Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-08-23 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bet runājot par velosipēdistiem
Vidusskolas laikā bezsniega periodā es ik dienas braucu ar velosipēdu (vai vēlāk - mopēdu). Un man nevienu brīdi neienāca prātā braukt pa ietvi, vai, nepaskatoties uz visām pusem, pēkšņi maukt šķērsām pāri ielai oder izpildīt vēl kādus negaidītus/neloģiskus manevrus. Kaut gan vējš galvā tobrīd man svilpoja konkrēti;)
Jā, protams, tā bija mazpilsēta, jā, protams, toreiz idiotu pie stūres bija krietni mazāk (ne jau tāpēc, ka idiotu bija mazāk, bet tāpēc ka mašīnu bija mazāk). Bet satiksmes noteikumos bija rakstīts tā, un tātad tā arī bija jādara. Un pirms ļāva močīt apkārt ar riteni, tēvs mani noeksaminizēja: ko darīšu kādā konkrētā gadījumā - šķērsojot ielu, pagriežoties krustojumā, utt. Tāpat kā iemācīja iztīrīt/nomainīt sveces un atskrūvēt startera kārbu un piestiprināt par jaunu izļurkājušos detaļu (tās bija 2 mana mopeda vājās vietas). Lai nonākusi uz ielas es neapdraudētu sevi un citus, kā arī netraucētu satiksmei.

Un man patiešām interesanti: kura vietā konkrēti tagadējos satiksmes noteikumos ir aprakstīts, kādā veidā ir jāpārvietojas velosipēdistiem? Paldies, mani neinteresē argumenti no sērija "a pamēģini pati... pilns ar kretīniem... kur tad lai es braucu?!..." Vienkārsi iemetiet linku - kur konkrēti aprakstītas velosipēdistu tiesības un pienākumi! (jo man pašai slinkums meklēt;))


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?