06 April 2022 @ 02:01 pm
 
un vēl.

pagriez otru vaigu, gudrākais piekāpjas, pret ļaunumu ar labumu, nestājies pretī ar tām pašām zemiskajām metodēm, utt.

tas vairs nestrādā. morāles kompass ir salūzis. kāpēc mēs esam tie gudrie? tie ētiskie? vienu atombumbu uz Maskavu, un lieta darīta, vai ne? bet dzīvē es zinu, ka nespētu nogalināt pat nevienu no Bučas slaktētājiem. man liktos, ka katra, katra dzīvība ir no svara. un šī domāšana vairs nav ilgstspējīga. tā neder izdzīvošanai.

man ir pazudis labā un ļaunā pasaules balanss.
 
 
( Post a new comment )
austra[info]au on April 6th, 2022 - 03:09 pm
bet protams. noteikumi un ētiska rīcība ir pats svarīgākais. jo man ir tādas iekšas. bet, jāatzīst, ka es vairs nejūtos tik komfortabli ar savu "morālo stāju" kā iepriekš.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on April 6th, 2022 - 03:14 pm
Tas, ka putins visu virzību uz priekšu ir apstādinājis un pagriezis atpakaļ dzimtbūšanas laikos, ir fakts. Neesam vairs neaizskarami. Dialogs vairs nav iespējams. Tamdēļ ir svarīgi aizstāvēties un pārstāvēt sevi. Vārdos un darbos. Tobiš - ir pienācis laiks to darīt. Taču to darot svarīgi nepārtapt tādā pašā putinā un moskaļos.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on April 6th, 2022 - 03:16 pm
kā lai atkal tic cilvēces labā uzvarai? aij. man vnk baigi sāpīgi.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
(Anonymous) on April 6th, 2022 - 03:17 pm
labais īstenībā visu laiku uzvar, tikai viņam iet ļoti ĻOTI grūti, tāpēc ne vienmēr to redz.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
austra[info]au on April 6th, 2022 - 03:21 pm
būs jācer.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]polija on April 6th, 2022 - 03:20 pm
Jā, lūk. Es iedomājos, ko tās mātes var teikt, kad viņu bērnus šauj vai spīdzina, vai tml. Ko pie šiem apstākļiem var vispār savam bērnam mācīt? Ka cilvēki ar labi? Kuri ir tie labie? Tie kuri spīdzina, vai tie, kuri noskatās un filosofē par to, ka "nesasteigsim pirms laika"? Cik vēl bērniem ir jānomirst vēl, lai pārējie "nesasteigtu pirms laika"?
(Reply) (Parent) (Link)
helvetica[info]helvetica on April 6th, 2022 - 04:52 pm
Ko tur ticēt - vnk pašiem jāved tas labais. Jāstudē jurispudence un jāstrādā Hāgā, jāstudē filozofija un jānāk klajā ar kultūrkritiku (visi 20. gadsimta dižgari beigti, viņu laiks beidzies, bet jaunus kopā saucējus, svaigu ideju devējus nemana (gan jau kaut kādos bioētikas nostūros sēž)), jāstudē medicīnu un jādara mediķu darbs u.t.t. Besīgi ir, ka tiec ierauts atpakaļ un tā vietā, lai dzīvotu, nāksies cīnīties par dzīvošanu. Bet tāpēc ir jāieņem pozīcija un jābūt aktīvam - jāpalīdz, jāatbalsta, jāiesaistās u.t.t.
(Reply) (Parent) (Link)