Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Man patīk, kā Rīgas balss to uzrakstījusi 

crescendo (crescendo)
Mazliet fantāzijas, mazliet fantastikas, mazliet ielūkošanās nākotnes pasaulē... Tieši tik daudz nepieciešams, lai radītu darbus, ar ko piedalīties Latvijas Fantāzijas un fantastikas biedrības (LFFB) radošajos konkursos un laimētu iespēju nokļūt fantastiskā pasākumā, kā arī saņemtu kādu balvu.

Fantāzijas un fantastikas biedrība Rīgā darbojas jau sešus gadus, un tajā apvienojušies radoši cilvēki. LFFB biedrus vieno aizraušanās ar fantastisko literatūru, tajā darbojas arī spēļu fani («Magic – The Gathering», RPG, interneta tīkla un e–pasta spēļu cienītāji), kino cienītāji, lomu spēļu dalībnieki u.c.

Ziemas sezonā biedrība ik mēnesi rīko pasākumus par dažādām ar fantāziju un fantastiku saistītām tēmām. Savukārt pavasaros lielo noslēguma pasākumu LATCON.

Līdzīgas biedrības darbojas arī citās valstīs, un dažkārt notiek starptautiski pasākumi.

Šogad visi interesenti, kas sevi pieskaita fantastikas un fantāziju cienītāju ciltij, aicināti piedalīties LFFB konkursos. Darbus var iesniegt trīs nominācijās: tēlotājas mākslas konkurss «Fantastiskās būtnes»; literāro darbu konkurss; fotokonkurss «Mēs nedzīvojam parastā pasaulē».

LFFB valdes priekšsēdētāja Gunta Deģe aģentūru LETA informēja, ka konkursos var piedalīties ikviens interesents, kuram ir vēlme izmēģināt savus spēkus radošā darbā fantastikas un fantāzijas žanrā.

Literārajam konkursam iesūtāmo darbu apjoms ir no 20 000 līdz 35 000 rakstu zīmju, ieskaitot atstarpes stāstiem, un neierobežots apjoms dzejoļiem, un tie var būt latviešu, krievu vai angļu valodā. Darbi jāiesūta elektroniski līdz 10.maijam. Darbus vērtēs žūrija, kurā tiks iekļauti literāti un biedrības pārstāvji.

Sīkāku informāciju par konkursiem un LFFB aktivitātēm var iegūt biedrības mājas lapā www.lffb.lv.



Kad ir konkursi, parasti vismaz daži stāsti atrodas, ko interesanti palasīties.
Dažreiz, lai gan reti, kāds pat aizķeras atmiņā.

Starp citu, šī gada konkursa pirmie divi stāsti jau ir izlasāmi, re kā cilvēki pacentušies, laicīgi.


Bet vai es savu domu no domas līdz papīram aizdabūšu? Divarpustūkstošvārdi neveiklas daiļliteratūras izskatās pēc mana aptuvenā mēneša limita. Un tas iztērējas citur.

Comments 

7.-Apr-2006 03:27 pm
Beidzot vismaz pie jaunas mājaslapas tikuši.

Tu jau droši vien kā kompetents cilvēks zini, ka Harijs Harisons iekš Lv ciemosies.
7.-Apr-2006 03:33 pm
Es neesmu tik kompetents cilvēks. Es citreiz paskatos, ko viņi tur dara, pāris reizes pat klātienē, bet tas arī viss. Es godīgi lasu savas grāmatiņas privāti un pēcāk, ja ļoti gribas apspriest ar mazāk pazīstamiem, daru to virtuāli.

Par to, ka Kijevā, Euroconā piedalās zināju. Par Latviju dzirdu tik ļoti pirmo reizi, ka skatos uz šo paziņojumu ļoti, ļoti šaubīgi. Kāpēc lai būtu? Latvijā šo literatūru lasa maz un izdod vēl mazāk.
7.-Apr-2006 04:25 pm
Imants Belogrīvs no izdevniecības Hekate nesen par šādu faktu stāstīja. Es jau nezinu vai tas notiksies, bet viņš esot aicinājis un Harrisons piekritis.

Starp citu vēl vienu interesantu faktu no viņa uzzināju:
http://www.iol.ie/~carrollm/hh/bio.htm
Harrisona māte esot piedzimusi Latvijā.
10.-Apr-2006 12:00 pm
Nu jā, kur man pie šādas informācijas tikt :)

Padalies citreiz ar.

8.-Apr-2006 04:19 am
idinju bars- pieaugushi lunji, kas iedomaajas sevi par hobitiem/elfiem/hvz ko. LOL
9.-Apr-2006 12:58 am
Interesants viedoklis, it īpaši ņemot vērā, ka te jau runa it kā par stāstu konkursu ir.

Cik bija iznācis ar viņiem saskarties, nebija it kā novēroti tādi, kas sevi iedomātos par elfiem un hobitiem.

Bet ja jau Tu tik pārliecinoši tādas lietas apgalvo, būs vien jāpieņem, ka tu daudz vairāk laika esi ar šiem cilvēkiem pavadījusi... Tā kā tad jau laikam varam mierīgi tevi uzskatīt par šim baram piederīgo, ja?

Kā tad ir, jūties vairāk kā hobits, vai kā elfs?
This page was loaded Sep 21. 2024, 8:42 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09