Comments: |
Aizej uz veikalu, nopērc Dobeles dzirnavnieka keksa maisījumu - kāds ir vai kādsu var dabūt. Citronu ir garšīgs. Vēl vajadzēs pienu un eļļu (piena vietā var ūdeni). +ja gribas mazliet sarežģīt un veikalā pa rokai patrāpās - var piemest sauju - rozīnes gaišās (pirms iejaukšanas pamērcē siltā ūdenī un tad nosusini salvetē) vai mazliet citronu/apelsīnu sukādes (sky ir vienmēr, rimi - don't know). Bet bez tā visa var iztikt.
Visu sajauc kaut kādā traukā. Jaukt var vienkārši ar karoti, kamēr izskatās viss samaisījies. Maisās diezgan labi un viegli.
Atstāj uz tām norādītajām 15-30 minūtēm. Ielej formā (vai tev tur cepampapīru vispirms vajag vai nevajag nezinu).
Cep. Pēc pirmās pusstundas pabaksti ar garu koku paskaties, vai kaut kas klāt līp vai nelīp. Viss. Vēl vienkāršāk IMO nevar :)
| From: | torch |
Date: | May 23rd, 2010 - 12:18 pm |
---|
| | | (Link) |
|
nopērk vienu no pieciem gatavajiem kūku miltu maisījumiem, kas atrodami rimi vai stokmanā, samaisa ar ūdeni un eļļu, ieliek vēcelītē un cep
es atvainojos, bet vai jūs paši tā darāt?
to, kā viņi paši dara, var izlasīt zemāk :)
pēc tam izlasīju un tagad es gribu keksu
kurš vainīgs?
es jau sarīvēju burkānus - būs.
apaļo formu priekš kūkām vajadzēs, bet tā vispār es balsoju par rabarberu plātsmaizi!!
ar balsošanu vien būs par maz, stāsti šur visus tipus un trikus!
jā, jā, es bi izskrējs pameklēt recepti:) Man garšo kā šite: http://virtuve.calis.lv/receptes/miltu-izstradajumi/platsmaizes/rabarberu-platsmaize-i/to krēma/cukura maisījumu var liet arī sākumā pāri, bet nu, pa manam, garšīgāk ir šādi, jo otrā gadienā tā virsa būs cietāka, bet nu ir kam patīk karamelizēts. Beigās vēl pāri kanēli vajadzētu uzkaisīt. (par sodas dzēšanu ir šite http://virtuve.calis.lv/noderigi/padomi/sodas-dzesana/, bet nu nez, es nekad neko nedzēšu, vnk nelieku vairāk par to vienu tk bez kaudzes, un tad ar nekādu pretīgo garšu nejūt. Tu gan vari cepampulveri pielikt.)
From: | fedrs |
Date: | May 23rd, 2010 - 12:23 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nopērc gastronomā mandeļu kūkas maisījumu un, šķiet, 50g sviesta. Vai 100g, precīzāk sk. instrukcijā uz iepakojuma. Rīkojies kā rakstīts instrukcijā. Tas arī viss.
ja kūku ēdīsi rīt, tad var mēģināt stāstīt! :)
| From: | martcore |
Date: | May 23rd, 2010 - 12:53 pm |
---|
| | kaments rasbainiekam: | (Link) |
|
kūku ēdīšu es rīt alu dzeršu tagad! hubb!
varu arī rīt! bet alu, kā jau norādīts, dzeršu tagad :)
Vellos, tev tak nebija tā putojamā verķa! :( Nu tad jādzer als...
elektrizētā putojamā verķa toč nav, bet manuālais varētu parādīties visā drīzumā, tā ka stāsti vien :)
Tas tāds mūsmājas "Leons" :) Mīklai- glāze ūdens, 500g miltu, 400 g sviesta, pustējkarote sāls, viena cukura, viena etiķa (vai citrona sulas). Ūdenī saber sāli un cukuru. Miltus, pusi sviesta samaisa/samīca ar ūdeni. Izklāj uz dēļa/galda, pieliek atlikušo sviestu uz pusītes tā, lai var pārlocīt. Tad nu rullē un loka (prātīgi, jo mīkla var saplīst) reizes 2-3. Tad noliek atpūsties ledusskapī un atkārto pāris reizes (turēt visu laiku, kamēr "pūšas"). Sadali kādos 5 gabalos (kamēr rullē cepšanai paredzēto, pārejos ledusskapī) un liec cepties pie 200 uz minūtēm 5(vai mazliet ilgāk).
Nu lūk- un tad ķerās pie vārītā krēma. 0,5 l piens, 6 ēdamkarotes cukura, 4 olu dzeltenumi,paciņa sviesta, 5 ēdamkarotes miltu, (vaniļas pāksts) Katliņā uzkarsē pienu, kam pielikta vaniļa (to visu dari ūdens peldē). Saputo olas dzeltenumus ar 2 ēdamkarotēm cukura un miltiem. Maisi pienu un lej olas klāt, un tad tik maisi, maisi, līdz izveidojas tāds viendabīgs pasākums. Atdzesē maisot (lai nav ne kunkuļu), kad atdzisis pievieno saputotu sviestu (ar atlikušajām divām karotēm cukura). Jāsanāk tādam maigam, krēmīgam viendabīgam pasākumam (un garšīgam arī).
Un tālāk jau rīcības brīvība- ja sanāk tās izceptās plāksnes sagriezt plakaniski- griez (jo vairāk kārtu, jo garšīgāk). Un tad kārtu kārtās smērē krēmu (man garšo arī ar kādu skābu zapti) un liek ledusskapī sakosties. Nākamajā dienā gardu muti ēd nost. Šite sanāk tāda liela. Tā ka izmēģinājumam var ņemt reizes 3 mazāk! :)
| From: | aleja |
Date: | May 23rd, 2010 - 01:33 pm |
---|
| | | (Link) |
|
izstāstīšu ātrās, vienkāršas kēkskūkas recepti
1 glāze miltu 1 gāze mannas 0.5-1 glāze kefīra (atkarībā no pildījuma un sviesta likšanas/nelikšanas, jāskatās konsistence) 1 ola 0.5 glāze cukura var pielikt arī vaniļas cukuru, kādu puspaciņu šķipsniņa sāls šķipsniņa sodas
pildījums (te var dažādi eksperimentēt, žāvētos augļus, kokosrieksta skaidiņas, ābolus, ogas rabarberus utt. ja liek kaut ko slapju, tipa ābolus, tad kefīrs mīklas masai jālej mazāk)
gatavošana vienkārša - sajauc mannu ar miltiem, cukuru un sāli, pieliek olu un mazliet kefīra, kārtīgi sajauc (būs sausa, drupataina masa) un palēnām lej klāt kefīru, maisa lai nerodas kunkuļi. galu galā mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē. ja gribas treknāku, var pielikt arī izkausētu sviestu, kādus 100 g, bet tad kefīrs jāliek par kādiem 100 g mazāk. beigās pieliek pildījumu un pirms pašas liešanas formā un likšanas krāsnī, pieliek sodu un ļoti kārtīgi sajauc.
pildījumu var likt arī pa virsu (ābolus, rabarberus), tādā gadījumā vispirms pieliek sodu un kārtīgi sajauc, tad ieliek cepamtraukā un tikai tad kārto pildījumu.
cep 180 temperatūrā (krāsns iepriekš jāuzsilda) aptuveni pusstundu. ņem ārā, kad sāk stipri smaržot un iedurot iekšā sērkociņu, tas paliek relatīvi sauss. garšīgāk ēst siltu ar aukstu pienu.
| From: | aleja |
Date: | May 23rd, 2010 - 01:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
piebildīšu, ka ar sodu nedrīkst pārspīlēt, citādi būs nepatīkama piegarša. jāliek aptuveni pustējkarote. var arī likt vienkārši cepampulveri, bet tur to daudzumu nemācēšu patetikt
lai nebūtu sodas nepatīkamās garšas viņu parasti dzēš ar kaut ko skābu - lāsi etiķa, citronskābi. ja mīklā ir kaukāds skābpiena produkts, piemēram, kefīrs, tad var arī nedzēst. un cepamo pulveri mājās taisa tā - soda + kartupeļu ciete + citronskābe - attiecībā 2:2:1 (citronskābi var aizvietot ar lāsi etiķa)
a var dzēst ar citrona/laima sulu? man gan ir cepamais pulveris viena tāda simpātiska bundžiņa, bet kādreiz viņš beigsies, un forši jau taisīt pašam.
man domāt ka var, cik nu es saprotu no ķīmijas, tad galvenais lai ir skābe-skābums
| From: | aleja |
Date: | May 24th, 2010 - 05:13 pm |
---|
| | | (Link) |
|
sodas dzēšanas būtība ir burbuļu radīšana (nevis nepatīkamās garšas nomākšana), kas paceļ mīklu. ja sodas ir daudz, bet skābuma nepietiekami - pāri paliek soda, kas rada nepatīkamu piegaršu. ja produktā ir skābpiena produkts, kā šajā gadījumā, dzēst sodu nepieciešams tikai tad, ja ir šķības rokas un nevar pielikt tik sodas, cik nepieciešams, pretējā gadījumā mīkla vienkārši tiek pārskābināta.
un etiķi VISPĀR nevajadzētu likt pie mīklas izstrādājumiem, jo to ir grūti dozēt. turklāt, ne vienmēr namamātes paskatās, cik tam ir procenti - 2%, 5%, 9%. un kā tu aprēķināsi ar etiķi tās savas proporcijas, m? kas ir "lāse"?
būtība jā, bet garšas nomākšana ir patīkams papildefekts.
es arī neieteicu dzēst sodu šai konkrētajai receptei un pati rakstīju, ka sodu var nedzēst, ja mīklā ir skābpiena produkts!
ja nav līkas rokas, tad arī etiķi var pieliet tik cik vajag. man pašai, protams, patīk labāk sausais variants ar citronskābi, bet, ja gadījumā citronskābe nav pie rokas, tad var izlīdzēties ar etiķi.
paldies, tieši ko tādu es arī gribēju - vairāk par "nopērc sauso maisījumu" un mazāk par "ņemam 15 marinētas lakstīgalu rīklītes" :)
es kā visvienkāršāko pasludinu biskvīta parastā recepti. uz 1 olu, 1 karote cukura un 1 karote miltu. olas ar cukuru un bik vaniļas sakuļ (manuālais putotājs varētu būt gana), piejauc caur sietu sijātus miltus un tas tad arī viss. cepusi kantainā formā neesmu, bet ir gadījies to darīt emaljētā bļodā- tīri neko ;) iepējams, varu kļūdīties, bet šķiet, ka biskvītam vai tik nebi tas, ka viņš negrib būt pārāk biezā slāni, kad cepās. formas apakšā es ieklāju cepamo papīru un uzkaisu bik miltus, malas ieeļļoju, lai viss prieks ir viegli dabūjams ārā. šokolādīgajai versijai vienu no miltu karotēm aizstāj ar kakao- melno, parasto.
un kādā formātā uz šī biskvīta parastā visko krāmē virsū? pliku jau neēd?
principā, viss, kas ienāk prātā ^^ biskvītu pārgriež šķērseniski uz pusēm (te ir triks- to visērtāk ir izdarīt ar diegu, jamam vēl siltam esot). atdzesē. tad starp tām pusēm krāmē kas ienāk prātā. bērnībā atceros, ka tika likts skābs ievārījums, putukrējums un tad otra puse pāri. vienu citu reizi es vnk iepļeckināju viekalā nopērkamo saldā krējuma kremu ar vaniļas garšu. vislabāk man laikam patīk cept biskvītu ar kakao un vidū likt biezpienu ar putukrējumu- ala vecrīgu pildījumu.
un no šitā var salikt augstu augstu torti!
ja tev ir šokolāde, sviests, laikam krējums un mazliet milti, tad es varu doties ciemā ar slotiņu un apaļo formu.
jē, tu esi pamodusies! nevarēju tevi sazvanīt (lāpstas sakarā).
ir sviests, milti un krējums, nav šokolādes.
uzzvani vēlreiz. esmu kaut kur noslēpusi telefonu. un pamodusies patiesībā esmu kopš, nez septiņiem? baudīju tukšās maratona ielas ar velo un pēc tam peldi Langstiņā. ja tu vari tuvumā iepirkt 450gr šokolādes, tad varu braukt ciemā. ar visu lāpstu.
http://klab.lv/users/inese_tk/432566.htmlšitā kūka ir nenormāli vienkārša un nenormāli garšīga, es viņu visiem, visiem iesaku un visiem, visiem viņa garšo. galvenais likt patiešām, patiešām daudz kakāvo, lai ir tumša, šokolādīga un nav pliekana. uztaisīt ir ļoti viegli, Kārlim šitā bija pirmā pašceptā kūka - es tik iedevu recepti un pārreiz iemetu aci virtuvē procesa gaitā :) ā un apaļā formā, protams, ir cccmukāk, bet var jau arī kantainā. cepeškrāsns panna varētu gan būt par lielu, bet es domāju, ka viņu mierīgi var izcept arī kaukādā cepeškrāsnī liekamā sautējamā traukā vai kaukamī tamlīdzīgā :)
jaaaa mēs vakar uztaisījām kaut ko ļoti līdzīgu - šokokūku no puskilo šokolādes, daudz sviesta un cukura, dažām olām, krējuma un mazliet mazliet miltu :)
nu šitā varētu būt lētāka, jo kakāvo paciņa maksā nedaudz santīmus atšķirībā no puskīlo šoķenes | |