Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2013-10-03 13:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sodien training course on gender issues
izraadiijaas interesants, nu, vismaz interesentaaks kaa domajau

piemeram:

1) nu, to ka viriesi 4x vairak sekmigi suicideejaas - to meez zinam, bet kapec ?
vai - ari pasnavibu veidi ir savaadaaki - vai tas ir biologiski vai sociaali noteikts ?

2) bet - ko es nezinaaju - ka visaadaas dabas katastrofaas (pluudi, zemestrices utt) vairaak cies sievietes, iznemot vienu - viesulveetras, tur vairaak iet bojaa veci - kaapec ? biologiski vai sociaali celeonji ?

3) Meiteneem ir sliktaakas sekmes matematikas kontroldarbos, bet - tikai tad, ja skolotaji zin, kas ir autors.Ja testi ir anonimi - puisu / meitenju sekmes ir vienaadas.

4) zobu taisnojamaas platites tiek vairaak meiteneem - vai vinjam zobi skiibaaki vai vecaaki vairaak ruupeeja par savu meitu dailjajiem smaidiem ?

Tagad EU zinatnes meerkis ir 40% sieviesu.
nee, protams, sivietes nevajag diskrimnineet taapeec, ka vinas ir sievietes.
Bet vai vinas tiek diskrimineetas taapeec, ka ir sievietes ? vai citu iemeslu delj ?
un varbut sievietes vienkaris NEGRIB tos atomukodolus peetiit -vai tiesam vinas tur ar varu jaavelk ?

Man ir personigs noverojums:

jaa, esmu dzirdejusi sieviesu zeelabas, ka vinas nav dabujusas kauko, taapeec ka sieviete, ka vinam kaukas nav lauts, taapeec ka sieviete. Bet kaa vinas zin, ka dzimuma faktora, nevis kaada cita faktora deel? Parunajot siikaak atklajas, ka vinam vispaar liekas, ka sievietes tur ne taa noveertee zinaatnee, vinaam vispaar galvaa daudz : es esmu sieviete.

man personigi, nu jau 20 gadu laikaa nav naacies saskarties ar kaukaadu diskriminaaciju sava dzimuma deelj, nu nav ! un - es ari nedomaaju, ka taada diskriminaacija notiek. Ja man kaadu rakstinu noraida, tad ne taapec, ka esmu sieviete, bet taapeec, ka kaukas cits nebija labs un pareizs un deriigs !

Sodien pat:
Blonda islandiete zeelabini veestiija, ka luk, boss-viirietis braucot uz konferenci, ne vinja, vinjai nelaujot !

Mna vispaar nav naacis praata, ka man butu bosam japrasa atlauja, es vienkarsi braucu uz to konferenci, es vienkarsi informeju, ko es darisu.
Un ja man kaads nelautu braukt, es tak to atrsiinaatu, pat nedomaajot, ka tur kaukaads dzimums iesaistiits

Nuja, man atkal cita ir problema - es nekadi neprotu buut Sieviete :)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2011-10-03 15:00 (saite)
Vienīgais, ko nesapratu, ir "Meiteneem ir sliktaakas sekmes matematikas kontroldarbos, bet - tikai tad, ja skolotaji zin, kas ir autors.Ja testi ir anonimi - puisu / meitenju sekmes ir vienaadas.". Kā tad tā? Matemātikas kontroldarbu rezultāti nav brīvi interpretējami, kā, piemēram, sacerējumi vai zīmējumi. Nav taču nekāds patīk/nepatīk faktors. Ir tikai pareizi/nepareizi. Vai tad nē?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]honeybee
2011-10-03 15:14 (saite)
nē, matemātikā ļoti bieži ir arī jāizvērš atrisinājums, un šeit ir interpretācijas iespējas (tb "pietiekami pamatots", "pārāk maz pamatots" vai "rēķina tik lēni kā pirmklasnieks, neprot lietot šortkatus!")

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2011-10-03 18:14 (saite)
nu, nezinu, laikam bija interpretaacijas iespeejas, es ar ja labotu: sitas darbins gudrajam unpy, nu dazas siikas kludinjas ir, bet kopuma uz 9, sito muusu siikaa honeybee, nu ko no vinjas vispaar var sagaidiit !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2011-10-03 15:07 (saite)
Par Nr 2...
Manas pārdomas.
Plūdi un trīces parasti nāk bez brīdinājuma.
Par vētrām parasti brīdina iepriekš.
Ja ir brīdinājumi, tad sievietes neriskēs un ar bērniem, dzeramo ūdeni, batareikām un radio sēdēs pagrabā.
Vecis tak noteikti izlīdīs palūrēt, kaut kur vēl meģīnās pagūt aiztīties vai izdomās vēl ko stulbāku.
Tā ir bioloģija. Tur nu neko. Viņi vienmēr bijuši progresa bīdītāji, jaunu medību lauku meklētāji un pilnīgi idiņi un trakuļi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2011-10-03 17:57 (saite)
preciizi ! pluudos un zemestriices utt vairaak bojaa iet tie, kas paliek ieksaa - sievietes. Viesulveetraas atkal drosaak palikt ieksaa, bet veci jau protams, iet paskatities :)izraadas par to ir peetiijumi - piemeram, bangladesaa, pluudos gaaja bojaa sievietes, jo 1) garas kleitas, 2) sociaalas tabu kaukur valkaaties vienaam, 3) peldeet tur maaca tikai zeenus, ne meitenes !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2011-10-03 17:59 (saite)
preciizi ! pluudos un zemestriices utt vairaak bojaa iet tie, kas paliek ieksaa - sievietes. Viesulveetraas atkal drosaak palikt ieksaa, bet veci jau protams, iet paskatities :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]planeeta
2011-10-03 15:12 (saite)
Vienīgais, kur esmu piedzīvojusi kaut kādu nebūt diskrimināciju, ir tas, ka reizēm izskatos emmm, jauniņa. Tas traucē starptautiskā vidē, kur tomēr pieredze spēlē nozīmīgu lomu. Līdz ar to man, piemēram, jāpiedomā, ko vilkt virsū un citiem optiskajiem efektiem.
Bet tas arī ir tikai pirmais iespaids, kurš samērā viegli transformējas konstruktīvā gultnē tālākajā pārrunu procesā.

(Atbildēt uz šo)


[info]tipa75
2011-10-03 15:29 (saite)
sievietēm no dabas vairāk dota intuīcija - netveramas un nedefinētas zināšanas. Izdzīvošana veicot pašnāvību ir iekšējā vēlme dzīvot. Vētru u.c. dabas katastrofu gadījumos arī inuīcija. Nedefinētā nojausma gribēt un rīkoties tieši tā, kā grib.
Zinātne, man aizdoma, ir par sausu priekš vairuma sieviešu. Vismaz mani toč tieši tāpēc nevelk.
Un par islandieti - islandieši vispār ir citādāki par eiropeiešiem. (Nevienam Eiropā nenāktu ne prātā bankas parādus uzkraut iedzīvotājiem, bankrotēja un punkts, bet Islandē tas liekas tieši normāls,loģisks,godīgs risinājums)

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2011-10-03 15:45 (saite)
Mana interpretācija:
1) Vīriešiem rokas stiprākas, vieglāk to suicīdu izpildīt;
2) Loģiski -izdzīvo fiziski stiprākais, tas , kurš ātrāk skrien. Man stāstīja, ka Estonia katastrofā stiprākie gan laivās tikuši, gan vājajiem pāri galvām skrējuši un rāpušies un izejām. Vājākie vienkārši nobīdīti malā.
3) Man personīgi gadījās, ka mēs ar kursabiedru strādājām fizikas laboratorijas darbu. Rezultātu rēķināju es un ielaidu neuzmanības kļūdu. Pasniedzējs grozīja galvu un sacīja: "Krūmiņ, nu kā jūs šitā esat kļūdījies!?". Viņš automātiski pieņēma, ka rēķināja puisis. :)
4) iespējams, ka vairāk domā par skaistumu. BET, tā kā ortodontija nav tikai skaistuma jautājums, nav izslēgts, ka tomēr šķībāki kādu nebūt faktoru dēļ. Redz, meitenēm arī skolioze esot biežāk, jo pubertāte iestājas ātrāk, līdz ar to iespējami lielāki mugurkaula bojājumi.
Par pēdējo - kopumā sievietes biežāk izšķiež enerģiju citur, kaut vai skaistumkopšanai,(gribēju jau uzrakstīt "nesvarīgām lietām" bet padomāju -c'mon paskaties, kādas īpašības vēsturiski tika un joprojām tiek vērtētas jo augstu) un ļoti objektīvs apstāklis - bērni, sevišķi vairāki, ir krietns laika un enerģijas novirzītājs.
Un tad vēl audzināšana, paskat pašu lielo, veco ES dalībvalstu sievietes masveidā nebūt netiek audzinātas tiltus projektēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tipa75
2011-10-03 16:29 (saite)
Par to Estonia, gribu piebilsts, ka ne visi ir/bija lopi. Kristaps Streičs, mans kādreizējais kaimiņš, atdeva savu glābšanas vesti savam skolniekam ar domu, ka viņš taču ir stiprāks un izturīgāks, gan izturēs. Bet neizturēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bozena
2011-10-03 16:43 (saite)
Protams, protams, ka ne visi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2011-10-03 18:17 (saite)
tagad skaitas, ka "family burden" jaadala 50:50, tas vairs neskaitaas apstaaklis :) bet man liekas, ka sievieteem peec beernu piedzimsanas vairumaa gadijumu vini kluust par prioritaati un tad uz nedeelju ilgaam konferenceem, komandeejumiem vai 12 h ilgaam darbdienam vairs tik loti praats nenesas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]afm
2011-10-03 17:09 (saite)
jā, vot es arī kaut kā nekad neesmu jutusies diskriminēta dzimuma dēļ, vai arī man vienkārši parasti neienāk prātā domāt šādā aspektā (pirmkārt, par to, ka vispār diskriminē, ja kaut kas nenotiek pēc mana prāta, un ja tā, tad noteikti tāpēc, ka sieviete).
mans personīgais novērojums - parasti tās, kuras žēlojas, ka viņām kaut kas nav ļauts (jo sieviete), bieži vien gaida, ka viņām kaut ko ļaus tāpat vien (jo sieviete). konkrēts piemērs - viena pie stūres visu laiku žēlojas, ka "veči jau var braukt kā grib" un "viņiem noteikumi nav rakstīti", bet pati, situācijā, kur tas pēc tiem pašiem noteikumiem galīgi nav paredzēts, atkal vaid par to, ka nav palaista un "redz taču, ka sieviete pie stūres" (tb, viņa būtu jālaiž tikai tāpēc, ka sieviete).
tieši tāpēc man pilnīgi absurds liekas dzimumu kvotu princips, kur mēs darbā un amatos pieņemsim pēc dzimuma (cik jābūt siev. un cik vīr.), nevis pēc spējām un nopelniem. cita lieta, ka būtu kaut kā "jāneitralizē" objektīvie apstākļi (bērni utt.) un jārada apstākļi, lai sievietēm būtu lielākas iespējas tajos amatos tikt ne tikai tāpēc, ka sievietes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]afm
2011-10-03 17:32 (saite)
a nē, padomāju un atcerējos, ka pāris reizes gan esmu jutusies nepārprotami diskriminēta dzimuma dēļ, taču tikai no pašām sievietēm un kaut kādās stulbās, mazsvarīgās sadzīviskās situācijas, ne saistībā ar darbu. (piem, nedod man mašīnu, bet, ja pasaku, ka brauks džeks (par kuru pilnīgi nekas nav zināms!) tad gan nekādu problēmu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2011-10-03 18:21 (saite)
vovo, tiesi mani noveerojumi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]komeeta_naak
2011-10-04 04:22 (saite)
man arī kaut kā nav gadījies sadiskriminēties. es reizēm pati esmu šovinistu cūka un saku, ka skuķi ir stulbi, un man ir vienalga, ka tas attiecas arī uz mani pašu :)
savukārt par sievietēm zinātnē mana versija ir tāda, ka sievietēm visu hormonālo un ne tik ļoti garastāvokļa svārstību dēļ biežāk var pietrūkt tās noturības, kas vajadzīga neatlaidīgā zinātnieka darbā. bet šo gan nezinu, vai kāds maz ir pētījis.
sievietes zinātnē.. very very hot, though.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?