Pērkons ([info]perkons) rakstīja,
@ 2016-10-07 20:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man ir 6 obligāti priekšnosacījumi, lai uzvārītu pelmeņus.
1. Verdošs ūdens
2. Sāls
3. Pipari
4. Laurlapas
5. Pelmeņus mest katlā pa vienam
6. Gatavi, kad uzpeld

Cik un kādi tie ir jums?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]black_data
2016-10-07 21:03 (saite)
Pilnīgi sagribējās pelmeņus. Nav ēsti... emm... kādus divus, trīs gadus?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 21:05 (saite)
Briesmīga nolaidība!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2016-10-07 21:06 (saite)
Es jau kādas pāris nedēļas domāju par pelmeņiem!
Piparus jau gataviem gan

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2016-10-07 21:06 (saite)
It kā jau visi nosauktie. Bet jābūt pašam galvenajam pelmeņu nosacījumam - mājās nekā cita nav. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 21:08 (saite)
Nu te no situācijas. Piemēram, ja deviņos vakarā negribās klapēt beigtu cūku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bozena
2016-10-08 00:50 (saite)
Nu ja! Tas jau klasicicējas kā Mājās nekā nav. Tā jau viņi garšīgi, nu pelmeņi. Ja labi trāpījušies. Tikai baigais vīriešu ēdiens. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-08 00:57 (saite)
Jāsaka kodīgi, ka gatavoju Lēdijai, hehehe. Pats nevienu pelmeni nedabūju.))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2016-10-07 21:10 (saite)
verdošs ūdens, sāls
var būt ne gluži mest pa vienam, bet tā, lai nesalīp
un tagad bonusi:
apcept pēc vārīšanas, uzmalt melnos piparus un ēst ar krējumu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 21:12 (saite)
Pirms ēšanas nedaudz kajanas pipari, krējums un etiķis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zin
2016-10-07 22:45 (saite)
ui nē, etiķis ir galertam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 22:50 (saite)
Arī obligatõriski, bet čut čut pieliet pelmenim – ūūūber!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2016-10-07 21:15 (saite)
Lauri jā, bet vāru tikai buljõnā. Perversi?:) Nē!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 21:16 (saite)
Man te buljõna kubiciņi nav iecienīta lieta, itogo...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2016-10-07 21:17 (saite)
wtfk kubiciņi?! Buljõns!!!!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 21:18 (saite)
Nu buljõns kaut kā jāiegūst. Nav tā, ka man viņš būtu vienmēr gatavs.))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2016-10-07 21:21 (saite)
Nav tā, ka es vāru pelmeņus bez buljõna, gočpendel! P.S. Ernuerna oktobrī pie Tevis, ja nepamanīji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 21:22 (saite)
Aga, gaidu, kad madmazel izbrīvēs sev laiku.))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2016-10-07 23:14 (saite)
khm khm:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 23:24 (saite)
))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ernuerna
2016-10-08 00:33 (saite)
bet vispār par tiem pelmeņiem buljonā jūs mani sakārdinājāt - kā reizi saldētavā stāv burciņas ar jērga gaļas-nātru buljonu, būs jāsariktējas jēra pelmeņiem. Paldies par ideju :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ernuerna
2016-10-08 00:29 (saite)
un kādi ir Tavi īpašie 6 nosacījumi, lai iegūtu īstu buljonu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2016-10-08 15:26 (saite)
6 nav, bet divi - osambuko domātie kauli un selerijas sakne pikantumam:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2016-10-08 18:50 (saite)
kungamāte....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sanomi
2016-10-07 21:38 (saite)
1.iemest visu porciju pelmeņus aukstā ūdeni (pārāk slinka, lai gadītu, kamēr ūdens uzvārās un mestu pa vienam)
2 kad ūdens sāk vārīties - ņemu nost no plīts
2. noliet ūdeni
3. apcept
pašai ne pārāk pelmeņi, bet manējie ēd tikai šādi pagatavotus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 21:41 (saite)
Kāda pelmeņu zaimošana, šādi gatavojot!))

*pērkons saķer galvu un nosodoši skatās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2016-10-07 21:46 (saite)
Neatceros sevi jebkad vārām pelmeņus! Neko par to nezinu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 21:48 (saite)
Ot ēst saldētus pelmeņus nevārot, tas ir īsts kungfu. Visu cieņu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chaika
2016-10-07 22:18 (saite)
A viņus pa taisno uz pannas nevar?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 22:20 (saite)
Gan jau var.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vistu_zaglis
2016-10-08 00:15 (saite)
Var un vajag, mums te vienkārši kaut kādi karojoši gurmāni novākušies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-08 00:25 (saite)
Garais! Muti!)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2016-10-08 00:29 (saite)
Ne ne ne, es te tagad sajutos kā partizāns, sabotieris un tā vispār, vot, hehe

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2016-10-07 22:36 (saite)
1)cept pelmeņus uz pannas kā pīrādziņus, karstus aplaistīt ar izkausētu sviestu un parmezanu,
2) pēdējā laikā parādījusies izvirtība vārīt buljonā (var turēt gatavu kārbiņā saldētavā blakus pelmeņiem)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 22:40 (saite)
Ot ar to buljõnu jūs mani pārsteidzat. Bet, iespējams, tāpēc, ka zupas kā tādas neēdu un man tupa buljõna naf.
Bet cept man viņus neceļās roka, lai nesajātu. Tajpat laikā ceptos siera pelmeņus no pelmeņu iestādes ļoti patika integrēt sevī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2016-10-07 22:44 (saite)
neko tur daudz nevar sajāt, sanāk minī pīrādziņi ar kraukšķīgu garozu, tik nevar ēst uzreiz no pannas verdošus, jo iekšā veidojas tāda kā mērce un var nepatīkami apdedzināties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ernuerna
2016-10-07 23:12 (saite)
man pelmeņi garšo, un tos taisu pati. visu - sākot no mīklas gatavošanas, beidzot ar labu gaļu, ko pildīt viducī. Draudzene kādu laiku strādāja Sibīrijā, vietējie tur pelmeņus liekā ārā uz balkona vai lieveņa saldēties. Mums tādas ekstras atkrīt. Paštaisītos pelmeņus nemaz citādi kā pa vienam ūdenī neiznāk ielikt. Vārošā. Ar čili pipariem unvisādiem tur piri piri.
Kāpēc veikala pelmeņus jāliek pa vienam - kur tā nianse?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 23:19 (saite)
Pa vienam jāliek, lai ūdens pārāk strauji neatdziest un pelmeņi nesalīp.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ernuerna
2016-10-07 23:14 (saite)
un kopš Gruzijas turnejas pirms pāris gadiem, vispār mūsu sirdi ir salauzuši hinkāļi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 23:18 (saite)
Nu hinkaļi cits, protams))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vistu_zaglis
2016-10-07 23:26 (saite)
1) Karsta panna
2) Eļļa
3) Un ejiet nahuj, estēti!

:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]perkons
2016-10-07 23:44 (saite)
Dzelžaini!))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vistu_zaglis
2016-10-07 23:45 (saite)
A to!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-10-08 02:25 (saite)
piezīmēšu, ka tas viss nekādi neatmaina krējumu un etiķi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2016-10-08 06:38 (saite)
Nekad ar to etiķi nebiju provējusi. Pielej pelmeņiem jau šķīvī kā krējumu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-10-08 08:45 (saite)
krējums augšā, etiķis apakšā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2016-10-08 00:56 (saite)
Notinu līdz apakšai un sapratu, ka te kaut kādi pelmeņfašisti salasījušies. Vēl tikai pasakiet, ka ar ikriem un safrānu viņus patērējiet! :D

(Atbildēt uz šo)


[info]kriipuminjsh
2016-10-08 02:08 (saite)
7. Krējums
8. Čipsi (siera vai skābā krējuma&lociņu)

(Atbildēt uz šo)


[info]traffico
2016-10-08 02:59 (saite)
Sūdīgiem pelmeņiem ne tādus vien nosacījumus var izvirzīt! :P

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2016-10-08 07:46 (saite)
jā, obligāti krējums-mārrutki-etiķis. ja šīs mērces nav, tad nemaz neēdu.

(Atbildēt uz šo)


[info]rasbainieks
2016-10-08 14:54 (saite)
panna. eļļa vai sviests. majonēze vai tzatziki.
pelmeņus nav jāvāra. punkts.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]cloned_pt
2016-10-08 15:26 (saite)
o! Sibīrijā šoks un beidzot saprašana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravejsledzejs
2016-10-08 15:41 (saite)
0.

Vārīti pelmeņi vispār nav ēdami.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?