|
[May. 23rd, 2010|12:06 pm] |
|
|
|
Comments: |
| From: | aleja |
Date: | May 23rd, 2010 - 01:38 pm |
---|
| | | (Link) |
|
piebildīšu, ka ar sodu nedrīkst pārspīlēt, citādi būs nepatīkama piegarša. jāliek aptuveni pustējkarote. var arī likt vienkārši cepampulveri, bet tur to daudzumu nemācēšu patetikt
lai nebūtu sodas nepatīkamās garšas viņu parasti dzēš ar kaut ko skābu - lāsi etiķa, citronskābi. ja mīklā ir kaukāds skābpiena produkts, piemēram, kefīrs, tad var arī nedzēst. un cepamo pulveri mājās taisa tā - soda + kartupeļu ciete + citronskābe - attiecībā 2:2:1 (citronskābi var aizvietot ar lāsi etiķa)
a var dzēst ar citrona/laima sulu? man gan ir cepamais pulveris viena tāda simpātiska bundžiņa, bet kādreiz viņš beigsies, un forši jau taisīt pašam.
man domāt ka var, cik nu es saprotu no ķīmijas, tad galvenais lai ir skābe-skābums
| From: | aleja |
Date: | May 24th, 2010 - 05:13 pm |
---|
| | | (Link) |
|
sodas dzēšanas būtība ir burbuļu radīšana (nevis nepatīkamās garšas nomākšana), kas paceļ mīklu. ja sodas ir daudz, bet skābuma nepietiekami - pāri paliek soda, kas rada nepatīkamu piegaršu. ja produktā ir skābpiena produkts, kā šajā gadījumā, dzēst sodu nepieciešams tikai tad, ja ir šķības rokas un nevar pielikt tik sodas, cik nepieciešams, pretējā gadījumā mīkla vienkārši tiek pārskābināta.
un etiķi VISPĀR nevajadzētu likt pie mīklas izstrādājumiem, jo to ir grūti dozēt. turklāt, ne vienmēr namamātes paskatās, cik tam ir procenti - 2%, 5%, 9%. un kā tu aprēķināsi ar etiķi tās savas proporcijas, m? kas ir "lāse"?
būtība jā, bet garšas nomākšana ir patīkams papildefekts.
es arī neieteicu dzēst sodu šai konkrētajai receptei un pati rakstīju, ka sodu var nedzēst, ja mīklā ir skābpiena produkts!
ja nav līkas rokas, tad arī etiķi var pieliet tik cik vajag. man pašai, protams, patīk labāk sausais variants ar citronskābi, bet, ja gadījumā citronskābe nav pie rokas, tad var izlīdzēties ar etiķi. | |