zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[May. 23rd, 2010|12:06 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:May 24th, 2010 - 04:32 pm
(Link)
lai nebūtu sodas nepatīkamās garšas viņu parasti dzēš ar kaut ko skābu - lāsi etiķa, citronskābi. ja mīklā ir kaukāds skābpiena produkts, piemēram, kefīrs, tad var arī nedzēst.
un cepamo pulveri mājās taisa tā - soda + kartupeļu ciete + citronskābe - attiecībā 2:2:1 (citronskābi var aizvietot ar lāsi etiķa)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:May 24th, 2010 - 04:44 pm
(Link)
a var dzēst ar citrona/laima sulu? man gan ir cepamais pulveris viena tāda simpātiska bundžiņa, bet kādreiz viņš beigsies, un forši jau taisīt pašam.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:May 24th, 2010 - 04:52 pm
(Link)
man domāt ka var, cik nu es saprotu no ķīmijas, tad galvenais lai ir skābe-skābums
[User Picture]
From:[info]aleja
Date:May 24th, 2010 - 05:13 pm
(Link)
sodas dzēšanas būtība ir burbuļu radīšana (nevis nepatīkamās garšas nomākšana), kas paceļ mīklu. ja sodas ir daudz, bet skābuma nepietiekami - pāri paliek soda, kas rada nepatīkamu piegaršu. ja produktā ir skābpiena produkts, kā šajā gadījumā, dzēst sodu nepieciešams tikai tad, ja ir šķības rokas un nevar pielikt tik sodas, cik nepieciešams, pretējā gadījumā mīkla vienkārši tiek pārskābināta.

un etiķi VISPĀR nevajadzētu likt pie mīklas izstrādājumiem, jo to ir grūti dozēt. turklāt, ne vienmēr namamātes paskatās, cik tam ir procenti - 2%, 5%, 9%. un kā tu aprēķināsi ar etiķi tās savas proporcijas, m? kas ir "lāse"?
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:May 24th, 2010 - 05:22 pm
(Link)
būtība jā, bet garšas nomākšana ir patīkams papildefekts.

es arī neieteicu dzēst sodu šai konkrētajai receptei un pati rakstīju, ka sodu var nedzēst, ja mīklā ir skābpiena produkts!

ja nav līkas rokas, tad arī etiķi var pieliet tik cik vajag.
man pašai, protams, patīk labāk sausais variants ar citronskābi, bet, ja gadījumā citronskābe nav pie rokas, tad var izlīdzēties ar etiķi.

hackers counter system