Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2010-01-20 15:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Poll #17067 dxjkzed tky ltdtl
Open to: All, results viewable to: All

šašliku vislabāk marinēt ir:

View Answers

etiķa marinādē ar sīpoliem
36 (78.3%)

citronskābē, un cept ar tomātiem
10 (21.7%)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]goddes
2010-01-20 15:50 (saite)
Vienkārši, ja jau tā izvēle tik sekla, esmu pret etiķi marinādēs (ja vien tam nav sakara ar zivīm)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-01-20 15:51 (saite)
kādēļ
nav jau tik draņķīgi ar etiķi, ar viņu zivis marinē, un nekas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2010-01-20 15:52 (saite)
a vot, kopš atklāti citi veidi, tā etiķains šašļiks šķiet brutāli sajāts:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]untilted
2010-01-20 20:23 (saite)
kopš atklāti citi veidi, šašĻiks vairs nav šašĻiks

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2010-01-20 20:56 (saite)
Fjd.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]torch
2010-01-20 17:35 (saite)
etiķis ļoti sausina gaļu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]imix
2010-01-20 15:51 (saite)
man piemeeram labaak patiik sariiveetu rabarberu masaa! diezgan njammiigi

(Atbildēt uz šo)


[info]rediiss
2010-01-20 15:55 (saite)
plikos sīpolos. bez etiķa. tad jā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]martcore
2010-01-20 15:58 (saite)
bet tad tie sīpoli, kurus tu liec uz iesma, jau tādi garlaicīgi sanāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2010-01-20 16:05 (saite)
tak gan jau vēl garšaugi, un kopējā gaļas sulā tie sīpoli tāpat iemarinējas, kādēļ tieši etiķi? var citronu, granātābolu, rabarberi bļ 100iem veidu un skābo reaģentu

tu domā, ka strīdēties par garšas gaumēm ir auglīgi?:)) man šķiet absolūti bezjēdzīgi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rediiss
2010-01-20 16:10 (saite)
garšas, promska, katram citas. tomēr dažreiz var uzzināt arī kaut ko kas pašam iepatīkas. es, piemēram, par tiem rabarberiem ieinteresējos. saki, baigi labi sanāk? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]goddes
2010-01-20 16:17 (saite)
viss sanāk labi, ja gatavo ar sirdi:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-01-20 16:25 (saite)
es atkal bi domājusi, ka sāls jāliek klāt, lai labi izdodas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-01-20 16:25 (saite)
(stulbs jociņš par sirds pievienošanu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]goddes
2010-01-20 16:29 (saite)
es protams atkal varētu pateikt nostāju sāls jautājumā, bet ja jociņš, tad jau lai paliek:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravejsledzejs
2010-01-22 11:42 (saite)
jā, pietiek ar tīru sērskābi :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rediiss
2010-01-20 16:08 (saite)
jā, garšvielas, protams, pipari un kasturvēl. es gan pati ar to kulināriju uz jūs ghh bet etiķi tur reāli neprasījās klāt. gaļa sanāca mīksta un garda arī bez tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2010-01-20 16:18 (saite)
ja gaļa ir svaiga, ta nekādu tur etiķi nevajag.
baziliks+rozmarīns+sīpoliņš+tomāts is the shit.

un to es saku kā cilvēks, kas neēd gaļu, turklāt.

(Atbildēt uz šo)


[info]velvet
2010-01-20 16:23 (saite)
īstu armēņu šašliku marinē tikai sīpolos - 1/1. pamēģini, nenožēlosi, kamēr nepagaršo, nekad netic, ka garša labāka kā etiķī :)

(Atbildēt uz šo)


[info]tipa75
2010-01-20 16:37 (saite)
kefīrā vienu nakti, no rīta +sīpoli, pipari, sāls. Vakarā cep.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]begemots
2010-01-20 22:16 (saite)
word!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2010-01-20 16:38 (saite)
Ieķeksēju pirmo tikai tāpēc, ka tur figurē sīpoli. Etiķi labāk aizstāt ar citrona sulu vai vispār neko - kā jau te minēja, pietiek ar sīpoliem un garšvielām.
Pēc visiem tiem veikala šašlikiem sazin kādās mērcēs un garšvielās, dabūjot "klasisko" (kas, protams, nav klasisks pēc pašu kaukāziešu izpratnes) šašliku bez vijeboniem, kļuva skaidrs, ka tas ir pats labākais :)

(Atbildēt uz šo)


[info]nova
2010-01-20 17:20 (saite)
granātābolu sulā vai kefīrā vislabāk ar kaudzi zaļumu

(Atbildēt uz šo)


[info]eermaniitis
2010-01-20 17:30 (saite)
etiķī nekad un nekur

bet var vēl arī kefīrā/dažādos zaļumos - kaut vai pie krišnām iepērc indijas garšvielas un tajās pamarinē ;)

etiķis sausina - pē! un to skābumu arī savādāk dabūt var!


un kas pats galvenais sāli ber tikai minūti pirms cepšanas un nekad marinējot!

(Atbildēt uz šo)


[info]up
2010-01-20 17:51 (saite)
siipoli, pipari, saals. vislabaak jeeru. un nekaadu etikji.

(Atbildēt uz šo)


[info]vikings
2010-01-20 18:00 (saite)
vecais labais baltvīna variants - lētais Monastyrskaya Izba baltvīns litrs uz 2 kg gaļas un kilo sīpolu uz to pašu daudzumu. 3 stundas un žažlix gotovs.

(Atbildēt uz šo)


[info]kinskis
2010-01-20 18:03 (saite)
bet vēl labāk sālsskābē (lai sāls nav lieki jātērē) un cept ar autogēnu.

(Atbildēt uz šo)


[info]ib
2010-01-20 23:35 (saite)
Kefīrā un tikai!

(Atbildēt uz šo)


[info]losthighway
2010-01-20 23:56 (saite)
Marinēt laikam var visādi (izņemot citronskābi), bet nu kopš Grūzijas apmeklējuma, cenšos tiešām iztikt bez etiķa. Un vispār sāk likties ka pārāk jau vijobivajetsa visi ar tām speciālajām receptēm. 10 min pirms cepšanas sagriežam sīpolus, vai labāk pat samaļam, sāls, melnie pipari, sarkanie pipari, ja ir garšās zālītes, pāris minūtes to gaļiņ kārtīgi samasējam garšvielas un viss ir kārtībā, cepam tik augšā, ja sīpoli samalti tikai cenšamies lai nepaliek pārāk pielipušas pie gaļas daudz. ar lētāko gaišo vīniņ cepšanas laikā pārlejam, lai skābumiņ arī būtu, bet var arī protams pie šīpoliem to piešaut.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?