zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Sep. 10th, 2010|12:27 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es neesmu nekāds iejūtībiņas kalngals, lai arī pēdējos gadus desmit uzlabojumi ir bijuši ievērojami. taču ir viena lieta, kurā esmu pieķērusi sevi solidarizējamies - homoseksuālu draugu un paziņu kompānijā apzināti ierobežoju fizisku tuvības izrādīšanu ar draudziņu.
jo nu, iedomājieties, visi mani dārgie heteroseksuālie draugi un lasītāji, ka jūs nevarētu sadoties rokās ar savu mīļoto cilvēku, ejot pa ielu, nevarētu aukstumā pieglausties sasildīties, nevarētu koncertā nolikt galvu uz pleca. šausmīgi, ne?
es ļoti labi saprotu, kāpēc daudzi homoseksuāli draugi un paziņas emigrē uz valstīm, kur tas nevienu nekrata vai vismaz neizsauc agresiju.
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]kalevala
Date:September 10th, 2010 - 12:30 pm
(Link)
Nuuu, ar ko homoseksuāļi šajā ziņā vairāk žēlojami par vienkārši vientuļajiem?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 12:33 pm
(Link)
ar to, ka viņiem ir jāslēpjas, lai neatrautos. manuprāt tur ir būtiska atšķirība.
From:[info]eermaniitis
Date:September 10th, 2010 - 12:34 pm
(Link)
a kāpēc tu sevi ierobežo viņu klātbūtnē?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 12:36 pm
(Link)
uznāk empātija, un es iedomājos, kā ir būt viņu vietā :)
From:[info]eermaniitis
Date:September 10th, 2010 - 12:38 pm
(Link)
;) nu tas ir pārspīlējums

klibo klātbūtnē lēkāsim uz vienas kājas, ar aklajiem nerunāsim par pasaules uztveri ar acīm un ko neko ;)

starp citu, ja viņu vietā būtu vecas sieviņas, reliģiozas katolietes, vai tavas darbības atšķirtos? ;DDD
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 12:41 pm
(Link)
starp citu, ar aklu cilvēku es tiešām runātu ļoti uzmanīgi šajā ziņā.
un reliģiozām katolietēm sabiedrība neaizliedz izrādīt savu reliģiozo katolicismu, tāpēc man ar viņām nekādas empātijas nav :)
From:[info]eermaniitis
Date:September 10th, 2010 - 12:44 pm
(Link)
es aiz tā, ka seksualitātes izrādīšana jebkurā formā ir agresija - dažās kultūrās un sabiedrības slāņos šāda veida agresija dažādās devās ir paciešama, dažās pat vēlama sociālā stāvokļa nostabilizēšanai, bet tā ir agresija pati par sevi

tas, ka tu centies ierobežot to ir tikai normāli, nav normāli, ka šādi ierobežojumi attiecas tikai kādas sociālās grupas priekšā, bet nav norma sabiedrībā kā tādā - teiksim mazi bērni ;)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 12:53 pm
(Link)
tad jau paceļas jautājums, kas ir tevis minētā "seksualitātes izrādīšana"? sadoties rokās publiskā vietā ir agresija? vai mazu bērnu priekšā apskauties ir agresija? imho seksualitāte izrādīšanai ir kādi 500 līmeņi, no kuriem daļa pakļaujas paškontrolei, daļa ir sociāli noteikti, daļa ir katra personīga izvēle (un tā var turpināt gari un plaši). un indivīda darīšana ir tas, kā viņš to menedžē.
From:[info]eermaniitis
Date:September 10th, 2010 - 12:58 pm
(Link)
nu aizliegt neko nevar, tieši tamdēļ arī pastāv morāles, ētikas un pieklājības normas

protams nekur nerakstītas, mūžīgi mainīgas un nepastāvīgas

bet regulē jau pamatā tieši seksualitātes izrādīšanu citu cilvēku priekšā

es aiz tā, ka empātija protams ir labi un arī rezultāts ir atbalstāms, bet tīri IMHO tam ir jābalstās uz drusku citām normām - ne empātiju un jābūt vispārīgām - reku yannel raksta kā viņiem tas tiek regulēts un netiek šķirots zils vai sarkans

nu kaut kā tā - žēlums un iejūtība no vienas puses tāpat kā bailes no agresijas no otras puses ir slikts pamats, uz kā balstīt sabiedrību - atkal jau manuprāt (speciāli priekš divi gā) ;)
[User Picture]
From:[info]starro
Date:September 10th, 2010 - 01:23 pm
(Link)
man ir grūti nošķirt, kur beidzas human touch, cilvēcisku emociju izpausme un kur parādās tas "seksuālais" zemteksts. jo īpaši publiski. tas kas notiek starp divām personām nebūtu jāuzlūko kā agresijas izpausme. individuāli žesti, pozas, kas demonstrē attieksmi pret sabiedrību - jā.
Sabiedrībā tas ir jautājums par Atļaujas Mārketingu.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:September 10th, 2010 - 01:05 pm
(Link)
Nez, nez.

Es ar saviem kaut kādi fiziski apdalītajiem paziņām un radagabaliem runāju pavisam normāli, īpaši neiespringstot uz to, sak, ka tik kaut ko tādu nepateiktu. Viņi taču ir tieši tādi paši cilvēki kā visi pārējie, tikai ar nelielām īpatnībām, kas drusciņ pārmaina viņu dzīvi. Ja viņi tam pielāgojas, viņi var dzīvot tikpat labi kā viņu "veselie" paziņas -- tikai mazliet citādāk.

Skaidra lieta, ja jāpalīdz kādam uzkāpt pa trepēm vai jāpaskaidro, ko pa televizoru rāda -- nekādu problēmu. Bet visādi citādi es pret viņiem izturos tieši tāpat kā pret jebkuŗu citu cilvēku -- un līdz šim nekad neesmu dzirdējis tādus pārmetumus kā "Jā, jā, tu te stāsti, kā tu vakar biji pastaigāties, bet ne visi var pastaigāt!!"
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 01:07 pm
(Link)
es vairāk biju domājusi to, cik daudz valoda atsaucas uz vizuālo, un ka ar to vajadzētu uzmanīgi. īpaši tāpēc, ka, ja man gadītos sarunāties ar aklu cilvēku, tas būtu nepazīstams akls cilvēks.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:September 10th, 2010 - 01:20 pm
(Link)
Labi, man neviens radagabals nekad nav bijis akls kopš dzimšanas, bet daži uz vecumu palika. Viņiem, protams, gana labi atminējās, kā bija dzīvot redzīgam, un tāpēc arī paši stipri daudz atsaucās uz vizuālo.

Bet man viens radagabals ir vājdzirdīgs kopš dzimšanas. No sākuma visi radinieki vaimanāja -- vai, vai, vai, šitā apdalīts, ko nu tagad. Bet nē, puika izaudzis pavisam apķērīgs, un neviens vairs nevaimanā -- visiem skaidrs, ka nekā tāda tur nav. Turklāt viņš tīri labi saprot, ka citi cilvēki dzird lietas, kuŗas viņš nedzird. Un, ziniet, nepārdzīvo -- viņš ir iemācījies dzīvot vājdzirdīgs dzirdīgu cilvēku pasaulē.

Tāpēc atļaušos pieņemt, ka stipri līdzīgi varētu būt ar aklajiem -- neba nu viņi nebūs pamanījuši, ka citi cilvēki runā stipri daudz atsaucas uz lietām, par kuŗām viņiem nav tiešas pieredzes. Un, visticamāk, arī iemācījušies dzīvot redzīgu cilvēku pasaulē.
From:[info]divi_g
Date:September 10th, 2010 - 12:46 pm
(Link)
Tev neliekas, ka tā ir katra indivīda izvēle, kā rīkoties šādās situācijās? Tev tak rasbainieks neliek tā darīt?
From:[info]eermaniitis
Date:September 10th, 2010 - 12:49 pm
(Link)
man nekas neliekas, jo nevienam es neko nelieku ;) aber viedokļu apmaiņa ir diskusijas pamatā, īpaši ja viedokļi atšķiras
From:[info]fedrs
Date:September 10th, 2010 - 12:40 pm
(Link)
T.b. ar savu rīcību Tu viņiem liec saprast, ka "Redz' kā es ciešos! Tā ka esiet arī jūs, lūdzu, tik laipni, un pievaldiet savas neķītrās roķeles!" :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 12:42 pm
(Link)
nē, tā ne :)
From:[info]divi_g
Date:September 10th, 2010 - 12:43 pm
(Link)
1kārši 1tuļais rīt var kļūt sarežģīti ne1tuļš un publiski maigoties uz nebēdu, kamēr homoseksuāli orientētiem tādas iespējas nebūs ne rīt, ne parīt.
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:September 10th, 2010 - 12:54 pm
(Link)
nu jaaa, tas gan.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 10th, 2010 - 08:43 pm
(Link)
Glupības. Arī sarežģīti homoseksuālais var kļūt heteroseksuāls vai aizbraukt uz geju kurortu, kamēr heteroseksuālais var palikt vientuļš līdz mūža galam. Burvīga varbūtību iespēja.
From:[info]divi_g
Date:September 10th, 2010 - 08:44 pm
(Link)
Prasās pēc statistikas ;))
[User Picture]
From:[info]putnupr
Date:September 10th, 2010 - 12:45 pm
(Link)
+++++++
[User Picture]
From:[info]alefs
Date:September 10th, 2010 - 01:33 pm
(Link)
Lūk, lūk, vientuļajiem noteikti ir galva pilna visādu domu, redzot, kā nevientuļie maigojas!
[User Picture]
From:[info]kalevala
Date:September 10th, 2010 - 12:33 pm
(Link)
tā jau var aizdzīvoties līdz pārspīlētam (polit)korektumam
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 12:39 pm
(Link)
var, bet tomēr pieņemu, ka man tas nedraud.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:September 10th, 2010 - 12:37 pm
(Link)
Man reiz bija doma performancei -- ar vienu savu orientētu paziņu iegādāties lielu priekškaramo atslēgu, uzrakstīt uz tās lieliem burtiem "Ģima + Eģik navsegda" un, demonstrātīvi sadevušamies rokās, izsoļot cauri visai Vecrīgai līdz Bastejkalnam, kur to pieslēgt pie tiltiņa.

Bet viņš arī tagad ir prom :/
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:September 10th, 2010 - 12:49 pm
(Link)
Ar to arī LV ir īpaša. Ka ar viņiem kā ar nabaga slimnieciņiem jāpuņķojas. Agdies, nabaga gejiņš (un tiešām arī ir briesmīgi nabaga - Latvijā), un tas savukārt daudz ko izkropļo, bet es saprotu tavu empātiju - LV vājprātīgajā hipernīšanas festivālā nevar savādāk, normāli attiekties nevar - var vai nu NĪST vai šaušmīgi žēlot un ucināties, kas nav sevišķi veselīgāk par nīšanu.

Šeit, kur šķiet, ka taisni orientēti vīrieši ir teju minoritāte, var attiekties normāli. Politnekorekti, ja gribam. Humors nav aizliekts. Ķircināt un draudzīgi vai pat nedraudzīgi, kad pelnījuši, apcelties nav aizliegts, un, tā darot, tu netiec automātiski apzīmogots kā homofobisks fašists. Tu nevari iedomāties, cik forši ir drīkstēt apcelt gejus tieši tāpat kā jebkuru citu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 12:57 pm
(Link)
tik koši jau ar nav, ķircināties ar var (tikai ar nosacījumu, ka nav pavisam svešs cilvēks, jā). ja šāda solidarizācija ir ucināšanās, tad jāievieš apzīmējums "atturīga ucināšanās" :)
[User Picture]
From:[info]melora
Date:September 10th, 2010 - 01:30 pm
(Link)
Tā agresija tiešām ir tik pamatīga? Es reiz jautāju saviem paziņām gejiem, kā tad ir, vai viņiem jābaidās uz ielas no visādiem skinhediem. Puiši raustīja plecus, teica, ka neko tādu neesot manījuši. Varbūt kāds šķībi paskatās, bet es godīgi atzīstu, ka man lūpu kaktiņi noraustās arī tad, kad redzu heteroseksuālu pārīti maigojamies autobusa pieturā. Un droši vien tas ir līdzīgi, kā viens katru dienu staigā pa maskačku vesels un neskarts, bet cits dabū pa muti pat baznīcā.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 01:50 pm
(Link)
viss ir līdzsvarā, es pazīstu džeku pārīti, kuri pēc pastaigas pilsētas centrā dabūja pagulēt slimnīcā.
[User Picture]
From:[info]peacemaker
Date:September 10th, 2010 - 01:35 pm
(Link)
tas man atgādina, kā gatavoju rakstu par Rīgas muzeju pieejamību invalīdiem. paviesojāmies visos lielākajos Vecrīgas puses muzejos ar džeku ratiņkrēslā no Apeirona. pasākums bija interesants un vērtīgs, un acis atverošs, bet vislabāk atceros, kā Mākslas muzejā aizmirsos un uzskrēju augšā pa trepēm, lecot pāri pakāpieniem, lai sarunātu ar dežurantu par tā džeka uzgādāšanu augšā liftā. pēc tam kādu laiku viņam blakus iet bija visai neveikli :/
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:September 10th, 2010 - 01:50 pm
(Link)
lūk, tieši šito es mēģināju augstāk paskaidrot kautskim :)
From:[info]fanija
Date:September 10th, 2010 - 02:44 pm
(Link)
vispār interesanti, kaut kā tāds uzskats tiešām valda, ka homoseksuāli cilvēki tādi briesmīgi vārgi un visi viņus sit. Teiksim, manu paziņu vidū tur ir tādi, no kuriem pašiem varētu riskēt atrauties, ja būtu kaut kādas tur piezīmes. Protams, no agresīvām ielu bandām var dabūt pa seju gan, bet tad tajā skaitā arī kaut kur te augstāk pieminētā pātarojošā katoļu vecenīte varētu izrādīties, ja kaut kas viņā būtu kaitinošs:)
[User Picture]
From:[info]implozija
Date:September 10th, 2010 - 05:35 pm
(Link)
vot, jā, implozija approves.
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 10th, 2010 - 08:16 pm
(Link)
Man iecietība pret visām homoseksuāļu ciešanām saruka brīdī, kad es sapratu, ka nepazīstu nevienu netradicionālo, kuru interesētu manas ciešanas. Viņi visi ir pārņemti ar sevi.
Bet par šo konkrēti - esmu heteroseksuāla, bet tie brīži, kad esmu publiski bužināta, ar retiem izņēmumiem ir palikuši desmit gadus tālā pagātnē.

hackers counter system