ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2016-10-14 09:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par mazā uzņēmēja spaidiem
Ļoti populārs šērošanas temats pēdējā laikā ir kāda vai kādu niekklabju gaudas, ka viss ir slikti, jāpārvācās uz Igauniju, VID laužot rokas uz muguras un visādāk citādāk slikti izdaroties ar mazo uzņēmēju - Latvijas ekonomikas mugurkaulu. Vienam nabagam pat flautas iemuti divreiz ar nodokli aplikušu un nu viņa mērs esot pilns. Tik ļoti gaužas ka man tas jau sāk atgādināt mērķtiecīgu kampaņu, tik pagaidām vēl netopu gudrs kā interesēs un ar kādu mērķi.


Kādu laiku atpakaļ manā redzes laukā nonāca viens mazais tīrradnis. Iztiksim bez detaļām, bet nu no “koka sūdiņi ar latvju zīmēm” vai “batikotais lakatiņš” sērijas. Kaut kā aizrunājāmies līdz tam, ka apvaicājos, cik tad tos lijas projektus uzrakstījis, kādas izstādes apmeklējis, varbūt kāds gūsts jānoalgo un tā. Tad bija gara vāvuļošana ka viss ir slikti, viss dārgs un tā tālāk. Un sarunas gaitā es sapratu, ka tā sūda niecība ir sasniegusi savu komforta zōnu – dzīvot noskretušā divniekā LT projektā, ķimerēt to sūdu savam etsy veikalam 5 stundas dienā un visu pārējo laiku veltīt “augstajam”. Tas ir test vīniņus un gudri dirst. Viss. Savukārt vāvuļošana ka valsts vainīga ir vairāk tāda kā aizsargreakcija mirkļos, ka viņam apvaicājas – kad Tu beidzot izkāpsi no savas komforta zonas un sāksi strādāt??


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]indulgence
2016-10-14 15:41 (saite)
Es jau pāris mēnešus pēc seksa čukstu laulenei ausī, ka kārtējā dižķibele klāt un pēdējais brīdis pārreģistrēties pie eestipoisiem, kur nodokļu slogs vieglāks. Laulātā vēl laužās, ko runājot par man nesaprotuam patriotismu. Nekas, kad janvārī mums atņems mikriņa statusu, tad nāksies vai nu celt pakalpojumu cenas, kas mazinās konkurē†spēju, vai tomēr braukt uz Tallinu papīrus kārtot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2016-10-14 15:45 (saite)
Pats intensīvi par to domāju, tas prieks šobrīd maksājot tikai 100EUR un tālākais uz kurieni varbūt būs jāiet, būs vēstniecība tepat Rīgā. Jo īpaši domāju tālab, ka cipars pamazām ceļas, pirms tam esot 50EUR bijis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2016-10-14 16:07 (saite)
Vienīgais, kas man nav īsti skaidrs, ir grāmatvedība. Igauņos papīru jebļa esot par kārtu mazāka, nekā pie mums, taču gluži bez tiem iztikt nevar. Aber igauniski es māku tikai to, ko visi latvieši māk, tb par to lāci. Ar tik plašām valodas zināšanām nez vai viņu VIDā cauri varēs tikt. Meklēt caur ss.ee vietējo grāmatvedi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2016-10-14 16:13 (saite)
Ko nezinu, to nezinu, jāinteresējas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]indulgence
2016-10-14 16:24 (saite)
Ja ko noskaidrosi, dod ziņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?