Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Bailes. Pašanalīze. 

crescendo (crescendo)
"Pasaki man, no kā baidies, un es pateikšu, kas tu esi".

Fobijas, kas piemīt cilvēkiem spēj perfekti raksturot viņus pašus.

Pirms kāda laika es sapratu, tieši kas vainojams pie manām visai paredzamajām augstumbailēm, un arī pie pilnīgi neparedzami uzpeldošajām bailēm no atrašanās pūlī... Un jā, pāris, kas daudz nepārsniedz normālas, veselīgas piesardzības robežas (vai to, ko es uzskatītu par normālu, veselīgu piesardzību).

Labā ziņa: nu jā, beidzot es zinu, kas tieši liek man baidīties. Jā, laikam jau tas ir viens no tiem akmeņiem, kas lielu lomu spēlējis ievelkot mani tajās neveiksmēs, kas ar mani līdz šim atgadījušās. (neteiktu gan, ka šobrīd šķistu, to ir bezgala daudz? Bet šobrīd man ir labs noskaņojums).

Sliktā: um... man tas itin nemaz nepatīk. um, ja nevēlēšanās sev tajā atzīties ir bijusi gana spēcīga, lai radītu iracionālu fobiju, tad laikam tam ir bijis gana labs iemesls

Un tagad man bail, ka to sapratīs vēl kāds. Par laimi, tas, ka bailes izskatās pēc augstuma bailēm, pārsvarā izpaužas tad, kad būtu jāizpaužas augstuma bailēm un visādi citādi izskatās pēc augstuma bailēm vēl nenozīmē ka tās ir augstuma bailes.

Comments 

6.-Mar-2006 02:18 pm
Kā tu to uzzināji? Nu to, kas Tev liek baidīties? Kaut kur izlasīji? Mani vienkārši tas arī ļoti interesē..
6.-Mar-2006 02:42 pm
Drīzāk jau summa visam kādreiz izlasītajam un sarunām ar konkrētajā jomā izglītotiem cilvēkiem, un ilgstošu pārdomu rezultāts. Tā kā varētu būt arī kļūdaini.

Vienkārši klasisko 'tev bail, jo pagātnē ir noticis kaut kas, kas tev saista augstumu ar negatīvām emocijām' uz mani attiecināt ir sarežģīti.

Pie tam, it kā jau nepieciešamībai regulāri uzturēties kaut kur augstu, vajadzētu pakāpeniski atradināt no augstumbailēm - bet es vienkārši pierodu pie konkrētās vietas un apstākļiem, kuros tajā uzturos - kas nav gluži nepieciešamais rezultāts. OK, es varu piecreiz uzkāpt uz taburetes, kas stāv pie loga, un man vairs nebūs bail kāpt uz tās taburetes, kas stāv tajā istabā pie loga. Bet pietiek nolikt to pašu tabureti pie durvīm, lai visu vajadzētu sākt no sākuma.
This page was loaded Sep 21. 2024, 5:26 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09