ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2012-02-02 19:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par to, ko es laikam nesapratīšu nekad
Ar to Interneta Karaļa meklēšanu iet visai čābīgi. Un nevis tāpēc, ka piedāvājums būtu slikts, vai trūktu cilvēku. Nē, ne tuvu! Problēma ir tajā, ka valda vispārējs debilisms un sevis pilnīga pārvērtēšana.

Strādnieku, kurš raks no šejienes līdz pusdienslaikam atrast ir 3 minūšu jautājums. Meistaram, kurš sapratīs rasējumu vajag nedēļu, nu labi, pēc divām būs atrasts. A puiku, kurš webos, dizainēs un visādi citādi slaistīties atrast laikam ir visai neiespējami. Internāta gurū šķiet ir katrs otrais, ar apspīlētām biksām, tuneli ausī, un savu tvitera akountu. Bet viņi uzdod nepareizos jautājumus. Pirmais no tiem – cik maksāsi? Kad piesakās darbā, ir jāstāsta cik Tu izdarīsi un tad es pateikšu, par cik es to novērtēšu, nevis otrādāk. It īpaši gadījumos, ja iet runa par pārdošanu. Aber nē, cik maksāsi, par kādām naudām iet runa un tā tālāk.

Es saprotu, ka cilvēkam ir svarīgi to zināt, bet nevar paģērēt algu, pretim nedodot rezultātu, kur katrs nākamais uzzinot, ka būs 3 rubļi plus procents sāk vaikstīties. Tas ķipo pēc aprēķina – cik es dabūšu, ja nedarīšu neko. Nē mīlīši, tā neies krastā, es protams palikšu ciets kā klints, kaut pats pa naktīm to darīšu, bet sīkiem, nedapistiem sūdiem, kuri no sevis ir iedomājušies sazin ko, novēlu, lai dzīve izvalkā pa dubļiem ar izbadinātu vēderu tā, ka finālā būtu spiesti stacijā sūkāt pimpi par četri lati ejakulācijā. Tad uzzinās kas ir darbs uz rezultātu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]black_data
2012-02-03 18:37 (saite)
Lūk, es no ierakumu otras puses varu pateikt - nav specenes, nav termiņu un izmaksu. Var jau būt, ka webprogrammieri ir kaut kādi ēteriski-mitoloģiski tēli, kas pārzina visu biznesu specifiku, kuru vien var sabāzt internetos, bet pieredze rāda, ka šādi guru, kas rubī gan biznesu, gan tehnisko pusi ir uz rokas pirkstiem saskaitāmi frīki, kam ģimene un visa dzīve ir viņu starptautiskā korporācija, un atvaļinājumu viņi ņem tad, kad jāiet gulties uz operācijas galda. Savukārt, ja tu esi gatavs pa stundām maksāt, lūdzu, tad man arī nebūs žēl izmestu divu dienu darba, kas ir radies dēļ tā, ka tev likās, ka tā būs pareizi, bet beigās tu tomēr izdomāji, ka tā nebūs pareizi.

Mums te ar ir viens "nu, cik tas būs", kurš domā, ka IT ir liekēži un dienas zagļi. Sarunāja te vienu mega kantori, kas šim pilnas ausis piedziedāja saldu dziesmu, ka šie viņiem atskaites taisīs, mēs tik infrastruktūru viņam sakārtosim. Var jau būt, ka pa naudām viš kaut kādu mazumiņu arī ir izsitis, bet pa termiņiem "līdz Jāņiem būs" un pus gadu vēlāk, kad ārā sals -30 vēl nav gatavs, tas nu ir tas rezultāts.

Bottom line, lai developeris zinātu, vai viņam ar zāģi būs jāizzāģē 20 trijstūri, vai ar kaltu jāizdobj dēlī 13 caurumi, tev jāmāk paskaidrot, ko tu gribi panākt. Industrija 40 gadu laikā ir sapratusi, ka nemāk, un nekad arī nemācēs, tāpēc ūdenskritumu pielieto ļoti maziem darbiņiem, kur abām pusēm nav vietas pārpratumam. Pārējos gadījumos mēģina vienoties par iteratīvo pieeju, kur tiek taisīti protatipi, beta versijas u.c. huiņa, kur tu vispār sapratīsi, ko tad tu vispār gribi panākt, un kur tavs fantāzijas lidojums atduras pret 500 cilvēkstundām darba.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?