black_data ([info]black_data) rakstīja,
Lūk, es no ierakumu otras puses varu pateikt - nav specenes, nav termiņu un izmaksu. Var jau būt, ka webprogrammieri ir kaut kādi ēteriski-mitoloģiski tēli, kas pārzina visu biznesu specifiku, kuru vien var sabāzt internetos, bet pieredze rāda, ka šādi guru, kas rubī gan biznesu, gan tehnisko pusi ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi frīki, kam ģimene un visa dzīve ir viņu starptautiskā korporācija, un atvaļinājumu viņi ņem tad, kad jāiet gulties uz operācijas galda. Savukārt, ja tu esi gatavs pa stundām maksāt, lūdzu, tad man arī nebūs žēl izmestu divu dienu darba, kas ir radies dēļ tā, ka tev likās, ka tā būs pareizi, bet beigās tu tomēr izdomāji, ka tā nebūs pareizi.

Mums te ar ir viens "nu, cik tas būs", kurš domā, ka IT ir liekēži un dienas zagļi. Sarunāja te vienu mega kantori, kas šim pilnas ausis piedziedāja saldu dziesmu, ka šie viņiem atskaites taisīs, mēs tik infrastruktūru viņam sakārtosim. Var jau būt, ka pa naudām viš kaut kādu mazumiņu arī ir izsitis, bet pa termiņiem "līdz Jāņiem būs" un pus gadu vēlāk, kad ārā sals -30 vēl nav gatavs, tas nu ir tas rezultāts.

Bottom line, lai developeris zinātu, vai viņam ar zāģi būs jāizzāģē 20 trijstūri, vai ar kaltu jāizdobj dēlī 13 caurumi, tev jāmāk paskaidrot, ko tu gribi panākt. Industrija 40 gadu laikā ir sapratusi, ka nemāk, un nekad arī nemācēs, tāpēc ūdenskritumu pielieto ļoti maziem darbiņiem, kur abām pusēm nav vietas pārpratumam. Pārējos gadījumos mēģina vienoties par iteratīvo pieeju, kur tiek taisīti protatipi, beta versijas u.c. huiņa, kur tu vispār sapratīsi, ko tad tu vispār gribi panākt, un kur tavs fantāzijas lidojums atduras pret 500 cilvēkstundām darba.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?