Thu, Sep. 10th, 2015, 02:54 pm

Runājot par saldumiem, es laikam kādreiz gribēšu aizpērties uz kaut kādu Turciju vai pat Sīriju (pa 40 gadiem viņiem tur vajadzētu varēt savesties kaut kādā jēgā, bet ātrāk es netaisos) un noskaidrot reizi par visām reizēm, vai tur var dabūt kādu citu saldumu, izņemot tos ar talku nobērtos želatīna klučus, kurus cilvēki uz saviem kamiešiem stibī tūkstošiem kilometru, lai gan tos var nopirkt tepat RIMI.

Ibo tie želatīna kluči ir pēzdīgais draņķis un ir tik saldi kā Līgatnes papīrfabrikas 96 lapu klade.

Tur tiešām nekā labāka nav?

Thu, Sep. 10th, 2015, 03:36 pm
[info]ieva

ui, sīrieši ir reģiona labākie saldumdari! ar ko lai sāk, lol - teiksim, ar bakdash (saldējums). pie THE oriģināla diemžēl netiku, bet tas, ko ēdu jordānijā, pēc pieredzējušu patērētāju vērtējuma bija gandrīz tikpat labs. un tad, protams, visa ierastā mīklas+riekstu saldumu daudzveidība - tai gan nav nekāda dižā sakara ar to, ko var nopirkt jelkur eiropā, pat jordānijā nebija diezko awesome salīdzinājumā ar to vienu maģisko paciņu, ko reiz saņēmu no sīrijas. galvenā atšķirība ir tāda, ka te visu salej nejēgā ar cukura sīrupu, jo tirgo uz svara, bet rieksti padārgi ar reģionu salīdzinot - attiecīgi uzceļ svaru ar cukuru. taču oriģināli tā nedara! un, kad nedara, tad ir vnk pizģec awesome - neesmu nekāds dižais saldēdis, bet izēdu visu kastīit toreiz (ap 500g...) vienā vakarā. patiesībā ceru, ka sīrieši beidzot ieviesīs kādu kārtību šai biznesā evtl. vai vismaz uzlabos vidējo kvalitāti, kas te gan it kā nav slikta ar LV salīdzinot, taču oriģinālam nestāv vispār nekur tuvumā.

paldies par uzmanību! ;)

Thu, Sep. 10th, 2015, 03:50 pm
[info]ieva

ak jā, atvainojiet - un knafeh! ar to gan leģendārs ir ammānas down-town veicītis habiba, ne tik daudz sīrija, bet tik un tā - knafeh muss sein! viens no maniem top3 visu laiku mīļākajiem saldēdieniem.

Thu, Sep. 10th, 2015, 03:55 pm
[info]ieva

damn, tagad tā sakārojās tā visa! :P