Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2013-10-03 13:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
sodien training course on gender issues
izraadiijaas interesants, nu, vismaz interesentaaks kaa domajau

piemeram:

1) nu, to ka viriesi 4x vairak sekmigi suicideejaas - to meez zinam, bet kapec ?
vai - ari pasnavibu veidi ir savaadaaki - vai tas ir biologiski vai sociaali noteikts ?

2) bet - ko es nezinaaju - ka visaadaas dabas katastrofaas (pluudi, zemestrices utt) vairaak cies sievietes, iznemot vienu - viesulveetras, tur vairaak iet bojaa veci - kaapec ? biologiski vai sociaali celeonji ?

3) Meiteneem ir sliktaakas sekmes matematikas kontroldarbos, bet - tikai tad, ja skolotaji zin, kas ir autors.Ja testi ir anonimi - puisu / meitenju sekmes ir vienaadas.

4) zobu taisnojamaas platites tiek vairaak meiteneem - vai vinjam zobi skiibaaki vai vecaaki vairaak ruupeeja par savu meitu dailjajiem smaidiem ?

Tagad EU zinatnes meerkis ir 40% sieviesu.
nee, protams, sivietes nevajag diskrimnineet taapeec, ka vinas ir sievietes.
Bet vai vinas tiek diskrimineetas taapeec, ka ir sievietes ? vai citu iemeslu delj ?
un varbut sievietes vienkaris NEGRIB tos atomukodolus peetiit -vai tiesam vinas tur ar varu jaavelk ?

Man ir personigs noverojums:

jaa, esmu dzirdejusi sieviesu zeelabas, ka vinas nav dabujusas kauko, taapeec ka sieviete, ka vinam kaukas nav lauts, taapeec ka sieviete. Bet kaa vinas zin, ka dzimuma faktora, nevis kaada cita faktora deel? Parunajot siikaak atklajas, ka vinam vispaar liekas, ka sievietes tur ne taa noveertee zinaatnee, vinaam vispaar galvaa daudz : es esmu sieviete.

man personigi, nu jau 20 gadu laikaa nav naacies saskarties ar kaukaadu diskriminaaciju sava dzimuma deelj, nu nav ! un - es ari nedomaaju, ka taada diskriminaacija notiek. Ja man kaadu rakstinu noraida, tad ne taapec, ka esmu sieviete, bet taapeec, ka kaukas cits nebija labs un pareizs un deriigs !

Sodien pat:
Blonda islandiete zeelabini veestiija, ka luk, boss-viirietis braucot uz konferenci, ne vinja, vinjai nelaujot !

Mna vispaar nav naacis praata, ka man butu bosam japrasa atlauja, es vienkarsi braucu uz to konferenci, es vienkarsi informeju, ko es darisu.
Un ja man kaads nelautu braukt, es tak to atrsiinaatu, pat nedomaajot, ka tur kaukaads dzimums iesaistiits

Nuja, man atkal cita ir problema - es nekadi neprotu buut Sieviete :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]afm
2011-10-03 17:09 (saite)
jā, vot es arī kaut kā nekad neesmu jutusies diskriminēta dzimuma dēļ, vai arī man vienkārši parasti neienāk prātā domāt šādā aspektā (pirmkārt, par to, ka vispār diskriminē, ja kaut kas nenotiek pēc mana prāta, un ja tā, tad noteikti tāpēc, ka sieviete).
mans personīgais novērojums - parasti tās, kuras žēlojas, ka viņām kaut kas nav ļauts (jo sieviete), bieži vien gaida, ka viņām kaut ko ļaus tāpat vien (jo sieviete). konkrēts piemērs - viena pie stūres visu laiku žēlojas, ka "veči jau var braukt kā grib" un "viņiem noteikumi nav rakstīti", bet pati, situācijā, kur tas pēc tiem pašiem noteikumiem galīgi nav paredzēts, atkal vaid par to, ka nav palaista un "redz taču, ka sieviete pie stūres" (tb, viņa būtu jālaiž tikai tāpēc, ka sieviete).
tieši tāpēc man pilnīgi absurds liekas dzimumu kvotu princips, kur mēs darbā un amatos pieņemsim pēc dzimuma (cik jābūt siev. un cik vīr.), nevis pēc spējām un nopelniem. cita lieta, ka būtu kaut kā "jāneitralizē" objektīvie apstākļi (bērni utt.) un jārada apstākļi, lai sievietēm būtu lielākas iespējas tajos amatos tikt ne tikai tāpēc, ka sievietes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]afm
2011-10-03 17:32 (saite)
a nē, padomāju un atcerējos, ka pāris reizes gan esmu jutusies nepārprotami diskriminēta dzimuma dēļ, taču tikai no pašām sievietēm un kaut kādās stulbās, mazsvarīgās sadzīviskās situācijas, ne saistībā ar darbu. (piem, nedod man mašīnu, bet, ja pasaku, ka brauks džeks (par kuru pilnīgi nekas nav zināms!) tad gan nekādu problēmu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2011-10-03 18:21 (saite)
vovo, tiesi mani noveerojumi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?