|
May. 23rd, 2010|01:33 pm |
izstāstīšu ātrās, vienkāršas kēkskūkas recepti
1 glāze miltu 1 gāze mannas 0.5-1 glāze kefīra (atkarībā no pildījuma un sviesta likšanas/nelikšanas, jāskatās konsistence) 1 ola 0.5 glāze cukura var pielikt arī vaniļas cukuru, kādu puspaciņu šķipsniņa sāls šķipsniņa sodas
pildījums (te var dažādi eksperimentēt, žāvētos augļus, kokosrieksta skaidiņas, ābolus, ogas rabarberus utt. ja liek kaut ko slapju, tipa ābolus, tad kefīrs mīklas masai jālej mazāk)
gatavošana vienkārša - sajauc mannu ar miltiem, cukuru un sāli, pieliek olu un mazliet kefīra, kārtīgi sajauc (būs sausa, drupataina masa) un palēnām lej klāt kefīru, maisa lai nerodas kunkuļi. galu galā mīklai jābūt bieza krējuma konsistencē. ja gribas treknāku, var pielikt arī izkausētu sviestu, kādus 100 g, bet tad kefīrs jāliek par kādiem 100 g mazāk. beigās pieliek pildījumu un pirms pašas liešanas formā un likšanas krāsnī, pieliek sodu un ļoti kārtīgi sajauc.
pildījumu var likt arī pa virsu (ābolus, rabarberus), tādā gadījumā vispirms pieliek sodu un kārtīgi sajauc, tad ieliek cepamtraukā un tikai tad kārto pildījumu.
cep 180 temperatūrā (krāsns iepriekš jāuzsilda) aptuveni pusstundu. ņem ārā, kad sāk stipri smaržot un iedurot iekšā sērkociņu, tas paliek relatīvi sauss. garšīgāk ēst siltu ar aukstu pienu. |
|