Furious sleep

Furious sleep

of colourless green ideas

of colourless green ideas

Jūlijs 23., 2006 

Philip K. Dick. "The Simulacra" (1963), "Clans of the Alphane Moon" (1964)

crescendo (crescendo)
prologs. Par bērnību, par Vernu, Makjavelli un citām, ne gluži ar virsraksta tēmu saistītām lietām )
Simulakri )
Clans of the Alphane Moon )

Rekomendācijas? "The Simulacra" - ja ir vēlme palasīt versiju par infokrātisku sabiedrību. Bet ja kārojas zinātnisko fantastiku... Šim autoram ir arī citi darbi. "Do Androids dream of electric sheep" droši vien būs slavenākais. Ir Ridlijam Skotam tāda filma ar Harisonu Fordu galvenajā lomā, "Blade Runner" - tā ir kā reiz pēc tās grāmatas motīviem. Ar ļoti skaistām atsaucēm, jo īpaši sižetu atšķirības vietās. Pūces kas nomira pirmās. Pūces, kas izliekas īstas un tādēļ ir dārgas. Pūces, kas, protams, ir mākslīgas, un tāpēc ir apbrīnojami dārgas.... Filma nepēta visas grāmatas problēmas - bet tā ir laba. Tiešām.

Bet Alfas mēness klanus - ja nu vienīgi iznācis tos vienā sējumā ar Simulakriem nopirkt... Citādi - laikam tomēr nē.

Un tomēr, interesanti

crescendo (crescendo)
Agrākā pēcpusdienā Delfu ziņās bija manāms, ka šīs nedēļas nogales pārliecīgi aprunātā pasākuma dalībnieki esot apmētāti ar olām un ekskrementiem.

Ok. olas vismaz ir pārtikas produkts.


Bet tagad iztēlojaties to personu, kas īpaši ievākusi ekskrementus, iesaiņojusi tos, nesusi tos uz norises vietu, tad paņēmusi vietā un metusi... Nu jā, savdabīgi cilvēki. Ne daudz vairāk savdabīgi par tiem, kas vēlas, lai pilnīgi visi apkārt obligāti interesētos par to, ko viņi dara savā mājā zem segas (pēdējo neuztversim pārāk burtiski).


Uz brīdi pavīdēja doma sacerēt pastāstu par Rīgas Koprofīlu praidu 2006. Bet laikam jau atrastos pārāk daudz to, kas pārprastu.... Jūtīgs temats, zinieties. No otras puses... ekur jauki pateikts


(personīgais viedoklis? Absurda situācija, lai kā uz to skatītos. Ziniet, Vecrīgas evakuācija vienas nelielas ļaužu grupiņas izvēlēta pasākuma norisei tomēr būtu pārlieku ekstrēms pasākums - bet par to, vai sabiedrisko kārtību būtu bijis iespējams nodrošināt bez tā - nu šaubos. )
This page was loaded Sep 21. 2024, 1:50 pm GMT.
hackers counter system TunT counter v=0.09