Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Migla un māņi. 

crescendo (crescendo)
Reiz senos laikos gāju uz koncertu, tajās baltajās, riebīgajās, brūkošajās kokvilnas zeķbiksēs, ko tad mēdza stīvēt bērņukiem kājās, no dzimuma neatkarīgi. Un tajos muļķīgajos gumijas zābakos ar siltināto iekšzābaku, kādus man nācās valkāt, jo kārtējo sezonu visi tirgū pieejamie zābakpāri bij tapūsi atzīti par nevalkājamiem - zole nevis piešūta, bet pielīmēta - kas tos pārējos padarot par veltīgu naudas izsviezšanu.

Brūnpelēkā ziemeļzemes baltā gada laika ielu žļurga, protams, bija kārtīgi nošļakstījusi baltās zeķbikses. Viena no vēl ne gluži draudzenēm, bet varbūt mazliet vairāk kā tikai paziņām, klusi man to norādīja. Es toties kopš tā laika viņu pamatīgi necietu. Visus nākamos piecus pazīšanās gadus.
Par to, ka atņēma iespēju izlikties, ka ja es nepievērsīšu netīrajām zeķbiksēm uzmanību, to netīrība neeksistēs.

Tas bija ļoti sen. Bet joprojām nesajūsminos par adatām, kas plēš ziepju burbuļus. Pat ja to prioritātes sakārtotas un viens zeķbikšburbulis attiecības nesabojās un, gribētos tak loģiski ticēt, ka pat neietekmēs, par spīti uz mēles jūtamajai rūgtajai garšai.

Protams, ka patiesība kož acīs. Tas ir ļoti vienkāršs acīs kodējs, tā pielietošana, lai gan atņem godu mērķim, nekādu godu arī pielietotājam nedara.

Comments 

16.-Apr-2007 12:56 am
Ak, jā. Un tāpēc es visnotaļ cienu tos cilvēkus, kas ir uzdrošinājušies man pateikt patiesību, zinot, ka man tā riktīgi sakodīs acīs un es pie labākās gribas nevarēšu viņus drusku neienīst. Pat ne par to, ka atņem man iespēju izlikties, bet par to, ka es zinu, ka viņi zina, ka es zinu - manas zeķubikses ir netīras.
16.-Apr-2007 09:59 am
Es jau laikam tev senāk atpakaļ būšu teicis, ka man personīgi ir nežēlīgi grūti iebraukt tajā tekstā, kuru tu raksti. Nav tik briesmīgi kā ar Andreju Upīti (veco komunistu), bet grūti ir. Jā, neko nesapratu XD
16.-Apr-2007 10:37 pm
Vai nu man tagad ņemt sarūsējušu karotīti un urbināt vēnas par pārāk sapiņķerētiem un nevajadzīgi pompoziem teikumiem, vai par to, ka tam rakstam tāda īsta satura nemaz i nebij, tik tāds emociju un vecu sāpju kopojums.

Kā i?
This page was loaded Sep 21. 2024, 1:44 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09