Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2009-08-23 11:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Bet runājot par velosipēdistiem
Vidusskolas laikā bezsniega periodā es ik dienas braucu ar velosipēdu (vai vēlāk - mopēdu). Un man nevienu brīdi neienāca prātā braukt pa ietvi, vai, nepaskatoties uz visām pusem, pēkšņi maukt šķērsām pāri ielai oder izpildīt vēl kādus negaidītus/neloģiskus manevrus. Kaut gan vējš galvā tobrīd man svilpoja konkrēti;)
Jā, protams, tā bija mazpilsēta, jā, protams, toreiz idiotu pie stūres bija krietni mazāk (ne jau tāpēc, ka idiotu bija mazāk, bet tāpēc ka mašīnu bija mazāk). Bet satiksmes noteikumos bija rakstīts tā, un tātad tā arī bija jādara. Un pirms ļāva močīt apkārt ar riteni, tēvs mani noeksaminizēja: ko darīšu kādā konkrētā gadījumā - šķērsojot ielu, pagriežoties krustojumā, utt. Tāpat kā iemācīja iztīrīt/nomainīt sveces un atskrūvēt startera kārbu un piestiprināt par jaunu izļurkājušos detaļu (tās bija 2 mana mopeda vājās vietas). Lai nonākusi uz ielas es neapdraudētu sevi un citus, kā arī netraucētu satiksmei.

Un man patiešām interesanti: kura vietā konkrēti tagadējos satiksmes noteikumos ir aprakstīts, kādā veidā ir jāpārvietojas velosipēdistiem? Paldies, mani neinteresē argumenti no sērija "a pamēģini pati... pilns ar kretīniem... kur tad lai es braucu?!..." Vienkārsi iemetiet linku - kur konkrēti aprakstītas velosipēdistu tiesības un pienākumi! (jo man pašai slinkums meklēt;))


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2009-08-23 12:58 (saite)
Jessus, ku daudz burtu!;) Bet vispār, atnākšu no tirgus, riktīgi palasīšu!;) Bet vispār, man šķiet, ka zīme "dzīvojamā zona" ir izvietota reti kur!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]fanija
2009-08-23 13:03 (saite)
jā, burtu padaudz vis!
par zīmi neko nezinu, jo tai vienā reizē, kad gadā ar vellapēdu braucu es, neievēroju nevienu noteikumu (oij, nē, luksofors ir izņēmums!!), izņemot bišķi paskatos, lai nevienam neuztriektos pati un neviens neuztriektos man;))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 13:07 (saite)
;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sii
2009-08-23 13:36 (saite)
nei, uz braukšanu pa ietvēm attiecas cits sat.not. punkts, kas ļauj braukt pa ietvēm dajebkur, tik ar to piebildi - netraucējot gājējus.

tiesa, netraucēt gājējus var būt visai sarežģīts pasākums, jo ir gana daudz ļaužu, kas pēkšņi apstājas kā zemē iemieti, apcērtas iešanai pretējā virzienā vai negaidīti maina trajektoriju, un tad pat absolūti labdabīgi noskaņotu, mierīgi ripinošu velosipēdistu pataisīs par zvēru, burkšķot to no panckām ārā, ka šis kādam virsū uznesies. ar velo man šitā, pldsdvm, nav gadījies, jo pagaidām braukt pa centru tikpat kā nav bijis vajadzības, a ārpuscentra viss mierīgi, bet centrā pati kā ātri ejošs gājējs (jo es vienmēr steidzos) esmu vairākkārt ar tādiem pēkšņi zigzagā iet izdomājušiem tipiņiem saskrējusies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scope
2009-08-23 13:58 (saite)
Vairāk tracina, ja pa priekšu iet ļaužu bariņš, kurš izpleties pa visu ietvi, lai cik plata tā nebūtu.
Tas btw traucē ne tikai, kad pārvietojas ar velo, bet arī vienk. ejot ar kājām.
Un, braucot ar velosipēdu, kas var būt aizraujošāk, kā mēģināt uzminēt, uz kuru pusi izkustēsies gājējs ;)

/[info]scope "svētdienas" riteņotājs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sii
2009-08-23 15:13 (saite)
oj, šitos, kas iet izpletušies visas ietves platumā, ij nepiemini. man tā ir viena no lielākajām sāpēm, jo manā bērnībā tēvs mūs regulāri uz šito dresēja, t.i., lai neejam izpletušies pa visu ietvi, lai paliek rūme, kur citiem ļaužiem garām tikt. un tas man ir tāāāā iesēdies, ka tagad, kad šitādus redzu un tik tiešām arī netieku normāli viņiem garām, tad ir mokas bezgalīgas, tad šķiet, ka esmu bijis vienīgais ļaužs visā pasaulē, kam ir mācīta kaut kāda uzvedība uz ielas, kam ir mācīts filtrēt situāciju sev apkārt, rēķināties ar citiem utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:29 (saite)
Lūk, lūk!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:33 (saite)
Piekrītu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:30 (saite)
Jā, jā, arī par gājējiem un viņu idiotiskajiem izlēcieniem man būtu vesels romāns uzrakstāms!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scope
2009-08-23 13:54 (saite)
Uz velosipēdiem un mopēdistiem attiecas nodaļa "22. Papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem" tajā pašā ielinkotajā dokumentā.

P.S. Par dzīvojamo zonu - daudzdzīvokļu māju pagalmi arī automātiski skaitās dzīvojamā zona, tas nekas ka gan pagalmos, gan ar zīmi apzīmētās vietās autovadītāji biež uzspļauj noteikumam par "20 km/h" un ceļa došanu gājējiem un velosipēdistiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2009-08-23 15:30 (saite)
Tencinu, izlasīšu uzmanīgi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?