Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-08-23 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bet runājot par velosipēdistiem
Vidusskolas laikā bezsniega periodā es ik dienas braucu ar velosipēdu (vai vēlāk - mopēdu). Un man nevienu brīdi neienāca prātā braukt pa ietvi, vai, nepaskatoties uz visām pusem, pēkšņi maukt šķērsām pāri ielai oder izpildīt vēl kādus negaidītus/neloģiskus manevrus. Kaut gan vējš galvā tobrīd man svilpoja konkrēti;)
Jā, protams, tā bija mazpilsēta, jā, protams, toreiz idiotu pie stūres bija krietni mazāk (ne jau tāpēc, ka idiotu bija mazāk, bet tāpēc ka mašīnu bija mazāk). Bet satiksmes noteikumos bija rakstīts tā, un tātad tā arī bija jādara. Un pirms ļāva močīt apkārt ar riteni, tēvs mani noeksaminizēja: ko darīšu kādā konkrētā gadījumā - šķērsojot ielu, pagriežoties krustojumā, utt. Tāpat kā iemācīja iztīrīt/nomainīt sveces un atskrūvēt startera kārbu un piestiprināt par jaunu izļurkājušos detaļu (tās bija 2 mana mopeda vājās vietas). Lai nonākusi uz ielas es neapdraudētu sevi un citus, kā arī netraucētu satiksmei.

Un man patiešām interesanti: kura vietā konkrēti tagadējos satiksmes noteikumos ir aprakstīts, kādā veidā ir jāpārvietojas velosipēdistiem? Paldies, mani neinteresē argumenti no sērija "a pamēģini pati... pilns ar kretīniem... kur tad lai es braucu?!..." Vienkārsi iemetiet linku - kur konkrēti aprakstītas velosipēdistu tiesības un pienākumi! (jo man pašai slinkums meklēt;))


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]savanna
2009-08-23 12:18 (saite)
Out of topic.
Nekad neesmu sapratusi, kur rodas tie slimie, kas ar riteni pa ielām vazājas, ja blakus ir trotuārs. Apdraud sevi un šoferu stāvokli. Šaubos vai kāds autovadītājs alkst uzmest uz kapota riteņnieku. Un, riteņnieku iedoma, ka viņš ir boss uz ielas un, ka auto it ar viņu tagad baigi jārēķinās, bet viņam ir tiesības taisīt avārijas situācijas ir vispār fascinējoši.

Jā, laikam jau man arī ir viedoklis, jo es nekad, ja ir trotuārs, nebraucu pa ielu ne Rīgā, ne ciemā, jo man mana veselība ir svarīgāka.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 12:22 (saite)
Protams, šoferos, kas brauc cieši gar trotuāru (sevišķi lietus laikā) ir spēks!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2009-08-23 15:03 (saite)
Un tagad Tu padomā, kā tieši velosipēdists, kurš ir pilvērtīgs satiksmes dalībnieks apdraud "šoferu stāvokli" (c), braukšanai izmantojot brauktuvi? Jāliek galvā ķivere un jāapzinās, ka "braukt"- tas nozīmē, pa ceļu/ielu/šoseju, nevis gājēju taku. Kretinē tā "kluso mīzēju" (c) katgorija, kuri jēdz tikai par trotuāriem pārvietoties: ja reiz esi satiksmes dalīnbieks, tad iemācies CsN, aprīkojies ar atstarotājiem, ķiveri un brauc, kur pieklājas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sii
2009-08-23 16:37 (saite)
kā cilvēks ar ļoti niecīgu velobraucēja stāžu es uz ielas braucamās daļas patiešām arī jūtos nedroši, un tādā kontekstā man ir pilnīgi pie kājas, ka priekš kāda es ieskaitos pie "klusajiem mīzējiem", man rūp tikai mana personiskā drošība, man rūp tas, lai man nepiemetas šoks, kad mani mikroskopiskā attālumā apdzen satiksmes autobuss, ok, varbūt pēc kāda laika es pret to būšu tā notrulinājusies, ka tik tiešām arī rokas-kājas netrīcēs, un tad arī es vēsā mierā dragāšu pa ielām, taču - tas būs tikai pēc kāda laika. a CSN pārzināšana un aprīkojums pret trīcošām rokām-kājām un bailēs drebošu sirsniņu diemžēl nelīdz.

un otra lieta - ne visi, kas ir uz velo, "brauc" tādā nozīmē, ka tikai pārvietojas no punkta A uz punktu B pa īsāko/ērtāko maršrutu. es, piemēram, izlienu ārā ar velo ar mērķi pabraukāties, iepazīt pilsētu utt. jeb ko - vai satiksmes ziņā intensīvākās un gājēju apstaigātākās pilsētas daļas drīkst iepazīt tikai pārvietojoties kājām? a pa ielas braucamo daļu braucot, es no apkārtnes neko neredzu, jo visas manas maņas ir vērstas uz to, lai es kontrolētu ceļu zem riepām un situāciju attiecībā pret citiem satiksmes dalībniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-08-23 17:03 (saite)
nekā personīga, man nav KM saraksta un attiecīgi, attieksmes, taču vispārīgi es tomēr domāju, ka ja cilvēks pārvietojas no punkta A uz punktu B ar velo, tad viņš kļūst par satiksmes dalībnieku. Ja ar velo veic logiepirkšanos un lēnīgu stumšanos, tad tā nav pārvietošanās ar velosipēdu transportlīdzekļa izpratnē.

Kāpēc velokurjeri brauc pa ielām? Sportisti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjeerpis
2009-08-23 17:58 (saite)
Nu, es braucu pa ielām, ja braucu, tāpēc, ka ne visur uz ietvēm ir uzbrauktuves/nobrauktuves un dažkārt ietves baigi bedrainās. Bet tik tiešām no apkārtnes maz kas redzams, jo jābaidās no mašīnām :) Un pašā centrā vēl ir labi, jo tur visiem ir jābrauc lēni, bet jau tuvojoties Rīgas malai man ir autobusa dubļainais sāns bez maz vai maigi noglaudies gar manu sānu - rokas trīcēja ilgi. Jo šoferis neuzskatīja mani par līkuma mešanas vērtu. Un tur pat nebija trotuāra.
Vismaz tajā brīdī, kad tie, kas domā, ka ar velosipēdu ir jābrauc ļoti ātri, bet dara to pa trotuāru, gribas tādus saukt krietni rupjākā vārdā kā tevis dotais. Bet lēnie čumčinātāji jau netraucē. Tādiem jau arī uz ielas nav ko darīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-08-23 18:04 (saite)
lūk, uzķēri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lauminja
2009-08-23 17:50 (saite)
Es te ar redzu vienu kluso dirsēju... nejēdz, bet maut grib un spēj.
Izlasi CSN un tad dirs.
Stulbā kaza.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

izlasi gan!
[info]barbala
2009-08-23 18:04 (saite)
1. (CSN #1.22) Gājēju un velosipēdu ceļš - ceļš, kas apzīmēts ar 415., 416. vai 417.ceļa zīmi un paredzēts gājējiem un braukšanai ar velosipēdu.
2. (CSN #1.51) Velosipēdu ceļš - ceļš, kas paredzēts braukšanai ar velosipēdiem (var būt apzīmēts ar 413.ceļa zīmi vai 932. vai 941.ceļa apzīmējumu.
3. (CSN #38.4) Transportlīdzekļa vadītāja pienākums - darīt visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki, it sevišķi mazāk aizsargātie (gājēji un velosipēdu vadītāji).
4. (CSN #39.1.2) Ja alkohols asinīs ir virs 0,5 promilēm - transportlīdzekļa vadītājam (velosipēdistam) aizliegts vadīt transportlīdzekli.
5. (CSN #107) Ja uz brauktuves ierīkots ar 413.ceļa zīmi un 941.ceļa apzīmējumu apzīmēts velosipēdu ceļš, kas no pārējās brauktuves atdalīts ar platu 920.ceļa apzīmējumu, pārējo transportlīdzekļu vadītājiem velosipēdu ceļu šķērsot atļauts tikai nepārtrauktā ceļa apzīmējuma pārtraukuma vietās.
6. (CSN #138) Nogrieţoties pa labi vai pa kreisi, transportlīdzekļa vadītājam jādod ceļš velosipēdu vadītājiem, kuru ceļu viņš šķērso.
7. (CSN #153) Dzīvojamā zonā velosipēdu vadītājiem atļauts pārvietoties pa ietvēm un pa brauktuvi visā tās platumā.
8. (CSN #154) Dzīvojamā zonā, degvielas uzpildes staciju un stāvvietu teritorijā velosipēdu vadītājiem ir priekšroka, taču viņiem aizliegts nepamatoti traucēt citu transportlīdzekļu braukšanu.

 Papildu prasības velosipēdu vadītājiem:
9. (CSN #217) Braukt ar velosipēdu pa brauktuvi vai nomali atļauts personām, kas nav jaunākas par 12 gadiem. Šādā gadījumā velosipēda vadītājam jābūt klāt velosipēda vai jebkura mehāniskā transportlīdzekļa vadītāja, kas pēc CSN noteikumu 35.punktā minētās amatpersonas pieprasījuma jāiedod pārbaudei.
10. (CSN #219) Velosipēdam jābūt tehniskā kārtībā.
11. (CSN #220) Velosipēdam jābūt aprīkotam ar bremzēm, skaņas signālu un gaismas atstarotājiem: priekšpusē - baltu, aizmugurē - sarkanu, abos sānos (riteņu spieķos) un pedāļos (priekšpusē un aizmugurē) - diviem oranžiem (dzelteniem).
12. (CSN #223) Braucot pa brauktuvi vai nomali, diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos velosipēdam priekšpusē jābūt iedegtam baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē - sarkanas gaismas lukturim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: izlasi gan!
[info]kuminjsh
2009-08-23 18:15 (saite)
Starp citu! Par tiem skaņas signāliem: neatceros pēdējā laikā dzirdējusi kādu velosipēdistu dzindzinām zvaniņu oder izmantojam Gustava tauri! Vai es atpalikusi, tagad viņiem ir kaut kas cits? Da i vispār: viņi pat virsū braucot neizdod nekādas skaņas, tikai drūmi (vai pārbijušies) glūn caur pieri!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: izlasi gan!
[info]barbala
2009-08-24 12:21 (saite)
Vispār, kundzīt, jūsu ieraksta dēļ man izveidojies pirmais škandāls manā Cibas vēsturē. Pat nevienu nenosaucot par resnu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: izlasi gan!
[info]kuminjsh
2009-08-24 20:14 (saite)
Pirmām kārtām, nikāda ne kundzīte, bet jau sen atkal jaunkundze!;p
Otrām kārtām: saškandalēt ar Laumiņju, ta nu gan sasniegums! Tas ir kā 2 pirkstus... Pamēģini [info]unpy no pacietības izvest - tas jau nu gan būs kaut kas!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: izlasi gan!
[info]barbala
2009-08-25 07:16 (saite)
paldies, paldies, man citi sporta veidi vilina vairāk, peldēšana, vingrošana, vienkārši- labs darbs un tā. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: izlasi gan!
[info]kuminjsh
2009-08-25 07:42 (saite)
Dīvainas Tev intereses kaut kādas;>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

un vēl
[info]barbala
2009-08-23 18:04 (saite)
13. (CSN #224) Velosipēdu vadītājiem pa ceļu atļauts braukt vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves (braukšanas joslas) labajai malai. Tālāk uz brauktuves atļauts izbraukt, tikai lai apbrauktu, apsteigtu vai apdzītu vai ja braukšanai attiecīgajā virzienā ir iekārtota atsevišķa braukšanas josla, kā arī šo noteikumu 229.punktā minētajos gadījumos, lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā. Netraucējot gājējus, atļauts braukt pa nomali – arī pa ietvi.
14. (CSN #227) Vietās, kur velosipēdu vadītāju braukšanas trajektorijas krustojas ar pārējo transportlīdzekļu braukšanas trajektorijām un velosipēdu vadītājiem ir priekšroka, velosipēdu vadītāji drīkst turpināt braukt tad, kad tie novērtējuši attālumu līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārliecinājušies par drošību.
15. (CSN #229) Nogrieţoties pa kreisi vai apgrieţoties braukšanai pretējā virzienā krustojumos apdzīvotās vietās, kur nav iekārtots velosipēdu ceļš, velosipēdu vadītājiem brauktuvju krustošanās vieta jāšķērso pa brauktuvju labo malu, iepriekš pārliecinoties par ceļu satiksmes drošību un dodot ceļu tajā pašā virzienā braucošajiem transportlīdzekļiem un tiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kam saskaņā ar braukšanas noteikumiem krustojumos ir priekšroka. Ja braukšanai pa kreisi iekārtota atsevišķa braukšanas josla, nogriezties atļauts no šīs joslas labās malas. Nogriezties pa kreisi vai apgriezties braukšanai pretējā virzienā ārpus krustojumiem atļauts no brauktuves labās malas.

 Velosipēdu vai mopēdu vadītājiem aizliegts:
16. (CSN #230.1) Braukt, neturot stūri.
17. (CSN #230.2) braukt, turoties pie cita braucoša transportlīdzekļa
18. (CSN #230.3) pārvadāt kravu, kas traucē vadīšanu vai apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus
19. (CSN #230.4) vest ar velosipēdu pasaţierus, izņemot bērnus vecumā līdz septiņiem gadiem, ja ir iekārtoti papildu sēdekļi un droši kāpšļi kāju atbalstam
20. (CSN #230.6) braukt pa ceļu, ja tam blakus atrodas velosipēdu ceļš
21. (CSN #230.9) braukt pa ceļu, kas apzīmēts ar 548.ceļa zīmi.

 Transportlīdzekļu reģistrācija
22. (CSN #249) Latvijā nav jāreģistrē tehnoloģiskie agregāti – velosipēdi, neatkarīgi no tā, kur tas tiks izmantots un paredzētajiem darbiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: un vēl
[info]lauminja
2009-08-24 12:14 (saite)
Nahuja tu man citē CSN? Tas ir kā pierādījums tam ka neesi idiote un māki lasīt ?
Ko tu ar to citātu gribēji pierādīt ?
To ka dura?
Tas tev izdevās arī ar pirmo komentu.. citāti nebija nepieciešami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: un vēl
[info]barbala
2009-08-24 12:15 (saite)
iedzer indi, laumiņ!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: un vēl
[info]lauminja
2009-08-24 12:17 (saite)
Nav bail ka aiz pārgudrības smadzeņpods varētu pārsprāgt?
Pieņemu ka pirmīt tev neizdevās lāga salasīt tev veltīto mesedzū.. pa kam atkārtošos...
TU ESI DURA.
Cerams ka lielie burti noderēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: un vēl
[info]barbala
2009-08-24 12:19 (saite)
:) iedzer indi, laumiņ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]divi_g
2009-08-23 18:48 (saite)
Kā autovadītājs, kurš pa reizei uzkāpj arī uz riteņa - nē, paldies, es pārāk labi zinu, kā pie mums brauc ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-08-23 21:17 (saite)
Lūk, lūk, kā vairāk autovadītājai un MTB velosipēdistei, man vienkārši nepatīk braukt pa pilsētu un punkts. Bet tad, kad to darbu, tad daru nečakarējot gājējus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2009-08-23 22:35 (saite)
Nez, var jau izvēlēties gana platas ietves, kurās vietas pietiek gan gājējiem, gan velosipēdistiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 22:40 (saite)
Ja vien velosipēdisti nemēģina braukt pa pāriem! Ko arī rajona dažreiz ir nācies vērot;///

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]divi_g
2009-08-23 22:45 (saite)
Šķiet, ka lielāko daļu problēmu varētu atrisināt biškīc vairāk cieņas vienam pret otru :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 22:49 (saite)
Nu nez, es nevienam lisapēdistam virsū neskrienu un kokus ratos negrūžu, ko nevar teikt par šiem!;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2009-08-23 21:18 (saite)
Tātad, pa ielu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2009-08-23 12:28 (saite)
ja tu paguglētu ceļu satiksmes noteikumus, tad atrastu, ka riteņbraucējs ir satiksmes dalībnieks un uz viņu attiecas tie paši satiksmes noteikumi kas uz mašīnām. nu vienīgi pagriezieni jārāda ar roku, kreisais pagrieziens jāveic pa mazliec citu trajektoriju un tamlīdzīgi. autobraucēji (sk komentu tepat augstāk) gan ar šiem noteikumiem nav iepazinušies, tāpēc brauc riteņbraucējiem virsū kā tukšai vietai.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 12:29 (saite)
Es lūdzu linku, nevis pamācību, kas man jādara:)
Oder es kaut kā neskaidri izteicos?:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]fanija
2009-08-23 12:49 (saite)
šeit tu ej, jeb http://www.likumi.lv/doc.php?id=90585

Par piemēru:
153. Dzīvojamā zonā gājējiem un velosipēdu vadītājiem atļauts pārvietoties pa ietvēm un pa brauktuvi visā tās platumā.
un vel daudzi dažādi panti, jo tikpat labi kāds minas ārpus dzīv. zonas.

Un tad tur vel ir atsevišķa nodaļa par to, kādam visādam jābūt gan pašam vellapēdam, gan viņa vadītājam.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 12:58 (saite)
Jessus, ku daudz burtu!;) Bet vispār, atnākšu no tirgus, riktīgi palasīšu!;) Bet vispār, man šķiet, ka zīme "dzīvojamā zona" ir izvietota reti kur!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fanija
2009-08-23 13:03 (saite)
jā, burtu padaudz vis!
par zīmi neko nezinu, jo tai vienā reizē, kad gadā ar vellapēdu braucu es, neievēroju nevienu noteikumu (oij, nē, luksofors ir izņēmums!!), izņemot bišķi paskatos, lai nevienam neuztriektos pati un neviens neuztriektos man;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 13:07 (saite)
;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sii
2009-08-23 13:36 (saite)
nei, uz braukšanu pa ietvēm attiecas cits sat.not. punkts, kas ļauj braukt pa ietvēm dajebkur, tik ar to piebildi - netraucējot gājējus.

tiesa, netraucēt gājējus var būt visai sarežģīts pasākums, jo ir gana daudz ļaužu, kas pēkšņi apstājas kā zemē iemieti, apcērtas iešanai pretējā virzienā vai negaidīti maina trajektoriju, un tad pat absolūti labdabīgi noskaņotu, mierīgi ripinošu velosipēdistu pataisīs par zvēru, burkšķot to no panckām ārā, ka šis kādam virsū uznesies. ar velo man šitā, pldsdvm, nav gadījies, jo pagaidām braukt pa centru tikpat kā nav bijis vajadzības, a ārpuscentra viss mierīgi, bet centrā pati kā ātri ejošs gājējs (jo es vienmēr steidzos) esmu vairākkārt ar tādiem pēkšņi zigzagā iet izdomājušiem tipiņiem saskrējusies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scope
2009-08-23 13:58 (saite)
Vairāk tracina, ja pa priekšu iet ļaužu bariņš, kurš izpleties pa visu ietvi, lai cik plata tā nebūtu.
Tas btw traucē ne tikai, kad pārvietojas ar velo, bet arī vienk. ejot ar kājām.
Un, braucot ar velosipēdu, kas var būt aizraujošāk, kā mēģināt uzminēt, uz kuru pusi izkustēsies gājējs ;)

/[info]scope "svētdienas" riteņotājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sii
2009-08-23 15:13 (saite)
oj, šitos, kas iet izpletušies visas ietves platumā, ij nepiemini. man tā ir viena no lielākajām sāpēm, jo manā bērnībā tēvs mūs regulāri uz šito dresēja, t.i., lai neejam izpletušies pa visu ietvi, lai paliek rūme, kur citiem ļaužiem garām tikt. un tas man ir tāāāā iesēdies, ka tagad, kad šitādus redzu un tik tiešām arī netieku normāli viņiem garām, tad ir mokas bezgalīgas, tad šķiet, ka esmu bijis vienīgais ļaužs visā pasaulē, kam ir mācīta kaut kāda uzvedība uz ielas, kam ir mācīts filtrēt situāciju sev apkārt, rēķināties ar citiem utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:29 (saite)
Lūk, lūk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:33 (saite)
Piekrītu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:30 (saite)
Jā, jā, arī par gājējiem un viņu idiotiskajiem izlēcieniem man būtu vesels romāns uzrakstāms!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scope
2009-08-23 13:54 (saite)
Uz velosipēdiem un mopēdistiem attiecas nodaļa "22. Papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem" tajā pašā ielinkotajā dokumentā.

P.S. Par dzīvojamo zonu - daudzdzīvokļu māju pagalmi arī automātiski skaitās dzīvojamā zona, tas nekas ka gan pagalmos, gan ar zīmi apzīmētās vietās autovadītāji biež uzspļauj noteikumam par "20 km/h" un ceļa došanu gājējiem un velosipēdistiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:30 (saite)
Tencinu, izlasīšu uzmanīgi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2009-08-23 15:12 (saite)
Ceļu saiksmes noteikumi. Viss tas pats, kas automašīnām, tikai ieteicams braukt pa ceļa labo pusi (ja brauc pa braucamo daļu). Jāvicina ar rokām, rādot pagriezienus, jo atšķirībā no mašīnām, nav uguņu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:28 (saite)
Jā, tas ir tieši tas, ko es atceros no saviem velosipēdista laikiem! Un ko arī tolaik cītīgi ievēroju!;)
P.S. Pie kam mopēdam un mocim tie pagriezieni bija jārāda ar vienu roku, jo otrā ir uz sajūga, ja pareiz atceros!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2009-08-23 15:29 (saite)
Velosipēdiem ar rāda ar vienu roku, ar otru tur stūri :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:34 (saite)
;DDDD Nu jā, protams!;D Es gan biju domājusi, ka mopēdisti rādīšanai izmanto tikai kreiso roku (ja pareizi atceros);)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2009-08-23 15:51 (saite)
Nosarkstu pa visu seju par savu neattapību :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:52 (saite)
;DDDD Es atkal domāju, ka Tu tieši mani paķēri uz muļķa!;DDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daria
2009-08-23 16:10 (saite)
aija, Kūms, es ar' pie tiem "klusajiem mīzējiem" piederu, kā augstāk bija apsaukts - kad es Siguldā dzīvoju, tad arī noteikumus ievēroju un pa ielām braucu, a Rīgā es ilgi vispār nevarēju sanemties, lai uz ielas ar vellapēdu izietu, tā nu tagad braukāju pa ietvēm. Līdz šim nekādas saskriešanās ar gājējiem nav sanākušas, bet es jau arī neesmu nekāds straujais braucējs. A pa ielām, nu eeeeeehmmm - kaut kā negribas tikt nonestai, lai arī ķiveri valkāju un viss ok, tak tomēr novelties nepatīkami!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 16:12 (saite)
Es jau nezin cik reizes esmu teikusi: dārgie velosipēdisti, ejiet piketos un gājienos, lai Jums uztaisa celiņus pa visu Rīgu! Ejiet ik nedēļu, kamēr Augstajiem Kungiem pieleks! Un es būšu pirmā, kas plakātus Jums zīmēs un karogus vicinās!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2009-08-23 16:15 (saite)
Augstais kungs Nušakovs, piemēram, stāsta, ka Latvijā nekad nebūs tādi visur veloceliņi kā, piemēram, Amsterdamā - kaut vai tā vienkāršā iemesla dēļ, ka mums ir ziema, kad nav iespējams braukt.
Tā nu pārvietojos, kā nu māku. Un nevienu netraucēju, vismaz man tā šķiet. Par gājējiem gan man ir Viedoklis, bet tas nu tā :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 16:20 (saite)
Man ir Viedoklis par jebkuru sociālo grupu! Gan par to, kurai pati piederu, gan par to, kurai nepiederu!!!
Nu un tad, ka ziema? Tā ziema dažus pēdējos gadus vispār vienu mēnesi tikai ir!;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2009-08-23 16:24 (saite)
Pag, pag, Nušakovs taču novērsīs arī globālās sasilšanas radītās sekas +, ja padomā ilgtermiņā, tad taču necik tālu un kaut kad sāksies kārtējais sasaluma periods!
Un vispār - es saprotu ņemtni par masu pasākumiem, bet ikdienā, ikdienā tak tie vesolipēdisti nav tik traucējoši (es gan pārsvarā, ja pārvietojos ar vesolipēdu, tad diezgan tuvu nakts stundām, kad gājēju nav tik daudz, nezinu, kā ir pa dienām).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 16:31 (saite)
Nu es jau kaut kur augstāk rakstīju, ka 50% lisapēdistu lieliski māk iekļauties satiksmē (pat braucot pa ietvi), kamēr otra puse ir izšaujami!;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daria
2009-08-23 16:33 (saite)
Nu, es jau, kā vienmēr, šo to palaižu garām :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?