Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-08-23 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bet runājot par velosipēdistiem
Vidusskolas laikā bezsniega periodā es ik dienas braucu ar velosipēdu (vai vēlāk - mopēdu). Un man nevienu brīdi neienāca prātā braukt pa ietvi, vai, nepaskatoties uz visām pusem, pēkšņi maukt šķērsām pāri ielai oder izpildīt vēl kādus negaidītus/neloģiskus manevrus. Kaut gan vējš galvā tobrīd man svilpoja konkrēti;)
Jā, protams, tā bija mazpilsēta, jā, protams, toreiz idiotu pie stūres bija krietni mazāk (ne jau tāpēc, ka idiotu bija mazāk, bet tāpēc ka mašīnu bija mazāk). Bet satiksmes noteikumos bija rakstīts tā, un tātad tā arī bija jādara. Un pirms ļāva močīt apkārt ar riteni, tēvs mani noeksaminizēja: ko darīšu kādā konkrētā gadījumā - šķērsojot ielu, pagriežoties krustojumā, utt. Tāpat kā iemācīja iztīrīt/nomainīt sveces un atskrūvēt startera kārbu un piestiprināt par jaunu izļurkājušos detaļu (tās bija 2 mana mopeda vājās vietas). Lai nonākusi uz ielas es neapdraudētu sevi un citus, kā arī netraucētu satiksmei.

Un man patiešām interesanti: kura vietā konkrēti tagadējos satiksmes noteikumos ir aprakstīts, kādā veidā ir jāpārvietojas velosipēdistiem? Paldies, mani neinteresē argumenti no sērija "a pamēģini pati... pilns ar kretīniem... kur tad lai es braucu?!..." Vienkārsi iemetiet linku - kur konkrēti aprakstītas velosipēdistu tiesības un pienākumi! (jo man pašai slinkums meklēt;))


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sii
2009-08-23 16:37 (saite)
kā cilvēks ar ļoti niecīgu velobraucēja stāžu es uz ielas braucamās daļas patiešām arī jūtos nedroši, un tādā kontekstā man ir pilnīgi pie kājas, ka priekš kāda es ieskaitos pie "klusajiem mīzējiem", man rūp tikai mana personiskā drošība, man rūp tas, lai man nepiemetas šoks, kad mani mikroskopiskā attālumā apdzen satiksmes autobuss, ok, varbūt pēc kāda laika es pret to būšu tā notrulinājusies, ka tik tiešām arī rokas-kājas netrīcēs, un tad arī es vēsā mierā dragāšu pa ielām, taču - tas būs tikai pēc kāda laika. a CSN pārzināšana un aprīkojums pret trīcošām rokām-kājām un bailēs drebošu sirsniņu diemžēl nelīdz.

un otra lieta - ne visi, kas ir uz velo, "brauc" tādā nozīmē, ka tikai pārvietojas no punkta A uz punktu B pa īsāko/ērtāko maršrutu. es, piemēram, izlienu ārā ar velo ar mērķi pabraukāties, iepazīt pilsētu utt. jeb ko - vai satiksmes ziņā intensīvākās un gājēju apstaigātākās pilsētas daļas drīkst iepazīt tikai pārvietojoties kājām? a pa ielas braucamo daļu braucot, es no apkārtnes neko neredzu, jo visas manas maņas ir vērstas uz to, lai es kontrolētu ceļu zem riepām un situāciju attiecībā pret citiem satiksmes dalībniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-08-23 17:03 (saite)
nekā personīga, man nav KM saraksta un attiecīgi, attieksmes, taču vispārīgi es tomēr domāju, ka ja cilvēks pārvietojas no punkta A uz punktu B ar velo, tad viņš kļūst par satiksmes dalībnieku. Ja ar velo veic logiepirkšanos un lēnīgu stumšanos, tad tā nav pārvietošanās ar velosipēdu transportlīdzekļa izpratnē.

Kāpēc velokurjeri brauc pa ielām? Sportisti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjeerpis
2009-08-23 17:58 (saite)
Nu, es braucu pa ielām, ja braucu, tāpēc, ka ne visur uz ietvēm ir uzbrauktuves/nobrauktuves un dažkārt ietves baigi bedrainās. Bet tik tiešām no apkārtnes maz kas redzams, jo jābaidās no mašīnām :) Un pašā centrā vēl ir labi, jo tur visiem ir jābrauc lēni, bet jau tuvojoties Rīgas malai man ir autobusa dubļainais sāns bez maz vai maigi noglaudies gar manu sānu - rokas trīcēja ilgi. Jo šoferis neuzskatīja mani par līkuma mešanas vērtu. Un tur pat nebija trotuāra.
Vismaz tajā brīdī, kad tie, kas domā, ka ar velosipēdu ir jābrauc ļoti ātri, bet dara to pa trotuāru, gribas tādus saukt krietni rupjākā vārdā kā tevis dotais. Bet lēnie čumčinātāji jau netraucē. Tādiem jau arī uz ielas nav ko darīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2009-08-23 18:04 (saite)
lūk, uzķēri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?