zaļā buržuāzija - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

May. 23rd, 2010|02:55 pm

traffico
Tas tāds mūsmājas "Leons" :)
Mīklai- glāze ūdens, 500g miltu, 400 g sviesta, pustējkarote sāls, viena cukura, viena etiķa (vai citrona sulas).
Ūdenī saber sāli un cukuru. Miltus, pusi sviesta samaisa/samīca ar ūdeni. Izklāj uz dēļa/galda, pieliek atlikušo sviestu uz pusītes tā, lai var pārlocīt. Tad nu rullē un loka (prātīgi, jo mīkla var saplīst) reizes 2-3. Tad noliek atpūsties ledusskapī un atkārto pāris reizes (turēt visu laiku, kamēr "pūšas"). Sadali kādos 5 gabalos (kamēr rullē cepšanai paredzēto, pārejos ledusskapī) un liec cepties pie 200 uz minūtēm 5(vai mazliet ilgāk).

Nu lūk- un tad ķerās pie vārītā krēma.
0,5 l piens, 6 ēdamkarotes cukura, 4 olu dzeltenumi,paciņa sviesta, 5 ēdamkarotes miltu, (vaniļas pāksts)
Katliņā uzkarsē pienu, kam pielikta vaniļa (to visu dari ūdens peldē). Saputo olas dzeltenumus ar 2 ēdamkarotēm cukura un miltiem. Maisi pienu un lej olas klāt, un tad tik maisi, maisi, līdz izveidojas tāds viendabīgs pasākums. Atdzesē maisot (lai nav ne kunkuļu), kad atdzisis pievieno saputotu sviestu (ar atlikušajām divām karotēm cukura).
Jāsanāk tādam maigam, krēmīgam viendabīgam pasākumam (un garšīgam arī).

Un tālāk jau rīcības brīvība- ja sanāk tās izceptās plāksnes sagriezt plakaniski- griez (jo vairāk kārtu, jo garšīgāk). Un tad kārtu kārtās smērē krēmu (man garšo arī ar kādu skābu zapti) un liek ledusskapī sakosties. Nākamajā dienā gardu muti ēd nost.
Šite sanāk tāda liela. Tā ka izmēģinājumam var ņemt reizes 3 mazāk! :)
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

hackers counter system