cukuri
« previous entry | next entry »
Jul. 24., 2012 | 12:15 am
posted by: pieninjsh in pajautaa
Nesen provēju darīt alu... alkoholisks sanāca, bet garša vienkārši drausmīga.
Tagad skatos - veikalos parādījušies ievārījumi cukuram. Es alum ņēmu visprastāko Optima līnija cukuru.
Sakiet, tiešām mūsdienās pat starp cukuriem ir atšķirība? Kāpēc optima cukurs neder ievārījumam? Un vai alus arī dēļ tā varēja safisties?
Tagad skatos - veikalos parādījušies ievārījumi cukuram. Es alum ņēmu visprastāko Optima līnija cukuru.
Sakiet, tiešām mūsdienās pat starp cukuriem ir atšķirība? Kāpēc optima cukurs neder ievārījumam? Un vai alus arī dēļ tā varēja safisties?
from: chaj
date: Jul. 24., 2012 - 12:18 am
#
Alum noteikti jāņem cukurs parastais!
Atbildēt
from: le_minga
date: Jul. 24., 2012 - 12:27 am
#
un esi drošs, ka ne otrādi?
Atbildēt | Diskusija
from: le_minga
date: Jul. 24., 2012 - 12:29 am
#
uzvaicā jan09 vai kramers tepat cibā: šie zinās noteikti kā pareizāk, kur vaina...
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 12:32 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Jul. 24., 2012 - 12:36 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 12:38 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Jul. 24., 2012 - 12:54 am
#
patiešām liels paldies par apgaismošanu - man nebija ne jausmas, ka pat tik banālas lietas, kā cukurs, ir tik drastiski izmainītas sava kvalitatē :(
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 12:56 am
#
es gan cukuru izmantoju, bet pēc ērtuma principa, kas piemājas veikalā ir, tā viena tējkarote kafijai neko jau dikti nepadarīs. un medu mans organisms pārāk labi nepanes. malacis, ka neizmanto to balto nāvi :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Jul. 24., 2012 - 01:39 am
#
vienmēr ir un būs situācijas, kad ko jaunu uzzini - katram pa galvu bliezt aiz principa: beidz mani mācit - varētu tik nozīmēt skumjas vecumdienas esot nezinošam un dumjam ;DD
man negaršo saldumi vispār - nekādi - kopš bērnības jau :) tapēc arī cukuros neorientējos un ikdienā izvairos :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 03:23 am
#
un eh, laimīgā. vot man pēdejos gados arī sevišķi negaršo, drīzāk velk uz gaļu, vot i padevies kārtīgs baltais mammītis :D bet nekas, kā sak, a tiny body couldn't store all this personality :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: izkapts
date: Jul. 24., 2012 - 07:14 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: pieninjsh
date: Jul. 24., 2012 - 01:11 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Jul. 24., 2012 - 01:40 am
#
nākamreiz, kad Sīkais lūgs zapti pagadāt - skatīšos, lai ta domāta cilvekiem, nevis paredzēta cukuram...
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 12:30 am
#
cukuru ir daudz un dažādi, bet rauga sēnīte ēd tīru glikozi. tb, jo tīrāka, jo labāka. ievārījuma cukurs = glikoze + pektīns, kā jau te minēja.
optima līnija = da mahima vien zina, kā no labākajā gadījumā cukurbietes ar kādu balinātāju dabīgi brūnais cukurs ir dabūts sniegbalts utml.
Atbildēt | Diskusija
from: hessin
date: Jul. 24., 2012 - 01:03 am
#
(ok, es nezinu, vai tā ir urbānā leģenda)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 01:03 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ts
date: Jul. 24., 2012 - 01:56 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: pievakare
date: Jul. 24., 2012 - 10:29 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 10:51 am
#
bite my shiny metal ass.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: pievakare
date: Jul. 24., 2012 - 10:55 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 10:56 am
#
however, I advise you to bite my shiny metal ass again, because.. *drumroll*... http://www.springerlink.com/content/00r
BADUM-TSS
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: slaunais_vilks
date: Jul. 24., 2012 - 10:59 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 11:02 am
#
raugu vispār ir ārrrrrkārtīgi daudz, bet viņi lielākoties tikuntā dara vienu un to pašu, eventuāli rij cukuru un pirž co2 da etanolu/the like tālākos produktus, nu nafig vēl visu sarežģīt.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: pievakare
date: Jul. 24., 2012 - 11:06 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 11:08 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: pievakare
date: Jul. 24., 2012 - 11:09 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 11:10 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 11:09 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: pievakare
date: Jul. 24., 2012 - 11:12 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 11:15 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: bernards
date: Jul. 24., 2012 - 12:52 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: pieninjsh
date: Jul. 24., 2012 - 01:10 am
#
Ūdens ņemts no akas, ļoti dzilas akas. Tā pat skaitās dziļākā aka vidzemē.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: bernards
date: Jul. 24., 2012 - 02:27 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
dalbajobi biologi
from: kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 03:29 am
#
ar aliņu ir tā:
alus top tāpēc, ka ir fantastiskais draugs rauga sēnīte (kas mums dod arī maizi, un arī vīnu). rauga sēnīte om ņom ņom ēd cukuriņu,
cukuriņš -> co2 (burbulis) + H2O (ūdentiņis) + šmidziņa jeb etanõls, C2H5OH - OH? tochno ON!
rauga sēnītei patīk siltums, aukstums īsti ta ka nē, bet arī ne karstums. tāpēc maizīte pēc šmigas negaršo, jo tur šmiga ir iztvaikojusi ārā, un tāpēc aukstumā nekasi nenotieka!
nuvot, uzliec tu, pieniņš, alu gribēdams, ieraugu ar cukuru un ūdeni. rauga sēnīte apēd cukuru, kad vairāk nekas nenotiek, ir divas versijas
a) viss cukuriņš noņammāts
b) viss raugs nahuj nosprādzis
par (a) nu tur var būt tā, vai nu cukurs ir baigais sūds un raugs nesaprot, kas pie velna viņam ir iedots, un nav tiktāl evolvējis, lai no optimas līnijas sūda izspiestu paiku. likely.
par (b) tur ir tā, ka nu arī var būt, ja neesi apgājies, kā raudziņam-kundziņam iepaticies, domā nu pats, kā pret savu paverdzināto mājdzīvnieku izturējies :D
tā ka nu, nākamreiz vnk ņem labu cukuru un paverdzini raudziņu maigi! ok? viš arī ir kā dzīvnieciņš un ir viena no krutākajām radībām pasaulē, zub daju!
/ceru, ka mani smieklīgie biologu pārstāsti ir gana smieklīgi, lai tos izlasītu ar smaidu, un satur gana daudz lamuvārdu, lai lasītājs neuzskatītu, ka turu viņu bērnudārza līmenī.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: kramers
date: Jul. 24., 2012 - 06:49 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
?
from: jan09
date: Jul. 24., 2012 - 06:58 am
#
ekstrakta alu? k\ads raugs, kādi gatavošanas/raudzēšanas utt režīmi?
Atbildēt | Diskusija
Re: ?
from: pieninjsh
date: Jul. 24., 2012 - 08:42 pm
#
un visu pārējo darīju ~ šādi: http://www.youtube.com/watch?feature=pl
Tikai cukura vietā, liku maximas optima līniju.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: atis
date: Jul. 24., 2012 - 07:52 am
#
Apinītim arī liek klāt cukuru. Ja šāds ir etalons, ir ok, bet, ja gribas labāku, vai nu iztikt bez cukura vai arī no normāla miežu iesala.
Tas, ka dziļa aka, neko nenozīmē - alusdarītavas bieži stāsta pasakas par saviem dziļurbumiem, aizmirstot pateikt, ka paši savu ārkārtīgi izcilo ūdeni cauri filtriem, mīkstinātājiem un atdzelžotājiem laiž, liek klāt dažādus sāļus un ar sāllskābi pieregulē pH. Svarīgs ir ūdens ķīmiskais sastāvs, lai nav daudz kaļķu un dzelzs. Ne mīksts, ne ciets un ļoti labi garšo.
Un sanāk, ka pēc nedēļas vai divām nepārlēji citā traukā (kegā, pudelēs), lai uzgāzējas? Ja tā darīji un nenolēji no rauga, arī tur var būt vaina.
Atbildēt | Diskusija
from: pieninjsh
date: Jul. 24., 2012 - 10:38 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais