ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2016-10-14 09:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par mazā uzņēmēja spaidiem
Ļoti populārs šērošanas temats pēdējā laikā ir kāda vai kādu niekklabju gaudas, ka viss ir slikti, jāpārvācās uz Igauniju, VID laužot rokas uz muguras un visādāk citādāk slikti izdaroties ar mazo uzņēmēju - Latvijas ekonomikas mugurkaulu. Vienam nabagam pat flautas iemuti divreiz ar nodokli aplikušu un nu viņa mērs esot pilns. Tik ļoti gaužas ka man tas jau sāk atgādināt mērķtiecīgu kampaņu, tik pagaidām vēl netopu gudrs kā interesēs un ar kādu mērķi.


Kādu laiku atpakaļ manā redzes laukā nonāca viens mazais tīrradnis. Iztiksim bez detaļām, bet nu no “koka sūdiņi ar latvju zīmēm” vai “batikotais lakatiņš” sērijas. Kaut kā aizrunājāmies līdz tam, ka apvaicājos, cik tad tos lijas projektus uzrakstījis, kādas izstādes apmeklējis, varbūt kāds gūsts jānoalgo un tā. Tad bija gara vāvuļošana ka viss ir slikti, viss dārgs un tā tālāk. Un sarunas gaitā es sapratu, ka tā sūda niecība ir sasniegusi savu komforta zōnu – dzīvot noskretušā divniekā LT projektā, ķimerēt to sūdu savam etsy veikalam 5 stundas dienā un visu pārējo laiku veltīt “augstajam”. Tas ir test vīniņus un gudri dirst. Viss. Savukārt vāvuļošana ka valsts vainīga ir vairāk tāda kā aizsargreakcija mirkļos, ka viņam apvaicājas – kad Tu beidzot izkāpsi no savas komforta zonas un sāksi strādāt??


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2016-10-14 09:40 (saite)
Īd tie koka sūdiņu ar latvju zīmēm ražotāji, īd, nejēgas. "Latvijas finieris" un "Cemex", piemēram, nav viņiem nedz jaudas, nedz sajēgas, būtu ka no Tevis strādāt mācījušies, lupatas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tessera
2016-10-14 10:07 (saite)
+ daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]racoon
2016-10-14 10:37 (saite)
Distancējoties no tonalitātes, atzīšu, ka piebilde ir vietā :) Sāksim ar to, ka atdalīsim smerdeļu gaudas no lielrūpnieku gaudām. Tās ir divas dažādas ōperas. Mana kritika bija tieši mērķēta mazo, šā vārda klasiskajā izpratnē - mazo, šeftmaņu gaudām, ne kam citam. Savukārt, ja aplūkojam rakstā minēto uzņēmumu iebildes, tad tur es saskatu minētās "kampaņas" iezīmes. Un tagad izklāstīšu savu konspirācijas teoriju. Pamats neapmierinātībai par konkurētspējas samazināšanos rodams tieši energoresursu cenu kāpumā. Dažs labs piesauca pat 300%. Varbūt, jā un nē. Arī mūsu saimniecībā ir novērojams izmaksu pieaugums tieši šajā pozīcijā, bet ja būsim godīgi, tad šī pozīcija ir ļoti maza sastāvdaļa, gala produkta cenas veidošanā. Bet labi, dievs ar viņu. Tā publiskā retorika tieši meķa gadījumā bija ka šos tūdaliņus redz nokāva tieši elektroenerģijas cena ne nesaimnieciskums un zagšana. Kamōn, pietiek kōmi un citi resursi sen jau uz pirkstiem pierādīja, ka elektroenerģijai ar meķa nedienām nav tik liels sakars kā ar zagšanai un nesaimnieciskumam. Tagad to pašu piesauc cemeksa un finiera gadījumā. Ne cemeks ne finieris cik man zināms netaisās ne bankrotēt, ne prasīt tiesisko aizsardzību. Tik tā , parunājās par elektrības tarifiem. Un tieši šīs gaudas par tarifiem ir vistiražētākās. Kāpēc? A varbūt tāpēc, ka tarifa viena no sastāvdaļām ir OIK, par ko sen jau sitās zināmās aprindās, jo ar OIK mēs kompensējam bārdas propellerus un cūkdelfīna mazos hesus. Un man liekas, ka šitā visa mačilofka nav par to, ka LV grūti strādāt, bet gan par to, ka mums būtu jāsamazina zaļo enerģiju OIK. Jūsu domas cienītais?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2016-10-14 10:44 (saite)
Vaita OIK nav tas nesaimnieciskuma gadījums pret ko iebilst?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2016-10-14 10:57 (saite)
Neliegšos, jā. Un OIK iznīdēšanai viens no līdzekļiem ir "nīdēšanas" kampaņas. Vai es kļūdos? Savukārt nīdēšanas kampaņas ietekmē vispārējo garastāvokli valstī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2016-10-14 10:53 (saite)
Nu, šobrīd tā situācija ir tāda, ka visērtāk ir tādaam mazajam, Latvijas apstākļos "vidējam" uzņēmējam, kā JMP, gan par pakāpi lielākiem, gan par pakāpi mazākiem ir neērtāk, kā pie kaimiņiem, tas ir fakts, to arī ļoti labi var makroekonomiskajos rādītājos redzēt un tas "neērtāk" ir daudzu iemeslu dēļ, gan lielajiem, gan mazajiem viena no kopīgajām figņām tomēr ir nodokļu sistēma. Par metalurgiem un airbaltikiem cits stāsts, taču fakts paliek fakts, visi tie, kuri var, pamazām pamatražotnes pārceļ uz blakusvalstīm. Un stulbība ar OIK un "sadales tīklu" balstīšanu sevišķi idiotiskā veidā vispār ir kas neaprakstāms. Šis jau viss tika ieviests tikai tālab, ka ražotājiem ta ir tiesības strāvu pirkt biržā, varu derēt, ka gan finieris, gan cemex strāvu no Latvenergo nepirka, pat LDz grasījās no igauņiem vai leišiem pirkt, nezinu gan, kā viss beidzās. Taču apgalvot, ka īdēšanai vispār nav pamata, ir drusku pārsteidzīgi. Tas, ka jums labi klājas - malači, taču arī koka karošu grebējiem būtu jābūt savai vietai vispārējā ekosistēmā bez pārlieka iespringuma, nu nav visiem obligāti miljoni jāpelna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2016-10-14 11:00 (saite)
Nevaru nepiekrist. Es pats reizēm ar čīkstu kad aiztiek vietās, un ja smagāk uzkāps uz varžacīm būšu pirmais bļāvējs. Tiesa. Vnk tas gadījums ar ko saskāros es, neievietojās sadaļā "pamatota neapmierinātība". Un no tā izdarīju secinājumu, ka bez tā viena, noteikti ir arī daudzi citi, ar kuriem neesmu saskāries. Es viņu neredzu, bet viņi ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2016-10-14 15:41 (saite)
Es jau pāris mēnešus pēc seksa čukstu laulenei ausī, ka kārtējā dižķibele klāt un pēdējais brīdis pārreģistrēties pie eestipoisiem, kur nodokļu slogs vieglāks. Laulātā vēl laužās, ko runājot par man nesaprotuam patriotismu. Nekas, kad janvārī mums atņems mikriņa statusu, tad nāksies vai nu celt pakalpojumu cenas, kas mazinās konkurē†spēju, vai tomēr braukt uz Tallinu papīrus kārtot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2016-10-14 15:45 (saite)
Pats intensīvi par to domāju, tas prieks šobrīd maksājot tikai 100EUR un tālākais uz kurieni varbūt būs jāiet, būs vēstniecība tepat Rīgā. Jo īpaši domāju tālab, ka cipars pamazām ceļas, pirms tam esot 50EUR bijis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2016-10-14 16:07 (saite)
Vienīgais, kas man nav īsti skaidrs, ir grāmatvedība. Igauņos papīru jebļa esot par kārtu mazāka, nekā pie mums, taču gluži bez tiem iztikt nevar. Aber igauniski es māku tikai to, ko visi latvieši māk, tb par to lāci. Ar tik plašām valodas zināšanām nez vai viņu VIDā cauri varēs tikt. Meklēt caur ss.ee vietējo grāmatvedi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2016-10-14 16:13 (saite)
Ko nezinu, to nezinu, jāinteresējas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2016-10-14 16:24 (saite)
Ja ko noskaidrosi, dod ziņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]slepkava
2016-10-14 15:02 (saite)
Par to OIK vispār pēdējā laikā nedaudz iesmīkņāju. Čaļi no ST tagad tikuši pie šitās naudas, bet rezultātā turpina vecos trikus. Ja pareizi izpratu, tad šai komponentei, vajadzēja viņiem palīdzēt sakārtot savus tīklus. Pašreiz redzu, ka naudas kāšana turpinās kā agrāk un savu saimniecību sāk kārtot tikai tādos gadījumos, kad vispār savādāk nevar.

Kaut vai viens piemērs LVC grib pārbūvēt kādu ceļa posmu, kurā ir ST kabeļi, kolīdz sākās projektēšanas darbi ST uzraksta, ka tur un tur neatbilst pēc būvnormatīva viņu piekarkabeļlīnijas, davai būvējat ceļu pārbūvējat arī viņas, protams par LVC līdzekļiem :)

Protams redzot to visu bik tuvāk, ir vēl neskaitāms daudzums kretīnismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pinjons
2016-10-14 09:50 (saite)
Nezināju, ka uzņēmumi, kuri vienlaikus darbojas gan LV, gan Igaunijā (tādēļ viņiem ir ko salīdzināt) skaitās "mazi".

(Atbildēt uz šo)


[info]black_data
2016-10-14 10:40 (saite)
Es neredzu lielu tikumu mēģinājumā "izkāpt no komforta zonas" un nostrādāties līdz kuņģa čūlai. Ja tu piecās stundās vari labi izdarīt savu dienas normu, žetons tev. Varu derēt, ka lielai daļai ofisa planktona efektīvās darba stundas nedavelk pat līdz piecām stundām dienā.

A vot par čīkstēšanas daļu gan piekrītu. Ja vien kaviārs un kažoki tev spēj atsāpināt dvēseles brūces, roc vairāk un nečīksti, ne tu viens sapņo par debesīm almāzos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]oblica
2016-10-14 11:04 (saite)
+ daudz par pirmo rindkopu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]adinkra
2016-10-14 11:07 (saite)
Pilnīgi piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]indulgence
2016-10-14 16:00 (saite)
+ 1000 par pirmo rindkopu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eos
2016-10-14 11:17 (saite)
man te būtu daudz ko teikt, bet pašai aktuālākais - ja man būtu tas darba galds un 2h dienā liekas, kurās virpot un apstrādāt koka buriniekus, es priecātos par jebkuru solīdu naudu, jo tas jau blakus darbs.

A kā pamatdarbs, šis viss izklausās nožēlojami - vai tad tur vispār var savai mājai sakrāt 5-10 gadus tā rukājot?

(Atbildēt uz šo)


[info]sara
2016-10-15 00:52 (saite)
Par to flautas čali es arī biju v šoke, nedomāju, ka EE dzīve ir kā jaunam kazlēnam - izklausās it kā tur nodokłi nebūtu jāmaksā, muitnieki pie atmuitošanas vēl orālo izpilda un VIDâ un vispār ar pavlovas kūku cienā katru dienu 15:46.. Un LV visi bandīti... Tāda latvju gaudošana par slikto LV... Man škiet, jangrib strādāt un ir labas idejas tad LV vispār dzīve ir pīrāgā. Es piemēram gribētu dzirdēt mikrotīkls čału gaudas par LV nospiedošo sistēmu un tad varbūt sāktu ticēt.. A tā puskoka lēcēji ar tekstiem, visur citur orālais un šprotes ir labāki ir huiña

(Atbildēt uz šo)


[info]badlaks
2016-12-01 00:31 (saite)
šīs gaudu ziņas tiešām pēdējos mēnešus parādās paaugstinātā intensitātē, izskatās pēc kampaņas. aizdomas uz Kremļa troļu fermām, līdzīgi kā Trampa ievēlēšanā tāda sabiedrības viedokļa veidošanas kampaņa, pidarasam Ņilam gatavojot augsni

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?