barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2013-10-25 11:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
getting away with it all
Izmantojot šodienas režīmu, kurā ir daudz ūdens un maz no rakšanas darbiem, kā arī kolēģes norādi, ka esmu vēl neredzēti sarkastiska un etiķaina piezīmēs par "networkinga nozīmi"(? uzrakstīt citreiz?), atļaušos to vaļību - paskrubināt pērnu cepetīti.


Martas Zaķes Martinsones rakstījums iekš Satori.

Autore ieskicē, ka sāpīgi būt sievietei, veikalos ir pārāk seksualitāti demonstrēt mudinošas drēbes un tāpēc viņa ir feministe, skumst par seksismu un arī tas ir sāpīgi. Bargie komentētāji mudina noapaļoties, kurā feminisma atzarā šī problēma (un kura no) tiek apskatīta un vai tiešām dzimumu diskriminācija (?) ir lielākais jautājums dienaskārtībā un vai autore gribēja "vienkārši pasāpēt" vai arī kaut ko pateikt un ja jā, tad ko tieši. Reizumis un vietumis analizējot vai "manas ciešanas dzīvē" ir dēļ tā, ka esmu sieviete, vai tāpēc, ka neesmu, piemēram, pati kaut ko izdarījusi, iedziļinājusies, paguvusi, piepildījusi prasības/cerības vai vienkārši - ja es domāju sūdu, tad sūds arī notiek, tāpēc kusli un klusītēm atļaujos paust, ka ir diezgan lieki mūsdienu Latvijā runāt sieviešu iespēju neievērošanu, diskrimināšanu, pazemināšanu un citiem morālas dabas ierobežojumiem, ko netieši apstiprina arī Pasaules Ekonomikas foruma uzpētījums "Global gender gap" un BBC izgraizītie "Where's the best place to be a woman?" piemēri . Latvija pēc cipariem dažādos griezumos ieņem akurāt divpadsmito vietu, iekabinot brāļiem ikauņiem un leišiem un kāšot tādām izkoptas dzimumlīdztiesības (āāāāā! ceļazīmēs attēlosim sievietes un valdēs iecelsim pēc proporcijas, jāāā!) tradīcijas vietām, kā Skandināvijas valstis. Un neaizmirsīsim, ka balsstiesības sievietēm Latvijā ir kopš 1905. gada, kamēr Šveicē - no 1971. Tā ka tā, "neskumstiet, meitenes."

To, ka mums ir te šādas tādas un itin brangas problēmiņas ar savstarpējo satiksmi, ieskaitot vīriešu - sieviešu attieksmēm/attiecību kultūru vispārīgi, to gan, bet vai tiešām, māsas un māršavas, jūs jūtaties apdalītas, apspiestas vai izspiestas TIKAI TĀPĒC, ka sievietes? Tiešām? Tiešām? Autoservisa meistars vai santehniķis vienreiz neganti pajokoja? So, what?

Regulāri tūrējot pa reģioniem un satiekot uzņēmīgus un domājošus vai vērojošus cilvēkus, no kuriem krietna daļa ir apbrīnojami stiprās un uzņēmīgās sievietes, man šķiet kur nu vēl lielāka "karogs jums rokā" kalve, kā Latvija; šejienes skaudrā demogrāfija/"dzīvesspēka kvalitāte" 50-60gadu paaudzē un ikurāt frauenpower ir tas, kas tur novadus un groza pilsētas: kāds vēl feminisms, kāda vēl paskumšana par maucīgām/neglītām drēbēm? Aizbrauciet uz Daugavpili. Pat lielākā daļa valsts nozīmes pieminekļu (Brīvības piemineklis, Latgales Māra, Māte- Latvija, to name just a few) portretē sievietes un vīri mums tur nostumti labākajā gadījumā pie potītēm un diez vai tik ļoti vajadzēja viņus bekvokālistos atstāt.

Visnotaļ, lai nu kādu "sabiedrības spiedienu" gadītos sajust, tad ne jau to, ka sieviete per se ir kas mazvērtīgāks un mūsu vieta ir stūrītī, kaktiņā ar dekoltē līdz nabai. Drīzāk- lieliski un arī patīkami bīstami, ja var savienot un adekvāti pielietot abus šos mission critical vektorus: būt tā ar smadzenēm un arī tā, dekoltē.

Galvenais, nesajaukt iznācienus un nepazaudēt cilvēcību.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2013-10-25 12:14 (saite)
Par roku paspiešanu - sorre, bet pilnīgi ikvienos biznesa etiķetes kursos māca, ka roku paspiešanai pirmais dod pēc ranga augstākais, vecākais vai savādāk profesionālākais, vai sieviete. Dot pirmajam sievietei nedrīkst, jo tā viņu varot aizvainot un arī sevi nostādīt neērtā situācijā, jo sievietei, atšķirībā no vīrieša, ir tiesības neatbildēt uz rokasspiediena aicinājumu un tas neskaitīsies slikts tonis.

Un tam ir liela jēga, jo rokasspiediens mūsdienu biznesa valodā ir ļoti nozīmīgs žests, ar kura palīdzību tiek noteiktas visādas lomas un dominantes, tajā skaitā daudz ko izsaka arī dažāds spiediena stiprums, kas vistomēr rēķināts uz vīriešu pasauli un, neko ļaunu nedomājot, tīri aiz ieraduma, vīrietis ar sirsnīgu rokasspiedienu var likt sievietei sajusities fiziski nepatīkami.

Īsā kursa cena 8LVL+PVN. Paldies par uzmanību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2013-10-25 12:18 (saite)
Šķiet, ka jz. Milda pietiekami skaidri uzrakstīja, ka viņa bija tā, kura sniedza roku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2013-10-25 12:24 (saite)
Nu, tad nezinu, ar kādiem dūklaviem viņa tusē, jebkurā gadījumā, tā nav likumsakarība, tas ir bēdīgs izņēmums, ja viss notika, kā aprakstīts. Proti, dzimumam konkrētajā gadījumā ir tieši tikpat nozīmes, cik situācijā, kurā kāds uzkāpj uz kājas un neatvainojas(tā, starp citu, visbiežāk izdarās sievietes, jo viņām, edz, vīriešiem nav jāatvainojas) :))

Godgi sakot, šādai situācijai ne līdz galam ticu, jo atbildēt uz rokasspiedienu parasti ir tāds reflekss, ka to apspiest ir tīri tehniski sarežģīti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-10-25 12:29 (saite)
:) ahahhaha, dūklavi! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2013-10-25 13:12 (saite)
"tā nav likumsakarība, tas ir bēdīgs izņēmums"
kā tiek noteikts, kurā brīdī izņēmuma stāvoklis pārtop likumsakarībā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-10-25 13:21 (saite)
zemāk indulgence atbildēja, bet tur tā uzmanīgi, tulpīšdobē pasēptas lamatas milzu lempjiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]milda
2013-10-25 12:19 (saite)
es šo kursu zinu lieliski. un runāju par situācijām, kad es sniedzu roku pirmā vai kad augstāka ranga vīrietis sarokojas telpā ar visiem vīriešiem, bet ar mani nē. tā ka piestādīto rēķinu neapmaksāšu. bēē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2013-10-25 12:26 (saite)
Nu, ja viss bija tā, kā aprakstīji, tad konkrētais kungs ir ar kaut kādu smagu garīgu atpalicību un par šitik slimiem vai nu labu, vai nu neko:))

Pasaki vārdu un uzvārdu, mož šo zinu, varēšu nokomentēt sīkāk;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2013-10-25 12:37 (saite)
vārdu uzvārdu šeit nepubliskošu. bet konkrētam tipam ir tradicionāla ģimene - sieva mājsaimniece, kura nekur un nekad nav strādājusi. :D labi, tik nepatīkama situācija man bija tikai vienu reizi, jo vairāk tam vecim roku nesniedzu. tai pat laikā semināros esmu tikusies arī ar sava līmeņa sievietēm un tur diskusijās šis jautājums ar ir pacēlies. nu es neesmu izņēmums. tā ir globāla "problēma" Latvijā. arī citas sievietes par šādiem gadījumiem/kurioziem stāsta. bet ko es esmu ievērojusi gan - jā, veči, ja sniedz roku atņem, bet tik mulsi un kusli un tizli, ka man ir sajūta, ka es viņu dzīvē esmu bijusi pirmā sieviete, kura sniegusi viņiem roku. Nu nav pa lielām šaibām gatavs Latvijas vīrietis rokas spiedienam ar sievieti. Diemžēl. Cita lieta, vai tas saistīts ar diskrimināciju vai kaut kādiem tur kompelksiem - nezinu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2013-10-25 12:41 (saite)
Rādu vēlreiz uz pirkstiem - kusli un tizli pārsvarā tamdēļ, lai neviļus nenodarītu pāri ar sirsnīgu rokasspiedienu. Tu taču intereses pēc vari kādam palūgt, lai šis nodemonstrē īsti sirsnīgu rokasspiedienu, pēc tam varēsi pastāstīt, kā patika:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]milda
2013-10-25 12:48 (saite)
Man ir ar ko salīdzināt. Skandināvijā rokošanās ar mani notiek tik sirsnīgi un dabiski, ka prieks. Nekādu mulsinošu mīņāšanos pirms atņemt manu rokas spiedienu. Foršs rokas spiediens. Ne par stipru, ne par ļenganu. Drošs un tiešs acu skats. Nu pilnīgi nekādu neveiklību. Tai pat laikā atvilks man krēslu un pirmo nosēdinās, paturēs durvis utt. Tas viss dabīgi un bez uzspēles.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]unpy, 2013-10-25 13:11:30
(nav temata) - [info]ob, 2013-10-25 15:55:42

[info]blond
2013-10-25 12:52 (saite)
jā, un ja vēl sievietei ir gredzens sagriezies ar "aci" uz sānu.... brrrrr, ir gadījies tā, ka sasras iesprāgst acīs. bet pamatā gan es pati izvēlos, kam sniegt roku, un nav gadījies, ka neatņemtu. bet piekrītu Mildai - problēma pastāv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]barbala, 2013-10-25 12:55:04
(nav temata) - [info]blond, 2013-10-25 13:04:51
(nav temata) - [info]krii, 2013-10-25 13:07:28
(nav temata) - [info]barbala, 2013-10-25 13:12:59
(nav temata) - [info]dominika, 2013-10-25 13:14:01
(nav temata) - [info]unpy, 2013-10-25 13:23:02
(nav temata) - [info]_re_, 2013-10-25 13:55:08
(nav temata) - [info]unpy, 2013-10-25 13:01:38
(nav temata) - [info]blond, 2013-10-25 13:10:45

[info]_re_
2013-10-25 12:52 (saite)
man arī ir nācies būt situācijās, kur man - vienīgajai sievietei roka netiek paspiesta. tajā brīdī man tas šķiet dīvaini, bet no otras puses es labi zinu, ka konkrētie personāži mani novērtē un akceptē.
imho, rokasspiediens kā vīriešu savstarpējā sasveicināšanās, neiekļaujot tajā sievietes, ir paraša, kas pie mums ir tikpat stingri iesēdusies kā ieradums, pieņēmums nesabučoties, satiekot paziņas, piemēram.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jff
2013-10-25 13:15 (saite)
votvot. Paraša imho neforša, bet man pat liekas, ka šobrīd bumba vairāk ir sieviešu pusē. Gana daudz ir gadījies, ka žestuāli izrādu gatavību spiest roku visiem dzimumiem, bet sieviešs stāv kā sālsstabs. Šo pieredžu rezultātā ar laiku tā mana gatavības demonstrēšana tīri dabiski kļūst arvien kuslāka. Ja vēlamies kaut ko šajā "tradīcijā" mainīt, tad jāmainās abām pusēm.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2013-10-25 13:15 (saite)
Pieļauju, ka konkrētais kungs audzināts klasiskajos rāmjos: kungiem roku spiež, bet dāmām roku nespiež, dāmām to bučo. Savukārt nu laiki mainījušies, dāmu vairs nav, bet sievietēm bučot roku nelon (nav jau dāmas), savukārt spiest roku - nav taču vīrieši. Cik pļāpāts vīru kompānijā, daudzi sastapušies ar šo dilemmu un spēj to roku tantei paspiest tikai tad, kad iepriekš sagatavojušies šai situācijai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2013-10-25 13:20 (saite)
kungs/dāma/vīrieši/TANTE! Cik šuves jūsu pierei uzlikt, iepriekš nesagatvojot?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2013-10-25 14:17 (saite)
No leksikas skaidrs, ka Jums roku nav jābučo, bet stingri jāspiež. ;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]honeybee
2013-10-25 14:01 (saite)
Oj, atgādināji, man taču ir bijis tā, ka es sniedzu roku, lai man to paspiestu, a džeks ņem un nobučo, ewwwwww

(es gan esmu komandā "nahrenizēt to rokas spiešanu vispār, riebīgs paradums")

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]wowow
2013-10-25 14:05 (saite)
bučot uz vaiga un pamatīgi apkampt, lūk par ko jācīnas, neatkarīgi no dzimuma!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(nav temata) - [info]barbala, 2013-10-25 14:07:47
(nav temata) - [info]honeybee, 2013-10-25 14:07:52

[info]indulgence
2013-10-25 14:16 (saite)
Ar to rokas bučošanu ir tā, ka sabiedrībā tas vairs nav pieņemts (kā nekā visus kungus padzinām uz Parīzi), tad nu pirmais reflekss pieliekties un skūpstīt roku, tad sekundes simtdaļā piebremzē, ka tā vairs nedara, tb būs nesmuki un nesanāks dabiski, bet roku spiest... roku spiežu mehanizatoram, pateicoties par uzarto pļavu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rediiss
2013-10-25 13:07 (saite)
es nepatēmu. bet neatminos vairs, kad ir pēdējo reizi nācies sajust riktīgi stingru rokasspiedienu. vienmēr atrauju šoku, kad visādi citādi normāls vecis iedod man paspiest tādu... ē... šļauganu ķepiņu. :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2013-10-25 13:10 (saite)
ā, oops, atradu tagad to vietu, kur uz pirkstiem rāda, kāpēc tas tā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2013-10-25 13:12 (saite)
Lūk, pat nebija jāraksta!:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2013-10-25 13:14 (saite)
bet man vienalga gribās stingrāku :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bljanna
2013-10-25 14:41 (saite)
Darba attiecībās, kad nākas tikties ar vīriem, man pagaidām ir bijusi tikai patīkama pieredze - ir kas paši dod, bet, ja es dodu pirmā roku, sveiciens vienmēr līdz šim ticis atņemts.
Velns, nevaru sūdzēties!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?