Agnese ([info]magic_raddish) rakstīja,
@ 2013-07-31 11:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vienu gan no šīs aptaujas es nesaprotu http://klab.lv/users/elina/1669180.html , kāpēc šīm sievietēm ir tāds uzskats, ka pēc bērna piedzimšanas dzīve ir dziļāka. Vai tas kaut kādā mērā ir saistīts ar to, ka vienas pašas tās nepsēj dzīvot saturīgu dzīvi? Es gan māku. No visām tām lietām, kas tiek uzskatītas par saturīgām, vai tiešām dzirdēt bērna smieklus ir visdziļākā. Es saprotu, ka reprodukcija ir svarīgs sugas izdzīvošanas moments, bet pateikt, ka dzīve pirms tam ir bijusi pliekana, ir diezgan agresīvi. Nu labi, es esmu agresīva pret tādu apgalvojumu.
Ai nu, bet tad jau galvenais, lai tās māmiņas publiski nesprauslojas, ka citu dzīves ir pliekanas.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]putnupr
2013-07-31 11:55 (saite)
nezinu par citām mātēm, bet viena mana paziņa dzīvo vien (?) bērna dēļ. bērns viņai ir viss. sarunājoties arī visu laiku uzsver "mans bērns to un mans bērns šito". gan jau visām tā nav.

(Atbildēt uz šo)


[info]neoplasm
2013-07-31 12:01 (saite)
kaut kāda evolūcijas figņa - ja sievietēm tie bērni nebūtu VISS, tad gēniem būtu grūti pārnesties un dzimtām turpināties.
vēl viens smieklīgais evolūcijas joks, man liekas, ir evolūcijas noliegšana un ticēšana dievam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]magic_raddish
2013-07-31 13:41 (saite)
vai arī pie vainas ir vīriešu gribēšana iebāzt penīšus un palais tālāk savus gēnus :D - par šo es vakar tieši klausījos podkāstu:
Tad ja dzīve būtu vienveidīga, sievietēm nevajadzētu vīriešus un tās varētu pašas radīt bērnus, proti, ja sugai vajag pielāgoties aukstiem, karstiem apstākļiem, paņem citu pārstāvi, kas tam ir piemērots, pārojies un pēcnācēji būs klimatizējušies, rupji ņemot. Tāpēc kaut kādas tur tuksneša ķirzakas ir tikai siev.dz. un viņas dzemdē tādu kā sevis klonu, jo tuksnesī ir maz mainīgi apstākļi un ienaidnieks viens un tas pats. Interesanta teorija.
Ai es te pavisam par ko citu aizmuldējos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dute
2013-07-31 12:02 (saite)
meitenes vnk salīdzina pirms un pēc

(Atbildēt uz šo)


[info]sramgni
2013-07-31 12:20 (saite)

(Atbildēt uz šo)


[info]sramgni
2013-07-31 12:24 (saite)
Es negribu to visu lasīt, vai tu, lūdzu, varētu parādīt to vietu, kur kāda māte saka, ka citu dzīves ir pliekanas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]magic_raddish
2013-07-31 13:21 (saite)
par citu dzīvju pliekanumu neviena mamma neteica un es uz to arī nenorādīju. Ravena un Ripp visspilgtāk to teica par sevi, bet kopsummā ir saprotams no komentāriem, ka dzīve paliek laimīgāka un labāka katram savā izpratnē.
Varbūt tas ir iekšējais stāvoklis, jo es nedomāju, ka kāds teiktu "Agnese tu pēc bērna piedzimšanas esi kļuvusi saturīgāka"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sramgni
2013-07-31 13:30 (saite)
Vai kāds teica, ka pēc bērna dzīve kļūst "saturīgāka"? Ja godīgi, man ir tikai aptuvena nojausma, ko tu saproti ar saturīgumu un dziļumu, bet, ja šīs lietas tev ir svarīgas, tad es tevi no visas sirds aicinu pēc tām tiekties, un izsaku nožēlu par to, ka sabiedrības aizspriedumi par "sievietes pamatuzdevumu" liek justies par to neērti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sramgni
2013-07-31 13:34 (saite)
Beigās sanāk, ka tevi neviens šajā gadījumā nav aizskāris, toties tu, aizstāvot savus saturīguma un dziļuma ideālus, nosauc bērnu vecākus par nepašpietiekamiem truliķiem ("Vai tas kaut kādā mērā ir saistīts ar to, ka vienas pašas tās nepsēj dzīvot saturīgu dzīvi?"). Kurš tagad ir lielāks lohs?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]magic_raddish
2013-07-31 14:03 (saite)
ja tu piesienies pie vārdiem, tad minētais teikums ir noformēts jautājuma formā, nevis kā apgalvojums. Līdz ar to es nevienu nenosaucu par trulu. Priekš tā, ka tu piesienies man, tu savus vārdus neizvēlies rūpīgi.
Piedod, ja es tevi kaut kā aizskāru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]artis
2013-07-31 19:25 (saite)
lol, juriste :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vakardiena
2013-07-31 13:01 (saite)
man bija līdzīga ideja, bet drīzāk par pašpietiekamības trūkumu. Un līdz ar bērnu šī laime/dziļums tiek atrasts kādā citā nevis sevī. Pie kam, atšķirībā no pieaugušā, bērnam šāda uzmanība ir nepieciešama, un viņš no tās neizvairās. Galvenais, lai līdz brīdim, kad bērns kļūst pieaudzis, vecākam pāriet vēlme savas dzīves piepildījumu meklēt viņā.

(Atbildēt uz šo)


[info]nulle
2013-07-31 13:44 (saite)
Man rodas agresija, izlasot šādus ierakstus.

(Atbildēt uz šo)


[info]daria
2013-07-31 15:56 (saite)
Nezinu gan par to "dziļāka" - it īpaši, ja dziļumu vērtē citi cilvēki (cik dziļāks kļūst cilvēks, kam pāris gadus interesē tikai viena vienīga tēma? Bet, no otras puses, tātad viņš specializējas nišā, padziļinātas zināšanas un tā :D). Bet laimīgāka - jā, piekrītu, tikai tā ir citādāka laime, tāda kā nesavtīgāka, lai gan savtīga tā tāpat ir, varbūt - mazāk egocentriska?
Lai vai kā, citu cilvēku dzīves tādēļ neuztveru kā pliekanākas, tieši otrādi - priecājos, ka ir arī kas cits pasaulē un domāju (ceru), ka pēc kāda laika, kad nebūšu nepārtraukti vajadzīga saviem bērniem, varēšu pieturēties pie abām pasaulēm - prieka par bērniem un pievērsties arī citām lietām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]magic_raddish
2013-08-01 09:03 (saite)
Man patīk "mazāk egocentriska laime". Es nezinu kā īsti ir, vīri/bērnu tēvi nav greizsirdīgi par apdalīto uzmanību?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2013-08-01 09:24 (saite)
Uzmanības jau arī ir dažādas. Nav jau tā - Tu savu darbiņu esi padarījis, tagad uzmanības drumslaa dabūsi tikai tad, kad sagribēšu nākamo pēcnācēju.
Protams, ka nevar vairs divatā pēkšņi izdomāt kaut kur aizlaistoes, bet nav jau arī tā, ka es to spermu kaut kā ar viltu būtu izžmiegusi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]magic_raddish
2013-08-01 12:09 (saite)
jā, vajag izmantot brīžus menģēties, kamēr bērns vēl neko nesaprot un nevar sanākts mulsinošas situācijas :D Vēlāk, es varu tikai iedomāties, ka tas jādara vairāk paslepus.
Visāda tur gultas čīkstēšana un "mammaiņai laikam kāds dara pāri" :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2013-08-01 23:59 (saite)
Sekss krogu tualetēs, mašīnā un zem tilta klasificējas kā "paslepus"? ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]magic_raddish
2013-08-02 09:04 (saite)
tas izklausās totāli slepeni :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]artis
2013-07-31 19:25 (saite)
word

(Atbildēt uz šo)


[info]honeybee
2013-08-01 19:10 (saite)
Nuuu, pirmkārt aptauja ir biasēta, t.i., tajā pēc definīcijas nepiedalās cilvēki, kurus bērni nepadara laimīgus un kuriem tāpēc nav bērnu :)

Man tas šķiet salīdzināmi ar tiem cilvēkiem, kuriem ļoti patīk ceļot, kas to daudz dara un apgalvo, ka tas viņus bagātina, piešķir plašāku redzesloku etc., ka viņi nevarētu iedomāties savu dzīvi bez ceļojumiem.
Kas ir pilnīgi normāla pozīcija. Un kas nevienā acī nenozīmē, ka arī man (kam ceļojumi ir vienaldzīgi) būtu jāceļo vai kāds domātu, ka mana mājsēža dzīve ir pliekanāka.
Un tas nenozīmē arī to, ka cilvēki, kam patīk ceļot, būtu kaut kadā veidā agresīvi vai nespēj dzīvot saturīgu dzīvi bez ceļošanas, vai ka, viņuprāt, ceļojumi būtu pati svarīgākā nodarbe pasaulē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]magic_raddish
2013-08-01 23:23 (saite)
es jau nemaz nelienu tajā svešajā dārziņā - tikai palūrēju un paheitoju savā dārziņā. Vispār jau es varētu līst mazāk citu darīšanās, bet tad man būtu jāpārstāj lasīt cibu.
Bet, anyway, visa tā bērnu būšana liekas tāda medussalda, kas neatbilst maniem priekštatiem, piemēram, par bailēm par karjeras pārtraukumu, par draugu zaudēšanu, par finansiālām grūtībām, par būšanu piesaistitam vienai vietai un visvairāk par to, ka pats vairs nevari būt draisks bērns. Tāpēc es neticu, lai cik pliekani būtu bijuši pirms bērna laiki, ka kāds vēlētos tos ziedod bērna vārdā un piemēram dzemdēt 18 vai 20 gados. Katram savs laiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2013-08-01 23:56 (saite)
Man nebija padomā teikt, lai tu nelien svešos dārziņos [varētu padomāt, ka es te pati neielīdu iedirst savu viedoklīti :D]. Es vairāk par to, ka *ja gadījumā* tev šķiet, ka ļaudis varētu uzskatīt tavu bezbērnu dzīvi par pliekanu - ēēē, nu vairumā gadījumu tomēr apbērnošanās nesaspiež smadzenes tik ļoti, lai padomātu, ka paša dzīves patiesības attiecas uz pilnīgi visiem cilvēkiem.

Tavas raizes praktiski visas ir normāli pamatotas, izņemot varbūt to būšanu draiskam bērnam, jo patiesībā bērni ir lieliska iespēja attaisnoti darīt ar viņiem pilnīgi visas bērnišķīgās lietas, kuras pieaugušie nedara. [Ja vien ar vārdiem "draisks bērns" nebija domāts traks sekss ar ko pagadās ;)]
Es gan savu pirmo uztaisīju 20 gados (piedzemdēju 21) un tieši tad, kad mana brīvā, pofigistiskā un visādi citādi lieliskā dzīve bija sevi izsmēlusi. Bet, protams, katram savs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]magic_raddish
2013-08-02 09:01 (saite)
nēnē, nekādu traku seksu ar ko pagadās :D
Bet par to būšanu bērnam ir grūti iedomāties, jo kā gan tu vari būt bezrūpīgs, ja uz tevi paļaujas cita dzīvība. Es esmu diezgan vieglprātīga, tāpēc es noteikti pagaidītu, kad man tas viss pāriet, jo citādi es sevi nospiestu ar to, ka man būtu jāiemācas būt atbildīgai. Es pieļauju, ka uz 30 gadiem viss būs mainījies.
Es tieši esmu dzirdējusi arī versiju, ka jaunam vecākam ir būt labāk - fiziski stiprāks, vēl ir vienā līmenī ar bērnu un labāk to izprot, kā arī ātrāk var tikt atkal uz brīvām kājām, teiksim ap 40 gadiem.
Man ir jāiemācās neiztērēt algu pimajā nedēļā un tad var runāt par nākamo soli :D, kas nebūtu bērni, bet gan labāka darba meklējumi, var būt papildus izglītība un tad gan var bērnus. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2013-08-02 09:30 (saite)
Nav tik traki, tādus dzīvības un nāves jautājumus ar bērniem īpa
ši bieži nav jārisina, 1. gads ir diezgan lēts un pēcāk jau pierod, bet "ko tādu interesantu kopā padarīt" gan ir ikdienas jautājums. Un atbilde ir "manas bērnības mīļākās izklaides" :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?