cukuri

« previous entry | next entry »
Jul. 24., 2012 | 12:15 am
posted by: pieninjsh in pajautaa

Nesen provēju darīt alu... alkoholisks sanāca, bet garša vienkārši drausmīga.

Tagad skatos - veikalos parādījušies ievārījumi cukuram. Es alum ņēmu visprastāko Optima līnija cukuru.

Sakiet, tiešām mūsdienās pat starp cukuriem ir atšķirība? Kāpēc optima cukurs neder ievārījumam? Un vai alus arī dēļ tā varēja safisties?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {39}

from: [info]atis
date: Jul. 24., 2012 - 07:52 am
#

Kādēļ cukuru? Tā taču klasika, alum liek klāt daudz cukura un tad brīnās, kādēļ riebīgu garšu. Ja taisi no ekstrakta, paņem klāt šķidro iesala ekstraktu, vai nu Iļģuciema vai importa.

Apinītim arī liek klāt cukuru. Ja šāds ir etalons, ir ok, bet, ja gribas labāku, vai nu iztikt bez cukura vai arī no normāla miežu iesala.

Tas, ka dziļa aka, neko nenozīmē - alusdarītavas bieži stāsta pasakas par saviem dziļurbumiem, aizmirstot pateikt, ka paši savu ārkārtīgi izcilo ūdeni cauri filtriem, mīkstinātājiem un atdzelžotājiem laiž, liek klāt dažādus sāļus un ar sāllskābi pieregulē pH. Svarīgs ir ūdens ķīmiskais sastāvs, lai nav daudz kaļķu un dzelzs. Ne mīksts, ne ciets un ļoti labi garšo.

Un sanāk, ka pēc nedēļas vai divām nepārlēji citā traukā (kegā, pudelēs), lai uzgāzējas? Ja tā darīji un nenolēji no rauga, arī tur var būt vaina.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Jul. 24., 2012 - 10:38 pm
#

Nutaču protams, ka nolēju.

Atbildēt | Iepriekšējais