cukuri

« previous entry | next entry »
Jul. 24., 2012 | 12:15 am
posted by: pieninjsh in pajautaa

Nesen provēju darīt alu... alkoholisks sanāca, bet garša vienkārši drausmīga.

Tagad skatos - veikalos parādījušies ievārījumi cukuram. Es alum ņēmu visprastāko Optima līnija cukuru.

Sakiet, tiešām mūsdienās pat starp cukuriem ir atšķirība? Kāpēc optima cukurs neder ievārījumam? Un vai alus arī dēļ tā varēja safisties?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {39}

from: [info]bernards
date: Jul. 24., 2012 - 12:52 am
#

Cik ilgi tu viņam ļāvi gatavoties? Varbūt pie vainas ūdens?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]pieninjsh
date: Jul. 24., 2012 - 01:10 am
#

Turēju istabā, kamēr hidroaizvars beidza darboties, tad nesu vēsumā, pagrabā, kur nostāvēja ~ mēnesi. Tika pagaršots gan tikko pēc rūgšanas beigām, gan nedēļu, gan 2, gan 3... gan arī 4tajā nedēļā garša labāka nepalika.

Ūdens ņemts no akas, ļoti dzilas akas. Tā pat skaitās dziļākā aka vidzemē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]bernards
date: Jul. 24., 2012 - 02:27 am
#

Skaidrs, tad ar šo daļu viss ir lieliskā kārtībā.

Atbildēt | Iepriekšējais


Nikolass A. Dērsingtons

dalbajobi biologi

from: [info]kisswithafist
date: Jul. 24., 2012 - 03:29 am
#

nu no kā ta viņa labāka paliktu, koa :)
ar aliņu ir tā:

alus top tāpēc, ka ir fantastiskais draugs rauga sēnīte (kas mums dod arī maizi, un arī vīnu). rauga sēnīte om ņom ņom ēd cukuriņu,

cukuriņš -> co2 (burbulis) + H2O (ūdentiņis) + šmidziņa jeb etanõls, C2H5OH - OH? tochno ON!

rauga sēnītei patīk siltums, aukstums īsti ta ka nē, bet arī ne karstums. tāpēc maizīte pēc šmigas negaršo, jo tur šmiga ir iztvaikojusi ārā, un tāpēc aukstumā nekasi nenotieka!

nuvot, uzliec tu, pieniņš, alu gribēdams, ieraugu ar cukuru un ūdeni. rauga sēnīte apēd cukuru, kad vairāk nekas nenotiek, ir divas versijas
a) viss cukuriņš noņammāts
b) viss raugs nahuj nosprādzis

par (a) nu tur var būt tā, vai nu cukurs ir baigais sūds un raugs nesaprot, kas pie velna viņam ir iedots, un nav tiktāl evolvējis, lai no optimas līnijas sūda izspiestu paiku. likely.

par (b) tur ir tā, ka nu arī var būt, ja neesi apgājies, kā raudziņam-kundziņam iepaticies, domā nu pats, kā pret savu paverdzināto mājdzīvnieku izturējies :D

tā ka nu, nākamreiz vnk ņem labu cukuru un paverdzini raudziņu maigi! ok? viš arī ir kā dzīvnieciņš un ir viena no krutākajām radībām pasaulē, zub daju!

/ceru, ka mani smieklīgie biologu pārstāsti ir gana smieklīgi, lai tos izlasītu ar smaidu, un satur gana daudz lamuvārdu, lai lasītājs neuzskatītu, ka turu viņu bērnudārza līmenī.

Atbildēt | Iepriekšējais


kramers

from: [info]kramers
date: Jul. 24., 2012 - 06:49 am
#

Kad ir beigusies alus pirmreizējā rūgšana, alus ir jānolej, lai beigto raugu novāktu, tad pievieno otrreiz cukuru un liek atkal raudzēties jau vēsāka vietā. Maximas cukuram nav ne vainas, pat daudz labaks par Danskcukeru.

Atbildēt | Iepriekšējais