06 April 2022 @ 02:01 pm
 
un vēl.

pagriez otru vaigu, gudrākais piekāpjas, pret ļaunumu ar labumu, nestājies pretī ar tām pašām zemiskajām metodēm, utt.

tas vairs nestrādā. morāles kompass ir salūzis. kāpēc mēs esam tie gudrie? tie ētiskie? vienu atombumbu uz Maskavu, un lieta darīta, vai ne? bet dzīvē es zinu, ka nespētu nogalināt pat nevienu no Bučas slaktētājiem. man liktos, ka katra, katra dzīvība ir no svara. un šī domāšana vairs nav ilgstspējīga. tā neder izdzīvošanai.

man ir pazudis labā un ļaunā pasaules balanss.
 
 
( Post a new comment )
[info]divas_zosis on April 6th, 2022 - 02:07 pm
kas vairs nestrādā, ko tu tādu ģeniālu zini?
(Reply) (Link)
[info]asiize on April 6th, 2022 - 02:14 pm
Tev liekas, ka atombumba uz maskavas kko apstādinātu? Varbūt tikai uzspridzinot visas pasaules atombumbas, “lieta būtu darīta”, jo tad vienkārši viss beigtos.
(Reply) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 6th, 2022 - 02:15 pm
1 AB uz maskavu neko neatrisinātu jo pretī startētu nogādes līdzekļi no zemūdenēm un šahtām. Pirms šāda trieciena jābūt drošam par savas PGA/PRA efektvitāti, t.i. NORAD kopā ar Eiropas aizsardzību jābūt vismaz 90+% efektīvam + katram krievijas zemūdens raķešnesējam jābūt zem pārtveršanas ar iespēju to torpedēt pirms raķešu starta + visām krievijas šahtu pozīcijām jābūt atsekotām ar mērķi notriekt startējošās raķetes. Tad var mēģināt. Bet cik es zinu mums pašreiz nav tādas kontroles. Tādas sistēma izveidošana ir iespējama bet prasa masīvus līdzekļus, vajadzēja vairāk domāt par militāri rūpniecisko kompleksu, mazāk par festivāliem, koncertiem un olimpiskajām spēlēm.
(Reply) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 6th, 2022 - 02:19 pm
Pieņemot, ka krievu kodolarsenāls ir teicamā darba kārtībā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 6th, 2022 - 02:24 pm
Tas ir liels, ja darba kārtībā ir 20% tad vienalga ir problēma.
(Reply) (Parent) (Link)
austra[info]au on April 6th, 2022 - 02:20 pm
jā, bet redz, es nedomāju, ka atombumba ko mainītu vai uzlabotu vai vispār, es šobrīd nerunāju par atombumbu no racionālā viedokļa. es par ideju. ka es nespētu upurēt cilvēku dzīvības kādas ļaunuma apstādināšanas idejas vārdā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 6th, 2022 - 02:23 pm
Tāpēc tas ko tagad dara pasaule - mēģināt atrisināt problēmu vairāk ar ekonomisiem līdzekļiem šķiet pareizāk.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
usne[info]usne on April 6th, 2022 - 04:04 pm
bet nestrādā!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
ctulhu[info]ctulhu on April 6th, 2022 - 11:15 pm
Es vēl nezinu, strādā vai nē, bet uzbrukums ir apstājies cik saprotams
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
usne[info]usne on April 6th, 2022 - 11:18 pm
nu cerēsim!
(Reply) (Parent) (Link)
usne[info]usne on April 6th, 2022 - 02:20 pm
es varētu, kā ukraiņu vecmāmiņa ar pirāgiem.
(Reply) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on April 6th, 2022 - 02:25 pm
pagriez otru vaigu nav par pasivitāti un ļaunā pieļaušanu.
katra dzīvība no svara ir eiropeiskā tradīcija, kas vispār ir iespējama miera laikos. tomēr arī karadarbības apstākļos ir kaut kāds goda kodekss. un to, ko katrs darīs un kā nostrādās izdzīvošanas komplekss nevar zināt iepriekš, pirms tu neesi 1:1 nonācis ar nāvi
(Reply) (Link)
helvetica[info]helvetica on April 6th, 2022 - 02:39 pm
Nē, nē, jāievēro ir likumi un noteikumi. Lai ir kārtība un leģitimitāte (tamdēļ arī "nogalināt Putinu" nav variants, jo varas leģitimitātes nodrošināšana tad būs problemātiska). Vienīgais - tai būtu jābūt aktīvai un ar konkrētu virsmērķi (tb. saglabāt savas civilās vērtības un "maigo dabu", kurai spridzināt cilvēkus kaimiņvalstī nav ok*)


* visu problēmu plastu ar cilvēku spridzināšanu visādās austrumu pavasara misijās etc. šobrīd neaiztiekam. Bet, jā, ja gribas bakstīt ar pirkstu cita virzienā, tad arī savs kamzolis jāatbluso un tas ir otrais solis, ko būtu svarīgi veikt - ievērot likumus un noteikumus, kad runa būs par pašu noziegumu (abugraiba, hello! u.c.) iztiesāšanu pēc būtības.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]polija on April 6th, 2022 - 02:53 pm
Da izlasi to Liepnieka rakstu. Labs. Vari tu tur murmulēt par likuma garu, iztiesāānu pēc būtības, leģitimitāti, tagad, vēlāk, jebkad, bet realitāte ir tada, ka, ja te nāks iekšā armija, un te sanāk palikt pēc tam, kad mūsu armija ir aizgājusi, tad labāk ir vienkārši ar granātu uzspridzināties pašiem paraujot līdzi pēc iespējas vairāk to krievu urlātu nekā pašam un bērniem nonākt gūstā. TĀDA ir realitāte.
Un jā - ma ir pajāt par Dieva tiesu un vēl kādu tiesu, bet tiem urlātiem, kuri ir tā kā Ukrainā izrīkojušies ar sievietēm, ar bērniem, ar jebkuru, es varētu gan nodarīt pāri.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on April 6th, 2022 - 03:11 pm
kad ienāks, tad arī spridzināsim. Bet, kamēr nav ienākuši, bļaustīties un spridznāties nav nepieciešams. Un labāk nekā Liepnieku es lasu Annu Neistat, Karinnu Moskaļenko u.c. juristus
(Reply) (Parent) (Link)
austra[info]au on April 6th, 2022 - 03:09 pm
bet protams. noteikumi un ētiska rīcība ir pats svarīgākais. jo man ir tādas iekšas. bet, jāatzīst, ka es vairs nejūtos tik komfortabli ar savu "morālo stāju" kā iepriekš.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on April 6th, 2022 - 03:14 pm
Tas, ka putins visu virzību uz priekšu ir apstādinājis un pagriezis atpakaļ dzimtbūšanas laikos, ir fakts. Neesam vairs neaizskarami. Dialogs vairs nav iespējams. Tamdēļ ir svarīgi aizstāvēties un pārstāvēt sevi. Vārdos un darbos. Tobiš - ir pienācis laiks to darīt. Taču to darot svarīgi nepārtapt tādā pašā putinā un moskaļos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on April 6th, 2022 - 03:16 pm
kā lai atkal tic cilvēces labā uzvarai? aij. man vnk baigi sāpīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 6th, 2022 - 03:17 pm
labais īstenībā visu laiku uzvar, tikai viņam iet ļoti ĻOTI grūti, tāpēc ne vienmēr to redz.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on April 6th, 2022 - 03:21 pm
būs jācer.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]polija on April 6th, 2022 - 03:20 pm
Jā, lūk. Es iedomājos, ko tās mātes var teikt, kad viņu bērnus šauj vai spīdzina, vai tml. Ko pie šiem apstākļiem var vispār savam bērnam mācīt? Ka cilvēki ar labi? Kuri ir tie labie? Tie kuri spīdzina, vai tie, kuri noskatās un filosofē par to, ka "nesasteigsim pirms laika"? Cik vēl bērniem ir jānomirst vēl, lai pārējie "nesasteigtu pirms laika"?
(Reply) (Parent) (Link)
helvetica[info]helvetica on April 6th, 2022 - 04:52 pm
Ko tur ticēt - vnk pašiem jāved tas labais. Jāstudē jurispudence un jāstrādā Hāgā, jāstudē filozofija un jānāk klajā ar kultūrkritiku (visi 20. gadsimta dižgari beigti, viņu laiks beidzies, bet jaunus kopā saucējus, svaigu ideju devējus nemana (gan jau kaut kādos bioētikas nostūros sēž)), jāstudē medicīnu un jādara mediķu darbs u.t.t. Besīgi ir, ka tiec ierauts atpakaļ un tā vietā, lai dzīvotu, nāksies cīnīties par dzīvošanu. Bet tāpēc ir jāieņem pozīcija un jābūt aktīvam - jāpalīdz, jāatbalsta, jāiesaistās u.t.t.
(Reply) (Parent) (Link)
(Anonymous) on April 6th, 2022 - 03:08 pm
Runa ir ne tikai par izdzīvošanu, bet arī dzīvošanu. Atkal un atkal jārunā par to, ka cilvēkiem nepietiek ar to, ka viņi ir dzīvi, viņiem (te mēs runājam par kognitīvi apzinīgāko cilvēces daļu) ir svarīga arī dzīves kvalitāte. No turienes arī nevēlēšanās nogalināt – tas kopumā nav nekas patīkams, ko gribēt darīt, ar to vēlāk sadzīvot vispār nav viegli (tāpēc šo nestāsta jaunajiem karavīriem).

Atombumba kā izdzīvošanas līdzeklis ir pilnīgi garām, jo neapšaubāmi sekotu sitiens pretim. Turklāt kā būtu iespējams dzīvot pasaulē, kur vienai valstij pārmet uzbrukumus civiliedzīvotājiem, bet otra to drīkst mierīgi darīt? Manuprāt, ASV tomēr vēstures gaitā ir pārāk maz dabūjusi pa pakaļu par saviem nodarījumiem miermīlīgajiem civiliedzīvotājiem, no kurienes arī rodas falšā apziņa, ka dot pretim un dot pretim divkārši ir kaut kāds izdzīvošanas variants, nevis veids, kādā visu padarīt tikai ļaunāku.

Ar to es nedomāju, ka Ukrainai vispār nevajadzētu pretoties, bet Rietumiem vajadzētu stāvēt malā. Ar to es drīzāk vēlos norādīt, ka viss jau ir sen aizlaists pilnīgā pakaļā kopš 1939. vai kurā tur gada. Un apstrādāt savu vēlmi atriebties, iespējams, ir sakarīgākais, ko šajā laikā var darīt.
(Reply) (Thread) (Link)
[info]polija on April 6th, 2022 - 03:17 pm
nu bet ok, pat nerunājot par atriebību. KĀ apstādināt vēlmi nogalināt Ukrainas un vēl citu valstu iedzīvotājus? KĀ? Kā apturēt, lai šodien, rīt, parī nevienu tur vairs nenošauj vienkārši tāpat? KĀ apturēt to, lai rīt, parīt, pēc mēneša, gada, pieciem tāpat nenāk un nešauj pie mums vai jebkur citur kaimiņos? KĀ?
Kamēr visa pasaule spēlē demokrātiju un cilvēcību, Krievija var darīt, ko grib, jo zina, ka savā valstī iedzīvotāji būs drošība, Ka tos neviens nebumbos, nenošaus tāpat vien, tāpēc šie iedzīvotāji vienmēr arī būs lojāli un nesacelsies pret bezjēdzīgu karu un slaktiņu, un valsts tiem varēs turpināt skalot smadzenes, ka "jūsu dēli aizstāv mūsu dzimto zemi!".
Protams, otras puses, uzbrūkot Krievijai, vismaz tas vairs nebūtu melots, bet tad tomēr tie bruņotie spēki būtu spiesti nonākt aizsardzībā un uzbrukumam (tai skaitā vnk tupai civilo iznīcināšanai) atliktu arvien mazāk resursu.
Protams, par atombumbām un visu ir valid point, bet kādas ir alternatīvas? Turpināt spēlēt demokrātiju?
Tas, ka varbūt vajag nobombīt tos RUS militāros objektus - kaut vai sākto ar Ukrainā esošajiem - , bet nevajag īsti afišēt nekur, kurš tad to ir izdarījis.. Uzkraiņi, Amerikāņi vai kas vēl?
Kas valstīm, NATO nav militāro noslēpumu? ;)
Nu un, protams, visam jābūt kaujas gatavībā, pārtvert, utt.. Lai RUS "uztver" kā grib. Tas jau sen ir skaidrs, ka RUS nevajag iemeslu, lai uzbruktu kādam. Ja viņi gribēs uzbrukt, uzbruks tāpat, un iemeslu izdomās pēc tam.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 6th, 2022 - 03:22 pm
Manuprāt, problēma ir tajā, ka jūs pieprasāt risinājumu vairs neatrisināmajam.

Vajadzēja saukt pie atbildības VISUS jau pēc 1945. gada. PSRS par iedzīvotāju deportācijām un Holodomoru, ASV par Hirošimu un Nagasaki. Varbūt tomēr kaut kā atsaukties uz tiem neuzbrukšanas līgumiem, ko PSRS divdesmitajos parakstīja un brutāli ignorēja. Tas nenotika. Domāja, ka uzvarēja nacīšus un tagad pietiks, uz pārējo – jo īpaši paši uz savām izdarībām – pievērsim acis, cerēsim, ka viss kaut kā forši atrisināsies tāpat, mums takš visiem pēc tā trakā kara jāatkopjas. Te nu esam.

(atvainojos par pesimismu)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
jā un nē[info]dzeltens on April 6th, 2022 - 03:35 pm
+++ Es bieži pēdējā laikā domāju līdzīgi.
Ka šis "uzvarētājus netiesā" ir tik vājprātīgi ielaists un ka arī ASV ar saviem specdienestiem jūtas pilnīgi nesodāmi, ka viņu vienīgā priekšrocība ir, ka viņi teorētiski mūs neapdraud. Atšķirībā no Mordoras austrumos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on April 6th, 2022 - 06:09 pm
Njā, diemžēl tā ir. Varbūt tāpēc Harari ir teorija, ka homo sapiens iznīdēja pārējās cilvēkveidīgās sugas tieši sava nežēlīguma dēļ. Lai gan ir arī citas šķautnes, ne tik negatīvas.

Bet nu kaut kāds goda kodekss ir jāsaglabā, tāpēc arī ticu, ka cilvēks ir tomēr cēlāks, lai manī nemirtu cilvēcība. Ja pretinieks līķus neaizvāca, varbūt tieši arī tāds nolūks, lai visi redzētu un spriedze tikai pieaugtu un mēs pārvērstos par tādiem pašiem.
(Reply) (Parent) (Link)
usne[info]usne on April 6th, 2022 - 04:09 pm
Lūk!
(Reply) (Parent) (Link)
[info]polija on April 6th, 2022 - 08:23 pm
Jā bet, mēs nevaram pagriezt laiku atakaļ uz 1945o un kaut ko tiesāt. Tāpēc vien ir BEZJĒDZĪGI par to vispār te tgd filosofēt. KAS ir tas, ko pasaule, Rietumi, USA, Vācija, Mēs, galu galā varam darīt ŠOBRĪD? Tagad? Nevis 1945ajā gadā, viss ir ielaists, kad šis beigsies, tad nu gan tiesāsism, bla, bla, bla..
Varbūt tad vajag to visu IZBEIGT, lai var tiesāt? Izbeigt tā, lai necieš vēl vairāk nevainīgu cilvēku no valsts, kura enuzskata, ka marodierēt un izklaides nolūkos šaut pa mazgadīgiem bērniem vai tos izvarot ir ok, izbeigt tā, lai VAR tiesāt? Sorrī, tur NAV tikai Putins, nav tikai ģenerāli un izpildītāji un noziedzīgas pavēles. Nē - tur apakšā ir arī tautas atbalsts. Pietiekami liels. Un pret tautu, kas uzskata, ka ir ok marodierisms, cilvēku slepkavības, spīdzināšanas, utt, man nav līdzjūtības..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 6th, 2022 - 09:37 pm
Un ja nu NAV veida, kā šo visu izbeigt? Iedomājieties to brīdi, kad krītat no velosipēda, apziņa jau kritienu uztver, bet apturēt vairs nevar un atliek domāt – labāk krist uz rokām vai ceļiem?

Es domāju, ka tā ir šobrīd. Grozi, uz kuru pusi gribi, būs slikti. Met atombumbas, būs slikti, nemet – arī būs slikti. Neslēdziet debesis – būs dirsā vieniem, slēdziet – arī būs dirsā, tikai citiem, etc.'

Paskatieties, kas notika ANO sanāksmē vakardien. Rietumi saka vienu, Krievija kaut ko pilnīgi citu, pa vidu laipo apsviedīgā lapsa Ķīna ar savu: upuri, tas ir šausmīgi, visi pierādījumi ir jāizvērtē. Ko TUR var darīt?

Atkārtošu – problēma ir visā, teiksim tā, mizanscēnā, kādā tika uzvests šis te pirmais cēliens. Tā jau ir pasaule, kurā šāvējus un marodierus NETIESĀ, ja viņi ir uzvarētājvalsts pusē. Bet uzvar stiprākais bla bla bla etc. Netiesāja amerikāņus, nevar tiesāt arī krievus. Kamēr nav nospiesti pavisam ar ceļiem dubļos un padarīti par zaudētājiem, kas eventuāli tāpat notiks. Gribat? Varam iet it kā īsāko taciņu, močīt viņus, bombīt ar visu iespējamo, arī civilos, arī tos, kuri negrib Putinu, viņu bērnus, aiziet. Ļaut vaļu visām dzīvnieciskajām jūtām un paskatīties, cik labākā pasaulē mēs pamodīsimies. Šāda opcija ir, tikai skatoties kartē, uzreiz jāsaprot, ka Latvija būs TOP3 valstu listē, kura smagi dabūs pa seju.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]polija on April 7th, 2022 - 07:33 am
Vislielākā kļ'da šobrīd ir domāt, ka slēdzot debesis visrs Ukrainas kādam būs slikti. Tā ari ir vislielāka kļūda. Un ir MILZUMS daudz variantu starp debesu slēgšanu virs Ukrainas (kas arī būtu mazākais, kas ir jāizdara) līdz Atombumbas nomešanai uz Maskavu vai tml. Bet lielākā problēma, ka WW3 jau ir sācies, tikai Rietumi joprojām domā, ka kaut ko var sarunāt, ka var kaut kā pareizāk "nokrist".
Te nav nekāda sakara ar krišanu ar velosipēdu. Te vnk maniaks gāž pa ģīmi, jautājums - cik ilgi un kam vēl ļausim gāzt, cik vēl ļaus nosist. Jo kaut kas ir jādara tieši TAGAD, kamēr laipotēji vēl domā, kurš būs stiprākais un izlēmīgākais, kuram pieslieties. Nevis, kad pasaule ir sadalījusies divās līdzvērtīgās frontēs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 7th, 2022 - 08:31 am
Maniaks gāza pa ģīmi jau vismaz pirms 10 gadiem. Vēsturei 10 gadi – tas ir apmēram kā vakardiena. Protams, tagad, kad izrādās, ka šitais čuvaks tomēr ir vadarbīgs (Krima, Abhāzija, Transnistrija tipa neskaitījās gana vadarbīgi), prasām beidzot iesaistīties. Bet šis ir jau trešais sitiens, un būs ceturtais, piektais. Ukraiņi zināja, ka ir ziepes, jau 2014. gadā. Kur tad bija mūsu #StandWithUkraine?

Es varu saprast, kāpēc NATO vilcinās iesaistīties. Robežas tika testētas jau šoziem, stumjot pāri bēgļus no Baltkrievijas. Izskatās, ka tie divi pizdjuki to vien gaida, kā brīdi, kad NATO salūzīs, iesaistīsies, un tad varēs iet vaļā klope. Mind you, Putins sēž jau bunkurā sazin kur, pirms aptuveni mēneša tika novērota arī aizdomīga RU valdības lidmašīnu pārvietošanās uz Sibīriju (arī uz bunkuriem?). Viņi saprot, ka dzīvo pēdējos mēnešus / gadus, un tāpēc viņiem ir konkrēti vienalga. Baltkrievija turklāt ir pamatīgs Krievijas paplašinājums (paskatieties, par cik km tas automātiski pagarina mūsu robežu ar Krieviju), Ķīnas, milzīgās Ķīnas, laipošana arī rada bažas, ka tā varētu sava antirietumnieciskajā nostājā beigās pieslēgties Krievijai. Un tad tik ies vaļā. Par ko, Jūsuprāt, tad bija visas tās zapad apmācības etc.? Kāpēc necēlās dūres debesīs jau tolaik, kad tika izmēģināti Baltijas valstu okupēšanas scenāriji "NATO uzbrukuma gadījumā"? Kāpēc bļaujam tagad, kad noticis ir acīmredzamais / sagaidāmais?

Bet bez asinsizliešanas neiztiks. Tas, ka šobrīd cieš "tikai" ukraiņi, manuprāt, vēl ir brīnums. Un, jā, ir ļoti ļoti skarbi, bet, ja jums ir padomā variants, kā šo atrisināt bez upuriem, aiziet, uzklausīšu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on April 7th, 2022 - 08:54 am
ja drīkst iejaukties, bet jūs abi runājat par vienu un to pašu, ka vajadzētu apstādināt, bet nezinām, kā.
par to jau arī es. ka mūsu ētiskā un labā domāšana šim neder, mēs nezinām, kā sodīt cilvēku un nāciju, kuriem nav robežu, kurus Nekas Neinteresē.

tāpēc arī mūsu, rietumu, kļūda ir tāda, ka mēs skatāmies pēc sevis. mēs negribam karu, gan jau arī Putins negribēs karu, nu kam gan viņam tas, viņš tikai provocē. bet huju! viņš grib karu, viņam patīk. un tas var novest arī pie tā, ka ienāk Baltijā, lai gan ar racionālu prātu skatoties - kāpēc lai nāktu, viņiem ir tik slikts armijas stāvoklis! bet racionāli jau vairs neviens tur nedomā.

jebkurā gadījumā mūsu dzīves as we know it ir beigušās, jo vai nu mēs dzīvosim pastāvīgos draudos, karos, saspīlējumus, vai arī pie dzelzs sienas. tāpēc sāksim krāt naudu biļetei uz Urugvaju.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 7th, 2022 - 09:13 am
Jā, es laikam ar šo visu gribēju pateikt, ka, manuprāt, prātīgākais ir katram novilkt pašam savu morālo kompasu un mēģināt to adatu noturēt maksimāli stingri, tāpēc, ka provokācijas būs. Būs mēģinājumi sanaidot, būs brīži, kad vienu bērnu nāves dēļ gribēsies vēlēt nomiršanu citiem bērniem etc. Es domāju, ka šādiem brīžiem ir jāturas pretim, lai, iznākot laukā no krāsmatām, ir vēl palikuši arī gaiši, līdz galam nesalauzti cilvēki.

Bet es nepārmetīšu nevienam, kurš nenoturēsies un dos pretim. Nevaru garantēt, ka pati nenonākšu tajā punktā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]polija on April 7th, 2022 - 03:23 pm
Hm - es nrunāju par nāves novēlēsanu bērniem vai tml. Es runāju par konkr'tiem cilv;ekiem, kas šobrīd dara un apzināti atbalsta tās zvērības.
Un arī 10 gadus vai 8us piesaukt ir bezjēdzīgi! Visa tā vaimanā;sana, kur jūs bijāt agrāk. Sanāk, ka ja Tu visu savu dzīvi neesmi lamājis visus krievus vai Krieviju, tad tgd sēdi stūrīti un paklusē?
Piekrītu au - ka nu mēs spriežam pēc Rietumu vērtībām. Bet viņeimtās Rietumu "vērtības" ir pie d****. A kāpēc neorganizēt karu, ja to var darīt? Kurā brīdī Krievijā ka'dam ir interesējusi tautas labklājība? Ies bojā karā? Sadzemdēs vēl! Ies bojā mājās, jo veselības aprūpe un vis spakaļā? Sadzemdēs vēl!
Galvenais pareizi nozombēt savējos - lai visi justos kā aizstāvji, kā glabēji, kā varoņi. Un kamēr to mašīnu neapturēs, tā brauks. Un ne jau ar rietumu vērtībām un sankcijām tur kko apturēs. Tā valsts ir liela, ja arī finanses peigriezīs Rietumi, tad tāpat atradīs veidu kā izspiest sulu vēl no iedzīvotājiem. Un propaganda to pagriezīs vēl tā, ka babuškas skries savus pēdējo naudiņu atdot. Vkr dzirdēju labu runu, ka visas tās sankcijas - mēs domājam, ka tās varētu strādāt, jo ķip mum strādātu. Tur tautai nav teikšanas, nav varas, tur NAV demokrātija, tur nekas no tā visa, kas strādātu šeit, nestrādās.
Vnk kā jau minēju - ir ļoti daudz starpposmu starp nevainīgo krievu bērnu slepkavošanu Krievijas teritorijā un miliāru palīdzību Ukrainai (reālu militāru palīdzību Ukrainas teritorijā, nevis tikai ieroču piegādēm), un tos vajag izmantot, nevis par katru lietu kliegt, ka tas izsauks WW3 un atomkaru. WW3 jau ir sācies un atomkaram Putinam iemeslu nevajadzēs. Ja gribēs uzmest to bumbu un būs pietiekami glupi sabiedrotie, kas būs gatavi paklausīt, arī uzmetīs. Un nospļauties viņam būs par sekām (vai iemesliem).
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 7th, 2022 - 06:36 pm
Jūs uzskatāt, ka šādi starpposmi ir, es uzskatu, ka to nav. Ka Krievija ir jānospiež zemāk par zāli tiktāl, ka Putinam pašam gribēsies apēst ciankāliju (grūti saprast, kāpēc nav vēl noticis atentāts, vai arī par to īpaši nerunā), bet to nav iespējams izdarīt bez brutālas visas valsts pazemošanas (skat. Vācija 1945. gadā). Protams, ka sankcijas nestrādās. Iedarbīgākais būtu sastumt visu NATO tur iekšā un šaut vēl pa Krieviju no savām bāzēm, bet jūs taču saprotat, kuri objekti tad kļūs par nākamo Krievijas raķešu mērķi. Un nav tā, ka netrāpīs civilajiem.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]polija on April 7th, 2022 - 03:37 pm
Es reāli galvā pārskatu cilvēkus, kurus zinu, kas dzīvo ārzemēs un domāju, kuram no viņiem būtu ok uzprasīties uz kādu nebūt morālu palīdzību, pārvācoties uz šo valsti..
Pie viena saprotot, ka es nepavilkšu nekādu rietumvalsti attālināti strādājot lv ar lv algu, un pie reizes saprotot, ka bērnam tūlīt būs skolas vecums un tas nozīmē vēl papildus problēmas, jo latviski nekur citur pasaulē neviens viņu nemācīs. Es nevarēšu vienkāŗši kaut kur aizbraukt sākt strādāt un bērns ies valsts skolā un viss būs labi..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]polija on April 7th, 2022 - 03:39 pm
Jo nu jā - lai vai kā es gribētu palīdzēt Latvijai, es izlasīju to rakstu par gatavību karam un kontekstā ar to ko zinām par Bučā notikušo, to ko zinām un nezinām par Mariupoli - mums vnk anv cerību dzīām no tā visa izkļūt ar meitu. Jā - tāpēc prom. Laicīgi. Nevis "23.februāra" vakarā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 7th, 2022 - 06:37 pm
Cilvēkiem ar bērniem es ieteiktu izbraukt, kad sāks parādīties runas par obligāto militāro dienestu.
(Reply) (Parent) (Link)