Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-08-23 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bet runājot par velosipēdistiem
Vidusskolas laikā bezsniega periodā es ik dienas braucu ar velosipēdu (vai vēlāk - mopēdu). Un man nevienu brīdi neienāca prātā braukt pa ietvi, vai, nepaskatoties uz visām pusem, pēkšņi maukt šķērsām pāri ielai oder izpildīt vēl kādus negaidītus/neloģiskus manevrus. Kaut gan vējš galvā tobrīd man svilpoja konkrēti;)
Jā, protams, tā bija mazpilsēta, jā, protams, toreiz idiotu pie stūres bija krietni mazāk (ne jau tāpēc, ka idiotu bija mazāk, bet tāpēc ka mašīnu bija mazāk). Bet satiksmes noteikumos bija rakstīts tā, un tātad tā arī bija jādara. Un pirms ļāva močīt apkārt ar riteni, tēvs mani noeksaminizēja: ko darīšu kādā konkrētā gadījumā - šķērsojot ielu, pagriežoties krustojumā, utt. Tāpat kā iemācīja iztīrīt/nomainīt sveces un atskrūvēt startera kārbu un piestiprināt par jaunu izļurkājušos detaļu (tās bija 2 mana mopeda vājās vietas). Lai nonākusi uz ielas es neapdraudētu sevi un citus, kā arī netraucētu satiksmei.

Un man patiešām interesanti: kura vietā konkrēti tagadējos satiksmes noteikumos ir aprakstīts, kādā veidā ir jāpārvietojas velosipēdistiem? Paldies, mani neinteresē argumenti no sērija "a pamēģini pati... pilns ar kretīniem... kur tad lai es braucu?!..." Vienkārsi iemetiet linku - kur konkrēti aprakstītas velosipēdistu tiesības un pienākumi! (jo man pašai slinkums meklēt;))


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

un vēl
[info]barbala
2009-08-23 18:04 (saite)
13. (CSN #224) Velosipēdu vadītājiem pa ceļu atļauts braukt vienā rindā iespējami tuvāk brauktuves (braukšanas joslas) labajai malai. Tālāk uz brauktuves atļauts izbraukt, tikai lai apbrauktu, apsteigtu vai apdzītu vai ja braukšanai attiecīgajā virzienā ir iekārtota atsevišķa braukšanas josla, kā arī šo noteikumu 229.punktā minētajos gadījumos, lai nogrieztos pa kreisi vai apgrieztos braukšanai pretējā virzienā. Netraucējot gājējus, atļauts braukt pa nomali – arī pa ietvi.
14. (CSN #227) Vietās, kur velosipēdu vadītāju braukšanas trajektorijas krustojas ar pārējo transportlīdzekļu braukšanas trajektorijām un velosipēdu vadītājiem ir priekšroka, velosipēdu vadītāji drīkst turpināt braukt tad, kad tie novērtējuši attālumu līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī novērtējuši to braukšanas ātrumu un pārliecinājušies par drošību.
15. (CSN #229) Nogrieţoties pa kreisi vai apgrieţoties braukšanai pretējā virzienā krustojumos apdzīvotās vietās, kur nav iekārtots velosipēdu ceļš, velosipēdu vadītājiem brauktuvju krustošanās vieta jāšķērso pa brauktuvju labo malu, iepriekš pārliecinoties par ceļu satiksmes drošību un dodot ceļu tajā pašā virzienā braucošajiem transportlīdzekļiem un tiem ceļu satiksmes dalībniekiem, kam saskaņā ar braukšanas noteikumiem krustojumos ir priekšroka. Ja braukšanai pa kreisi iekārtota atsevišķa braukšanas josla, nogriezties atļauts no šīs joslas labās malas. Nogriezties pa kreisi vai apgriezties braukšanai pretējā virzienā ārpus krustojumiem atļauts no brauktuves labās malas.

 Velosipēdu vai mopēdu vadītājiem aizliegts:
16. (CSN #230.1) Braukt, neturot stūri.
17. (CSN #230.2) braukt, turoties pie cita braucoša transportlīdzekļa
18. (CSN #230.3) pārvadāt kravu, kas traucē vadīšanu vai apdraud citus ceļu satiksmes dalībniekus
19. (CSN #230.4) vest ar velosipēdu pasaţierus, izņemot bērnus vecumā līdz septiņiem gadiem, ja ir iekārtoti papildu sēdekļi un droši kāpšļi kāju atbalstam
20. (CSN #230.6) braukt pa ceļu, ja tam blakus atrodas velosipēdu ceļš
21. (CSN #230.9) braukt pa ceļu, kas apzīmēts ar 548.ceļa zīmi.

 Transportlīdzekļu reģistrācija
22. (CSN #249) Latvijā nav jāreģistrē tehnoloģiskie agregāti – velosipēdi, neatkarīgi no tā, kur tas tiks izmantots un paredzētajiem darbiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: un vēl
[info]lauminja
2009-08-24 12:14 (saite)
Nahuja tu man citē CSN? Tas ir kā pierādījums tam ka neesi idiote un māki lasīt ?
Ko tu ar to citātu gribēji pierādīt ?
To ka dura?
Tas tev izdevās arī ar pirmo komentu.. citāti nebija nepieciešami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: un vēl
[info]barbala
2009-08-24 12:15 (saite)
iedzer indi, laumiņ!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: un vēl
[info]lauminja
2009-08-24 12:17 (saite)
Nav bail ka aiz pārgudrības smadzeņpods varētu pārsprāgt?
Pieņemu ka pirmīt tev neizdevās lāga salasīt tev veltīto mesedzū.. pa kam atkārtošos...
TU ESI DURA.
Cerams ka lielie burti noderēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: un vēl
[info]barbala
2009-08-24 12:19 (saite)
:) iedzer indi, laumiņ.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?