Pārāk ātri iemācījos lasīt - periods "lasām katru burtu un vārdu atsevišķi" pazuda vēl pirmsskolas vecumā. tā negatīvā puse - gadās palaist garām svarīgas detaļas.

Comments 

15.-Mar-2005 10:09 am
es iemācījos lasīt kkur 3 vai 4 gadu vecumā, un arī man dažreiz ir līdzīgas problēmas. taču-pat tām ir savs pozitīvs blakusefekts, tāda tā kā iespēja izvērtēt teksta interesantumu/daudzslāņainību/tml-ja pārskrienot ar acīm un it kā uztverot pamatinformāciju, paliek sajūta, ka ir vēl kāds balts plankums un ir jāpārlasa uzmanīgāk-tas par tekstu liecina tikai to labāko. šo postu, piemēram, izlasīju divreiz :)
15.-Mar-2005 10:25 am
Starp citu, man jau likās, ka šī īpašība mums varētu būt kopīga.
Tikai tu atšķirībā no manis to aktīvāk izmanto lingvistiskajā sfērā... kamēr es vairāk par vienu svešvalodu tā īsti labi arī neesmu spējusi apgūt.. ieciklojos uz "jāiemācās lasīt" un tur arī palieku.

Pozitīvo blakusefektu ir diezgan daudz ;) Un man vienalga, ka pārējie brīnās, kāpēc es dažas grāmatas lasu otrreiz uzreiz pēc izlasīšanas....

15.-Mar-2005 10:10 am
tavam ego šodien pārēšanās diena :))
This page was loaded Sep 21. 2024, 10:39 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09