ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2012-02-02 19:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par to, ko es laikam nesapratīšu nekad
Ar to Interneta Karaļa meklēšanu iet visai čābīgi. Un nevis tāpēc, ka piedāvājums būtu slikts, vai trūktu cilvēku. Nē, ne tuvu! Problēma ir tajā, ka valda vispārējs debilisms un sevis pilnīga pārvērtēšana.

Strādnieku, kurš raks no šejienes līdz pusdienslaikam atrast ir 3 minūšu jautājums. Meistaram, kurš sapratīs rasējumu vajag nedēļu, nu labi, pēc divām būs atrasts. A puiku, kurš webos, dizainēs un visādi citādi slaistīties atrast laikam ir visai neiespējami. Internāta gurū šķiet ir katrs otrais, ar apspīlētām biksām, tuneli ausī, un savu tvitera akountu. Bet viņi uzdod nepareizos jautājumus. Pirmais no tiem – cik maksāsi? Kad piesakās darbā, ir jāstāsta cik Tu izdarīsi un tad es pateikšu, par cik es to novērtēšu, nevis otrādāk. It īpaši gadījumos, ja iet runa par pārdošanu. Aber nē, cik maksāsi, par kādām naudām iet runa un tā tālāk.

Es saprotu, ka cilvēkam ir svarīgi to zināt, bet nevar paģērēt algu, pretim nedodot rezultātu, kur katrs nākamais uzzinot, ka būs 3 rubļi plus procents sāk vaikstīties. Tas ķipo pēc aprēķina – cik es dabūšu, ja nedarīšu neko. Nē mīlīši, tā neies krastā, es protams palikšu ciets kā klints, kaut pats pa naktīm to darīšu, bet sīkiem, nedapistiem sūdiem, kuri no sevis ir iedomājušies sazin ko, novēlu, lai dzīve izvalkā pa dubļiem ar izbadinātu vēderu tā, ka finālā būtu spiesti stacijā sūkāt pimpi par četri lati ejakulācijā. Tad uzzinās kas ir darbs uz rezultātu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hmmm
2012-02-02 20:10 (saite)
Vai nav vieglāk iespējami precīzi nodefinēt uzdevumu un pieejamo budžetu, un tad lai paši skatās, ir vai nav interese?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2012-02-02 21:01 (saite)
hei hei hei, te jau sākās netīrumu attaisnošanas kampaņa. es esmu norādījis kas es esmu, ar ko nodarbojos un nav jābūt einšteinam, lai saprastu, kas jātirgo. Neliels rīsērčs, cilvēkam, kurš tiešām ir spējīgs pretendēt ātri vien sniegs priekšstatu par veicamajiem darbiem, nepieciešamjām iemaņām un potenciālo apgrozījumu viņa lauciņā. Bet tādu nav, viens īblis pat uzrakstīja :"tad Jūs vēlaties lai jums uztaisa mājaslapu, to es varu, 300 ls". Bļe!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hmmm
2012-02-02 21:54 (saite)
Nu es to no savas pieredzes, darbojoties ar mazāk un vairāk advancētiem webu zīmētājiem. Bet vispār secinājums ir tāds, ka galu galā, lai nečakarētu nervus un netērētu lieki laiku, par labu risinājumu ir jāmaksā vairāk par viduvēja freelancera taksi. Tb tas pats, kas ar celtniekiem - jādrāž būs tā vai tā, bet vismaz, ja esi nolīdzis brigādi ar brigadieri, tad brigadierim par to uzcenojumu virs melnuma atalgojuma būs jāpasvīst, lai viss tiek izdarīts pēc manām vēlmēm un iegribām. Jāatzīst gan, ka esmu arī pārliecinājies par to, ka ne vienmēr "brigadiera" esamība uzlabo gala rezultātu. Ir arī situācijas, kad pēc īsas un nepastarpinātas komunikācijas ar faktisko melnā darba darītāju konstatēju, kas tas melnums daudz vairāk saprot nekā brigadieris, ko es gribu, un ir gatavs to izdarīt par man tīkamu ciparu individuālā kārtā. Bet nu, lai tos individuālistus atrastu, paiet kāds laiks. Savukārt, meklējot maz pieredzējušus "speciālistus", kas vēl nav apbružājušies kā individuālie meistari komercpasūtījumu lauciņā, biežāk sanāk aplauzties, jo viņi sevi uzskata par šiem interneta karaļiem, bīdot tikai sev vien saprotamu māksliņu un frontpage līmeņa murgus kā absolūto webdizaina kanonu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2012-02-02 22:17 (saite)
Vidējam aritmētiskajam brigadierim parasti vispār ir nulle poņas gan par procesu, gan par nepieciešamo rezultātu. Jaunizceptais netīrums šamo, protams, sākumā uztver kā projekta vadītāju, bet kaut kādā brīdī saprot, ka šī vadība izpaužas kā pasūtītāja meilu pārsūtīšana pat neizlasot un maržas iekasēšana, tur tās funkcijas pamazām beidzas.

Ir, protams, izņēmumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hmmm
2012-02-02 22:34 (saite)
True, un te ir divi varianti - vai nu Speciālists ir pārlieku slinks mainīt situāciju par labu sev un piktodamies turpina vergot, vai arī saņemās, bet līdz ar to arī pielāgo ciparus proporcionāli izmaiņām pasaules uztverē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hmmm
2012-02-02 22:35 (saite)
Ak jā, pieredze rāda, ka labākā kombinācija ir tad, ja brigadieris (gan webos, gan celtniecībā) ir viens no reālajiem darītājiem brigādē un visu laiku ir lietas kursā par notiekošo. Tad gan gala rezultāts ir ok, gan arī ciparu nav žēl samaksāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2012-02-02 22:37 (saite)
Šis pēc pasakas kaut kādas izklausās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hmmm
2012-02-02 22:42 (saite)
Nu kāpēc - pieredze rāda, ka ir iespējams. Varbūt, ka haļava satikt īstos cilvēkus sakrita gan vienā, gan otrā jomā, bet galu galā vairākus projektus tādā formātā (algojot reāli strādājošu brigadieri) veiksmīgi sanācis realizēt gan internetos, gan remontos :) Vienīgi, remontu cilvēku brigadieris pēc kāda laika izsecināja, ka izdevīgāki ir jumtu darbi, kur par līdzīgu piepūli maksā 2x un 3x vairāk, tāpēc dzīvokļu remontus atlika malā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]black_data
2012-02-03 18:46 (saite)
+

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]eermaniitis
2012-02-02 20:14 (saite)
es tikai nesaprotu - kāds tiešs sakars ir interneta urķim ar tavu apgrozījumu

internetos viņš ieliks tikai to ko tu viņam dosi - tobiš ja tu laid pīlītes, tad diez vai interneta urķis spēs palaist kosmosa kuģi

savukārt ienākums atkarīgs tikai no taviem noslēgtajiem līgumiem - nu labi - par santīmu pievilcīgāku kaut ko var pataisīt ar fotošopu un džinglbeļļiem weblapā vai kā (no tā neko nesaprotu - tikai piemērs) bet sorry - no sū medu ar webdizainu neizspiedīsi ;)

manuprāt tu nespēj tā čotka parādīt cilvēkiem dienišķo burkānu un dot skaidru vīziju kā ar smagu, bet reāli sasniedzamu darbu pie tā burkāna nokļūt

ja šitas nav skaidrs tev, tad diez vai jaunam gurķim, kas neko nesaprot no tavas specifikas, bet kaut ko dzirdējis par internetiem tas liksies saprotams un uzreizi izpildāms ... lai gan tiekties pēc tā netraucē ;)

(Atbildēt uz šo)


[info]begemots
2012-02-02 20:35 (saite)
Ir nācies dzirdēt no 1-2 cilvēkiem (kurus nevis viņi paši, bet vismaz pāris citi atzīst par +/- krutiem), ka sakarīgi profesionāļi neiet strādāt tur, kur baigi jānostrādājas, bet pa lielam vai nu (a) sēž tur, kur nav jāiespringst par 110%, vai arī (b) paši bīda biznesu; jo pēc definīcijas, ja tu esi algots darbaspēks, tad darba devējam gluži pamatoti, lai viņš dabūtu savu maizītes kancīti, ir nepieciešams gaps starp to, cik viņš no tevis darbā izspiež un cik viņš tev par to samaksā.

(Atbildēt uz šo)


[info]zimbabve
2012-02-02 20:58 (saite)
Man varbūt atšķiras skatījums, jo esmu frīlanseris, bet kur ir problēma tev uzrakstīt skaidras specifikācijas/aprakstus par to, kas jādara, bet darbiniekam savukārt nākt klajā ar piedāvājumu, ko un kā viņš darīs un cik par to grib? Tad attiecīgi abas puses var domāt tālāk par sadarbības iespējamību.

Man pašai praktiski nav klientu Latvijā, jo ļoti daudzi savukārt uzskata, ka par SS.lv līmeņa cenām pārtulkošu sazin kādus blāķus, uzrakstīšu reklāmtekstus un vēl, zin', dziesmiņu nodziedāšu. Varbūt daži ļaudis LV aģentūrās mani uzskata par lecīgu subjektu, jo saraksti momentā sāku ar savas cenas nosaukšanu, lai taupītu savu un viņu laiku un izvairītos no ilgām sarunām, kas beigu beigās tik un tā beidzas ar lielu neko, jo klients darbu manā jomā uzskata par banānu mizu vērtu pasākumu vai vienkārši budžets neļauj neko sakarīgu pasākt.

Man nav ne jausmas, kā strādā tu, ko piedāvā darbiniekiem, bet varu saprast to otru pusi un vēlmi vispirms zināt kaut aptuvenu ciparu, lai saprastu, vai ar attiecīgo klientu/darba devēju vispār ir vērts ķēpaties, ne tikai naudas, bet arī darba novērtējuma izteiksmē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2012-02-02 21:03 (saite)
hei hei hei, te jau sākās netīrumu attaisnošanas kampaņa. es esmu norādījis kas es esmu, ar ko nodarbojos un nav jābūt einšteinam, lai saprastu, kas jātirgo. Neliels rīsērčs, cilvēkam, kurš tiešām ir spējīgs pretendēt ātri vien sniegs priekšstatu par veicamajiem darbiem, nepieciešamjām iemaņām un potenciālo apgrozījumu viņa lauciņā. Bet tādu nav, viens īblis pat uzrakstīja :"tad Jūs vēlaties lai jums uztaisa mājaslapu, to es varu, 300 ls". Bļe!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]black_data
2012-02-03 18:37 (saite)
Lūk, es no ierakumu otras puses varu pateikt - nav specenes, nav termiņu un izmaksu. Var jau būt, ka webprogrammieri ir kaut kādi ēteriski-mitoloģiski tēli, kas pārzina visu biznesu specifiku, kuru vien var sabāzt internetos, bet pieredze rāda, ka šādi guru, kas rubī gan biznesu, gan tehnisko pusi ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi frīki, kam ģimene un visa dzīve ir viņu starptautiskā korporācija, un atvaļinājumu viņi ņem tad, kad jāiet gulties uz operācijas galda. Savukārt, ja tu esi gatavs pa stundām maksāt, lūdzu, tad man arī nebūs žēl izmestu divu dienu darba, kas ir radies dēļ tā, ka tev likās, ka tā būs pareizi, bet beigās tu tomēr izdomāji, ka tā nebūs pareizi.

Mums te ar ir viens "nu, cik tas būs", kurš domā, ka IT ir liekēži un dienas zagļi. Sarunāja te vienu mega kantori, kas šim pilnas ausis piedziedāja saldu dziesmu, ka šie viņiem atskaites taisīs, mēs tik infrastruktūru viņam sakārtosim. Var jau būt, ka pa naudām viš kaut kādu mazumiņu arī ir izsitis, bet pa termiņiem "līdz Jāņiem būs" un pus gadu vēlāk, kad ārā sals -30 vēl nav gatavs, tas nu ir tas rezultāts.

Bottom line, lai developeris zinātu, vai viņam ar zāģi būs jāizzāģē 20 trijstūri, vai ar kaltu jāizdobj dēlī 13 caurumi, tev jāmāk paskaidrot, ko tu gribi panākt. Industrija 40 gadu laikā ir sapratusi, ka nemāk, un nekad arī nemācēs, tāpēc ūdenskritumu pielieto ļoti maziem darbiņiem, kur abām pusēm nav vietas pārpratumam. Pārējos gadījumos mēģina vienoties par iteratīvo pieeju, kur tiek taisīti protatipi, beta versijas u.c. huiņa, kur tu vispār sapratīsi, ko tad tu vispār gribi panākt, un kur tavs fantāzijas lidojums atduras pret 500 cilvēkstundām darba.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-02-02 21:34 (saite)
Nu, ko varu teikt, acīmredzot, nemāki meklēt;))

Tavā gadījumā, kad, nemelosim viens otram, nav nekāds sapņu darbs nedz prestiža, nedz interesantuma, nedz apmaksas ziņā, ieteiktu meklēt nevis gatabu superprofu ar visa veida iemaņām, bet gan kaut kādu ļoti apķērīgu, vēlams, sieviešu dzimuma vēlīno pusaudzi bez jebkādām iemaņām un darba pieredzes. Apmaksā vai savādāk noorganizē kaut kādas sūda apmācības un tas Tev ilgtermiņā apmaksāsies.

Nu, tas, ja pareizi saprotu, ko meklē.

(Atbildēt uz šo)


[info]losthighway
2012-02-02 21:35 (saite)
Ilgi domāju vai šito vajag rakstīt, bet nu te tad būs mani 5 centi. Pamanīju pirms laika tavu piedāvājumu. Pa lielam tur ir divi jautājumi, pirmais vai nebiji pārspīlējis ar prasībām, bet ja nebiji vai esi gatavs maksāt virs 700Ls uz rokas, jo diemžēl džeki kas tur minētās lietas tik tiešām prasmīgi dara sākot ar tādu ciparu nopelna. Pat precīzāk sakot visi kas var un grib nopelna, a tie kas negrib/nevar tev tāpat nav vajadzīgi. Līdzīgi kā ar koderiem. Atrast viņus var, bet ja gribi arī rezultātu, tad cipariņi uzriez ir citi.

(Atbildēt uz šo)


[info]zverj
2012-02-02 23:09 (saite)
Piedod, bet jāsaskaras ar lielu lērumu mudakiem, kuri par 100ls grib megakrutu projektu uzbīdīt augšā un bīda šādu pašu demagoģiju. Gribu draugiem.lv līdzīgu portālu, uztaisi spēlīti, tā lai tā būtu populāra un strādā uz visiem aifoniem, androīdiem, vajag kopējās iepirkšanās portālu, bet maksāšu kad lapu apmeklēs 100k cilvēku.

Bet labā ziņa ir tāda, ka ārzemēs apdedzinājušies uz indusiem un mūsējie ir cieņā. Tā kā tirgū veidojas smuks vakuums.

(Atbildēt uz šo)


[info]degeneralis
2012-02-02 23:22 (saite)
Tagad precīzi neatceros, ko Tu tieši meklēji, bet šķiet, ka bija kaut kas starp dizaineri, SEO, kopīraiteri un pārdevēju. Spriežot pēc tā, cik grūti vispār ir atrast labus IT profesionālus, un pēc tā, cik plaša profila cilvēku Tu meklē, nav brīnums, ka grūti atrast. "Mājas lapa, 300 ls, uztaisīšu ūberkruto SEO par vēl 100" varianti protams ir daudzi, bet uz labu rezultātu naivi cerēt.

Es Tavā vietā izstrādātu atpuvenu stratēģiju, ko tieši vēlies panākt internetos, kā arī pats censtos atbildēt uz jautājumu "kā" - pēc tam vienkārši jautā potenciālajiem kanditātiem, kā viņi plāno panākt A, B un C, un skaties, cik sakarīgi viņi atbild. Un ja atrod tiešām labu cilvēku, nelaid vaļā un algo labi.

(Atbildēt uz šo)

man gluži pretēji
[info]indulgence
2012-02-03 07:24 (saite)
Es saprotu, ka cilvēkam ir svarīgi to zināt, cik datorzīmētājs var uzvirpot plakātus diennaktī u.tml., bet nevar paģērēt darbu, pretim nedodot algu, un katrs nākamais uzzinot, ka būs tikai no cibas brīvais laiks plus iedvesmas procents sāk vaikstīties. Tas ķipo pēc aprēķina – ko es dabūšu, ja nemaksāšu neko, bet piesolīšu "izaicinājumu". Nē mīlīši, tā neies krastā, es protams palikšu ciets kā klints, kaut pats pa naktīm par naktssargu sēdēšu, bet sīkiem, nedapistiem sūdiem, kuri no sevis ir iedomājušies sazin kādas biznesa haizivis esam, novēlu, lai dzīve izvalkā pa dubļiem ar izbadinātu vēderu tā, ka finālā būtu spiesti stacijā sūkāt pimpi par četri lati ejakulācijā. Tad uzzinās kas ir dīls, tb neviens preci (vai savas prasmes un laiku) tāpat vien uz rokas nedod, bet gan maina pret konvertējamām kupjūrām. :)))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: man gluži pretēji
[info]hatter
2012-02-03 09:33 (saite)
Tadiem ka tu , man liekas, ejot uz darba pārrunām nav pat uzskatāmu piemēru uz ko tu esi spējīgs un kādi ir tavi lielākie sasniegumi dizaina ziņā, izņemot jaunas ādiņas izveidošanu draugiem.lv.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: man gluži pretēji
[info]indulgence
2012-02-04 07:44 (saite)
Neesmu lepns - man pietiek, ka par to tīri labi maksā. Nu un viedi telepāti vēl notestē. ;)

Redz, manu mazo draudziņ, preces/pakalpojuma/laika cenu nenosaka vis tas, cik viens tirliņš par to grib saņemt, vai cik otrs netīrums par to gribētu maksāt, bet gan tikai tas, cik ļoti šī prece/pakalpojums kādam citam ir nepieciešami. Aber kas negrib maksāt vai negrib pārdot, tie gluži vienkārši no tirgus ir ārā - var sēdēt internetā un žēloties, tipa, nevaru darbiniekus atrast vai nevaru darbu atrast (identiski savā pozīcijā kā dvīņi, tikai spoguļattēls pretēji vērsti). :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hatter
2012-02-03 09:30 (saite)
Vot tiešām taisnība! Zb jau dienasszagļi, kuru uzdevums ir uzīmēt līniju no A lidz B , bet lai izdomātu ko vairāk nepietiek smadzeņu, vai arī " man par to nemaksā " ! un nemaksās nah ar ja nespēsi pierādīt ka vari izdarīt ko vairāk par copy paste !

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?