|
Thu, Sep. 10th, 2015, 02:54 pm
Runājot par saldumiem, es laikam kādreiz gribēšu aizpērties uz kaut kādu Turciju vai pat Sīriju (pa 40 gadiem viņiem tur vajadzētu varēt savesties kaut kādā jēgā, bet ātrāk es netaisos) un noskaidrot reizi par visām reizēm, vai tur var dabūt kādu citu saldumu, izņemot tos ar talku nobērtos želatīna klučus, kurus cilvēki uz saviem kamiešiem stibī tūkstošiem kilometru, lai gan tos var nopirkt tepat RIMI. Ibo tie želatīna kluči ir pēzdīgais draņķis un ir tik saldi kā Līgatnes papīrfabrikas 96 lapu klade. Tur tiešām nekā labāka nav? Thu, Sep. 10th, 2015, 02:59 pm tipa75
Man reiz atveda zivju karameli. Smird un garšo pēc beigtas voblas, bet vēl bezdievīgi saldas. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:01 pm sirdna
mhm, vēl viens ķeksis melnajā grāmatā "Islāma trūkumi" Thu, Sep. 10th, 2015, 03:01 pm eermaniitis
vispār nav gan - lai gan tie saldumi ir divu veidu 1) ir tādi želejveidīgi un ar riekstiem iekšā un 2) tādi pastilveidīgi saripināti ripiņās
cita nekā jēdzīga nemanīju stambulā vismaz, un ja tā nav stambulā, tā nav vispār
lai gan uzjautā delvirai - viņa zinās labāk Thu, Sep. 10th, 2015, 03:04 pm eermaniitis
eu a tu turku saldumos esi bijis? uz ģertrūdes iela sun laikam jau ne tikai - tur tie medū taisītie sūdiņi baigi ņammīgie (ja medus garšo) Thu, Sep. 10th, 2015, 03:17 pm sirdna
teikšu kā ir, neesmu. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:28 pm oblica
Ir arī pie Bērnu pasaules tramvaja pieturas tāds neliels. Tur arī viskautkas. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:46 pm eermaniitis
jā! baklavas! kā reizi piemirsu nosaukumu ;)
lai gan halvas un baklavas es arī ierindoju sarakstā "nežēlīgi saldi" Thu, Sep. 10th, 2015, 04:19 pm crescendo
nu, tos nežēlīgi saldos var paprovēt komplektā ar kārtīgu, nesaldinātu turku kafiju dabūt iekšā. Bet vispār, man domāt, ideālais vidusceļš ir Portugāļi. Viņiem arī saldumi ir baisi saldi (loģiski, jo jābūt saldākiem par apelsīnu tur ielas malas apelsīnkokā, vai ostā tikko no Indijas atbraukušo mango) - bet mazliet maigāki, un ne tik slapji/piloši - paņēmuši labākās austrumu receptes, ļāvuši klosteru iedzīvotājiem (kam nav nekā labāka ko darīt) tās pārveidot pēc labākajām eiropiešu tradīcijām, un rezultāts ir vienkārši dievīgs. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:27 pm oblica
Halva? Baklava? Thu, Sep. 10th, 2015, 03:31 pm sirdna
halva neskaitās, baklavu paskatīšos pēc tiem 40 gadiem. Rīgas baklava man negaršoja. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:03 pm fjokla
vane?! Vane?! Vane?! man arī tās bezgaršu marmalādes ar skaidu dekoru ne visai, betē, visi tādi smalki ar viņiem, oum oum mmm Thu, Sep. 10th, 2015, 03:07 pm sirdna
lūk. Es jau arī viss tāds smalks, jo na haļavu i uksus sladkij, bet kaut kāds dumpis manī sāk briest, tieksme uzrāpties uz bruņumašīnas, vicināt kepku un kliegt Ahtung, tavarišči! Thu, Sep. 10th, 2015, 03:04 pm lavendera
Ir tādi kā kamolos satīti cukurmati un, protams, sīrupā mērcētās "kūciņas". Viss ir baismelīgi salds, bet lukums ir visbriesmīgākais gan pēc garšas, gan faktūras. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:06 pm str
tie kluči lai arī ir želejveidīgi, oriģinālā tiek taisīti ar kartupeļu cieti bet vispar- jāiet uz turku saldumiem Thu, Sep. 10th, 2015, 03:09 pm sirdna
zin, man kaut kā nekļuva labāk no tā, ka bezgaršīgais sīkstais klucis patiesībā ir stērķele, nevis galerts. Kādi turku saldumi? Tepat Rīgā? Neticu. Turku saldumiem jābūt Turcijā. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:12 pm eermaniitis
ir ir - ģertrūdes un barona stūris - uz ģertrūdes ielas, ir ēdami! gočpendel! Thu, Sep. 10th, 2015, 03:16 pm sirdna
es ticu, ka viņi ir ēdami, bet viņi ir taisīti šeit, es tā uzdrošinos domāt. Ļoti iespējams, ka pēc kādām Kaucmindes (nē es nevaru, kā var vietu nosaukt par "kliedzošu peteni" un pēc tam lepoties ar to, es nezinu, bet tā ir) receptēm. Karoč, tas ir tas pats, ja kāds Jusufs savā Ēģiptē taisītu sklandraušus, ākstība un blēņas. Neticu turku saldumiem Ģertrūdes ielā. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:18 pm nova
ja nemaldos, tos turku saldumus taisa ja ne turki, tad kādi citi visai līdzīgi mellie, visādā ziņā ne latvieši un ne krievi Thu, Sep. 10th, 2015, 03:19 pm sirdna
mums mēģina iesmērēt albāņus! Thu, Sep. 10th, 2015, 03:47 pm eermaniitis
kāda šķirba kur jusufs taisa baklavas? baklava ir baklava - tagad viņas arī pakistāņu kebabērijās Thu, Sep. 10th, 2015, 06:42 pm inese_tk
man Rīgā ir gadījies ēst arī negaršīgu baklavu, nezinu kas taisīja. bet tajā Barona/Ģertrūdes iestādījumā ir tiešām debešķīgas baklavas! Thu, Sep. 10th, 2015, 03:15 pm hotai
tie kluči ir pats lētākais, ko tur var dabūt. un viegli transportēt. a uz vietas ir daudz kas cits baigi garšīgs. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:16 pm sirdna
ā, tā gan varētu būt patiesība. Vai pat īstenība. Thu, Sep. 10th, 2015, 04:16 pm crescendo
Vispār, ja tā pavisam godīgi, tad gan pie BērnuPasaules saldumos, gan agrāk Lēdijā Harisā, gan tagad, kā viņtur Ģertrūdes ielā uz S burta sauc - arī lukums tur ir garšīgāks par to safasēto, kas prizmās/rimi utml tiek tirgots. Zin kā, marmelādes jau ar visas ir marmelādes, bet dažas ir tīri garšīgas, kamēr citas baisu ķīmiju atsit. Tāpat ar lukumu. Rožu lukumu labāk neaiztiec, tas latvieša mēlei var būt pa dīvainu, bet lūk piparmētru ir saprotama manta. Greifrūtu ar tīri foršs. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:20 pm nova
tas vēl nav nekas, kolēģis bija atstiepis uz ofisu rožu lukuma klučus, jo mājās neviens tādus neēda, bet alojās, jo mēs arī neēdām to ar rožu odekolonu apslacīto galertu Thu, Sep. 10th, 2015, 03:27 pm krii
Ir tā saucamās pahlavas jeb baklavas, kas ir ļoti treknas, ļoti saldas, bet man, piemēram, garšo. Vēl mēdz būt visādi brīnumi no mandeļu, pistāciju un citu riekstveidīgo masas. Starp tiem gadās bezdievīgi gardas lietas. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:32 pm sirdna
mhm, mhm. Cerams, ka atcerēšos to visu pēc 40 gadiem. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:33 pm biezpientaure
kas tad jaunskungam traucē izvēlēties halvu (kas varbūt pat ir ceļojusi no Lukašenko despotiskā režīma valsts vai no ukrhuntiešu Ukrainas)?
Saldi, ar to pašu čūsksaknes ekstraktu kas sominenu halvā, lipīgi un atšķirībā no lukuma, odieris "Rožu laukums" nav dominējošā garša. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:36 pm ieva
ui, sīrieši ir reģiona labākie saldumdari! ar ko lai sāk, lol - teiksim, ar bakdash (saldējums). pie THE oriģināla diemžēl netiku, bet tas, ko ēdu jordānijā, pēc pieredzējušu patērētāju vērtējuma bija gandrīz tikpat labs. un tad, protams, visa ierastā mīklas+riekstu saldumu daudzveidība - tai gan nav nekāda dižā sakara ar to, ko var nopirkt jelkur eiropā, pat jordānijā nebija diezko awesome salīdzinājumā ar to vienu maģisko paciņu, ko reiz saņēmu no sīrijas. galvenā atšķirība ir tāda, ka te visu salej nejēgā ar cukura sīrupu, jo tirgo uz svara, bet rieksti padārgi ar reģionu salīdzinot - attiecīgi uzceļ svaru ar cukuru. taču oriģināli tā nedara! un, kad nedara, tad ir vnk pizģec awesome - neesmu nekāds dižais saldēdis, bet izēdu visu kastīit toreiz (ap 500g...) vienā vakarā. patiesībā ceru, ka sīrieši beidzot ieviesīs kādu kārtību šai biznesā evtl. vai vismaz uzlabos vidējo kvalitāti, kas te gan it kā nav slikta ar LV salīdzinot, taču oriģinālam nestāv vispār nekur tuvumā. paldies par uzmanību! ;) Thu, Sep. 10th, 2015, 03:50 pm ieva
ak jā, atvainojiet - un knafeh! ar to gan leģendārs ir ammānas down-town veicītis habiba, ne tik daudz sīrija, bet tik un tā - knafeh muss sein! viens no maniem top3 visu laiku mīļākajiem saldēdieniem. Thu, Sep. 10th, 2015, 03:55 pm ieva
damn, tagad tā sakārojās tā visa! :P Thu, Sep. 10th, 2015, 03:44 pm oblica
Bet vispār viss tas ir štrunts. patiesībā viņi grauž cukurniedres un ēd dateles. :) Vismaz Ēģiptē. Un saldumus no viena tāda veikala, kura nosaukumu aizmirsu - pārsvarā visādus cepumus un cepumveidīgus izstrādājumus. Martā aizbraukšu, apskatīšos, kā tur tas nosaukums bija. Katru reizi vedu mājās, baigi garšo. A tās želejas, kas apkaisītas ar kaut kādiem miltiem - kas tās vispār ēd? Thu, Sep. 10th, 2015, 03:48 pm oblica
ā, atcerējos “El Zahraa” veikali riktīgi labi. Un visgaršīgākais ir basbusa. Thu, Sep. 10th, 2015, 04:33 pm petro
Māsasdēls internetos bija sapazinies ar grieķiem un pēc kaut kāda laiciņa brauca ciemos. Ciemakukulim aizveda "Laimas" zefīru šokolādē. Vietejo atsauksme bija: "Ir diezgan garšīgs, tikai nemaz nav salds". :) Thu, Sep. 10th, 2015, 05:07 pm unintended
Haha, želatīna kluči :) man sākumā šie negaršoja, bet es atradu klučus ar citu garšu, un tie jau labāk izskatās un garšo. Latvieši ved gan jau to, kas lētāk. Tie talkainie kluči 1,50 eiro/kg šeit uz manas ielas. Ir visādi pudiņveidīgie- ar visādām garšām, bet tos jau netransportē. Kunefe - interesants veidojums no siera, tikai pēc 5 gadiem sāk iegaršoties https://en.wikipedia.org/wiki/KanafehBet TR tagad uzvaras gājienu ir sācis deserts no Albānijas, visur tāds ir http://balkon3.com/en/trilece-irresistible-sweet-treat/ Thu, Sep. 10th, 2015, 05:28 pm ieva
nu nez, es iemiileejos knafeh peec pirmaas tikshanaas. tik kaa jau visu, arii to katraa vietaa citaadaak taisa. tavi vieteejie maybe kko nedasaprot, lol, ja 5 gadu jaapierod ;) Thu, Sep. 10th, 2015, 05:43 pm le_minga
o bože - no to saldumu apraksta vien zobi iesāpējās... brrr |