Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Kāzu ielūgumi 

crescendo (crescendo)
Pirmo iespaidu par gaidāmajām kāzām veido ielūgums, tāpēc tam parasti velta īpašu uzmanību. Būtiski ir atcerēties, ka ielūgums ne vien sniedz informāciju par gaidāmajām kāzām, pašu uzaicinājumu un svinību norisi, bet arī spēj viesus sagatavot svētku stilistikai un noskaņai, kā arī tas bieži vien kalpo par piemiņu jauki nosvinētajām kāzām.


Labi, labi, es jau sapratu. Ir Kāzas, Kāzas, Kāzas un Kāzas. Tām savā starpā nav nekāda sakara.

No otras puses, nav jau tā, ka mēs šai pašai citātā minētajai domai nebūtu piegājuši ļoti konkrēti.
Kāzas notiek XIII celtā ēkā. Kas pavisam godīgi izskatās pēc XIII gs. celtas ēkas, kuru pat sekojošo gadsimtu restaurācijas (kas vēsturiskajai patiesībai uzmanību nav vēlējušās piešķirt) tā īsti to XIII gadsimta izskatu nav varējušas atņemt. Manās bērnības pasakās pilis neizskatījās pēc izcakinātām Versaļām vai Rundālēm ar parketētām spoguļzālēm. Tās vairāk līdzinājās šai - ar trīsmetrīgām sienām, šaurām torņa kāpnēm, arkainiem iekšpagalmiem - un viduslaikiem neatbilstoši lieliem logiem un labierīcbām, protams. Neviens jau nesapņo par viduslaiku salu un smirdoņu.

Norisē iekļauts izklaides pasākumas, kas tieši tā arī nodēvēts - par viduslaiku kāzām.

Un, vai ziniet, šai noskaņai mūsu ielūgumi manuprāt atbilst lieliski.

Jā, starp citu, paldies [info]gamall - es jau biju pārliecināta, ka zīmogvasku neatrast (un stūrī, kur pēc manas atmiņas atrodas 'disketes, diski utml' to noteikti pat nemēģinātu meklēt).
Informācijai pārējiem: jā, mazā līmes pistole (Sennukai, ~Ls 1,50. Pirku gan ne šonedēļ.) der arī zīmogvaskam. Prātīgi tikai ar 'daudzi zīmogi uzreiz, ātri viens pēc otra' - kad pistole kārtīgi uzkarsusi, tad uzlietajam vaskam jāļauj mazdursciņ atdzist.

Comments 

28.-Aug-2006 04:10 pm
Njā, Jaunpils piedāvātās Viduslaiku kāzas manuprāt ir ļoti oki pasākums. Ja vien man ar Bīriņu pili nebūtu saistījušās īpaši siltas atmiņas, tad pati izvēlētos Viduslaiku kāzas.

Tikai man liekas, ka daļēji tas tāds roļeviku pasākums tomēr.
28.-Aug-2006 04:13 pm
Kāzas vispār ir visnotaļ roļeviku pasākums, pēc definīcijas.
28.-Aug-2006 04:15 pm
Bet ir lielāki roļeviku pasākumi un ir mazāki.
Man liekas, ka Tevis izvēlētais ir pēc visiem kanoniem
;)

Kādu larpu nākošgad?
28.-Aug-2006 04:22 pm
galu galā, mēs taču uz ceļu gaaandrīz aizbraucām :)
28.-Aug-2006 04:28 pm
Mhm...
:)
This page was loaded Sep 21. 2024, 7:55 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09