06 April 2022 @ 02:01 pm
 
un vēl.

pagriez otru vaigu, gudrākais piekāpjas, pret ļaunumu ar labumu, nestājies pretī ar tām pašām zemiskajām metodēm, utt.

tas vairs nestrādā. morāles kompass ir salūzis. kāpēc mēs esam tie gudrie? tie ētiskie? vienu atombumbu uz Maskavu, un lieta darīta, vai ne? bet dzīvē es zinu, ka nespētu nogalināt pat nevienu no Bučas slaktētājiem. man liktos, ka katra, katra dzīvība ir no svara. un šī domāšana vairs nav ilgstspējīga. tā neder izdzīvošanai.

man ir pazudis labā un ļaunā pasaules balanss.
 
 
( Post a new comment )
[info]polija on April 7th, 2022 - 03:37 pm
Es reāli galvā pārskatu cilvēkus, kurus zinu, kas dzīvo ārzemēs un domāju, kuram no viņiem būtu ok uzprasīties uz kādu nebūt morālu palīdzību, pārvācoties uz šo valsti..
Pie viena saprotot, ka es nepavilkšu nekādu rietumvalsti attālināti strādājot lv ar lv algu, un pie reizes saprotot, ka bērnam tūlīt būs skolas vecums un tas nozīmē vēl papildus problēmas, jo latviski nekur citur pasaulē neviens viņu nemācīs. Es nevarēšu vienkāŗši kaut kur aizbraukt sākt strādāt un bērns ies valsts skolā un viss būs labi..
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]polija on April 7th, 2022 - 03:39 pm
Jo nu jā - lai vai kā es gribētu palīdzēt Latvijai, es izlasīju to rakstu par gatavību karam un kontekstā ar to ko zinām par Bučā notikušo, to ko zinām un nezinām par Mariupoli - mums vnk anv cerību dzīām no tā visa izkļūt ar meitu. Jā - tāpēc prom. Laicīgi. Nevis "23.februāra" vakarā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 7th, 2022 - 06:37 pm
Cilvēkiem ar bērniem es ieteiktu izbraukt, kad sāks parādīties runas par obligāto militāro dienestu.
(Reply) (Parent) (Link)